◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Revista „Surâsul Bucovinei” anunță Concursul literar 2023

Revista de istorie, literatură și umor „Surâsul Bucovinei”, editată la Suceava, anunță Concursul literar 2023, după următorul „ritual”, anunțat de redactorul șef Ioan Mugurel Sasu în editorialul cu titlul „Eppursi muove”: „Regulament. Vor fi două secțiuni, poezie și epigramă. Nu există o temă, fiecare autor va deschide acea cămară a sufletului pe care este de acord să o împartă cu noi. Se poate participa la una sau ambele secțiuni, lucrările trebuie să fie inedite, acceptăm second hand numai la vestimentație, asta acum, după ce pas cu pas vom ajunge la alt fel de nivel de trai, vom fi și aici mai exigenți, nu este nevoie de motto, singura garanție este cea bazată pe barba redactorului șef (dacă după atâtea ediții încă o are, înseamnă că mai poate fi folosită). Participarea este la secțiunea poezie cu 2 (două) creații, iar la epigramă cu 3 (trei). Materialul redactat ca doc Word, preferabil TNR 14, va fi expediat ca atașament la un email pe adresa mugurel_sasu@yahoo.com. Vă rog să nu trimiteți PDF sau alte invenții (au fost cazuri de foto pagină de carte etc) care nu permit prelucrarea pentru etapele următoare. Mailurile se vor expedia separat pe secțiuni, intitulate „Concurs poezie 2023”, respectiv „Concurs epigramă 2023”. Votul participanților este obligatoriu, cine nu votează va fi exclus din concurs. (…) Nu vor fi premii în bani. Să spun din ce motiv? Nu cred că mai este cazul. Vom oferi diplome, acestea vor fi expediate prin poștă. Pentru asta fiecare participant va preciza pe documentul de participare adresa, numărul de telefon și adresa de email. Dacă va fi posibilitate vom organiza o festivitate de premiere la care va participa cine va putea dintre cei care vor vrea. Creațiile se primesc în perioada 10-25 aprilie 2023, jurizarea se va face între 10 și 25 mai, rezultatele se vor comunica în iunie, prin email și în numărul 33 al revistei Surâsul Bucovinei”.

3 comentarii pentru “Revista „Surâsul Bucovinei” anunță Concursul literar 2023

  1. …numa’ ce-am gătat „pachețelul”. Voi expedia la adresa de e-mail sorocită concursului un mesaj la care voi atașa un document Word cu două poezii normale (?) și un „strop” de câteva rânduri – așa, cât să completeze pagina și să enerveze un pic juriul (ca să poată fi obiectiv).

    Tot spre enervarea juriului voi expedia și o poezie mai bună decât celelalte, dar în pdf, căci, din păcate, a fost deja publicată, deci este în afara concursului.

    Potrivit calculelor mele, cele două gesturi de independență artistică – „picătura” și pdf-ul – nu vor enerva juriul într-atâta încât să mă descalifice; dar am absolvit liceul la secție umanistă (adică stau prost cu aritmetica) și, în plus, oameni suntem, și omu-i supus greșelii.

    Vă cer iertare de vorbă proastă, dacă va fi fost, și urez mult succes tuturor!
    Cristos a-nviat!

    Cu stimă,
    Ovidiu Petcu

  2. Mă tem că am trimis un comentariu cam lung. În esență, am vrut să transmit MULT SUCCES TUTUROR: concurenților – emoționați – și membrilor juriului – inspirați!

    Ovidiu Petcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *