◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Rețea de jurnalism de investigație în Liberia

Centrul pentru Studii Media și Construirea Păcii (CEMESP) din Liberia a lansat o nouă rețea de jurnalism de investigație, pentru a ajuta la stimularea responsabilității publice și a guvernării democratice.

Numit și denumit „USAID LMA Investigative Journalism Fellowship”, CEMESP îndeplinește schema în colaborare cu Internews din Liberia. Optsprezece jurnaliști au fost înscriși în bursa care durează zece luni, primul dintre cele trei exerciții de jurnalism de investigație concepute în cadrul noii inițiative de dezvoltare a media USAID.

Proiectul USAID Liberia Media Activity este implementat în principal de Internews și mai multe ONG-uri locale și s-a concentrat pe dezvoltarea mass-media, consolidarea păcii și guvernanța democratică.

La lansarea oficială în Congo Town, directorul executiv al CEMESP, Malcolm Joseph, a declarat că beneficiarii au fost selectați dintr-un proces riguros de verificare, care a luat în considerare dovezile muncii publicate și dorința de a urmări povești de descoperire a faptelor.

Potrivit CEMESP, bursa oferă sprijin și împuternicire jurnaliștilor pentru a mobiliza acoperirea problemelor privind finanțele publice, mediul, managementul resurselor naturale și combaterea corupției, cu scopul de a promova responsabilitatea și transparența în sectorul public, potrivit frontpageafricaonline.com.

Jefferson Massah, consilier senior media Internews, a ținut prelegeri despre „Jurnalismul de date” și a subliniat că sprijinul financiar și tehnic va fi acordat unor bursieri care acoperă poveștile critice, care ar putea avea impact.

Printre temele majore ale proiectului se numără Înțelegerea jurnalismului de investigație, Etica raportării investigative, Identificarea poveștilor de investigație, Verificarea faptelor, Mediul juridic al raportării investigative etc.

CEMESP a anunțat, de asemenea, că bursierul cu cele mai bune performanțe va putea să participe la ediția din acest an a Africa Investigative Journalists Conference, din Africa de Sud. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *