◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.06.2024

Traficul de droguri împinge spre extincție zeci de specii de păsări

Un nou studiu a descoperit o categorie de victime neașteptate ale traficului de stupefiante – păsările. Cercetătorii de la Universitatea Cornell, New York, spun că traficul droguri distruge habitatele păsărilor migratoare care zboară spre sud pentru iarnă, punând în pericol viitorul a zeci de specii.

Cercetătorii, care și-au publicat concluziile în revista Nature Sustainability, susțin că 67 de specii de păsări migratoare care trăiesc în SUA și Canada se confruntă cu amenințări sporite din cauza traficului de cocaină la sud de graniță. Cea mai mare amenințare vine din cauza traficanților de droguri din „căminul de iarnă al păsărilor” din America Centrală, unde se curăță terenul pentru a se muta cu ușurință stupefiantele.

„Când traficanții de droguri sunt împinși în zone împădurite îndepărtate, ei curăță terenul pentru a crea piste de aterizare, drumuri și pășuni. Aceste activități – și strategiile antidrog implicate în proces – amenință speciile”, spune autorul principal al cercetării, Amanda Rodewald.

Se estimează că aproximativ două treimi din peisajele importante pentru păsările rezidente tropicale și speciile migratoare din America Centrală vor experimenta un risc crescut de trafic de droguri în urma eforturilor de interdicție. Consecințele ar putea fi de amploare. Peste jumătate dintre speciile migratoare nearctic-neotropicale, inclusiv pe cale de dispariție, au mai mult de 25% din populațiile lor globale în zone care devin susceptibile la activitățile de trafic de stupefiante. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *