◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.05.2024

Primarul spaniol care ia cina cu alegătorii ca un prieten

Michel Montaner este un tip de primar de la care mulți alții ar avea ce învăța. Edilul face vizite la domiciliul celor care l-au ales, pentru „a lua pulsul” preocupărilor oamenilor și se comport ca un prieten apropiat. Totul a început cu un tweet: „Aș vrea să iau cina la tine acasă. O să aduc desert.” Ceea ce a urmat a fost o avalanșă de invitații, Michel Montaner ajungând să bată la ușa oamenilor care vor să stea de vorbă relaxați cu primarul în majoritatea serilor săptămânii. „Le sun la sonerie și le spun: Bună, eu sunt primarul. Apar singur”, a povestit Montaner pentru The Guardian. „Apar singur, fără poliție, fără consilieri.”

Politicianul, care este primar al orășelului Xirivella, din estul Spaniei, din 2015, a venit cu inițiativa în speranța de a înțelege mai bine preocupările alegătorilor din orașul cu 31.000 de locuitori înainte de alegerile municipale din luna mai. Dar, după ce a luat masa cu peste 60 de persoane în ultimele săptămâni, a fost surprins de nerăbdarea lor de a împărtăși necazurile și bucuriile cu primarul în jurul unor mese cu bucate tradiționale. „Cina propriu-zisă este mai degrabă simbolică, deoarece de obicei consum doar o salată și un sandviș. Dar important este că mă invită în casele lor. Și, odată ce suntem în acest cadru de încredere și intimitate, zidurile se dărâmă și oamenii îmi spun cu adevărat ce au în minte. Niciun subiect nu este tabu”, mai spune primarul.

Inițiativa s-a dovedit populară în rândul rezidenților – calendarul meselor cu Montaner este complet rezervat până în luna martie. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *