◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.05.2024

INTERPOL 100. „Noi spunem țărilor membre în ce măsură un grup criminal organizat transnațional și-a răspândit tentaculele pe diferite continente”

BF3-1106

INTERPOL sărbătorește 100 de ani de naștere, iar instituția a evoluat enorm pentru a se adapta, a reacționa și a ține pasul într-o lume a formelor de crimă organizată în continuă expansiune. Secretarul general al INTERPOL, a acordat un interviu pentru Euronews, în cadrul căruia a punctat provocările care stau în fața organizațiilor internaționale și agențiilor de aplicare a legii. „Mandatul INTERPOL este ca, în ciuda circumstanțelor politice, în ciuda situației dificile, să încercăm să facilităm cel puțin un nivel minim sau cel mai bun nivel posibil de cooperare polițienească internațională. Dacă este un conflict politic, trebuie să evităm ca instrumentele și serviciile noastre să fie abuzate în scopuri politice și luăm acest rol foarte în serios, pe de o parte; pe de altă parte, menținem deschise canalele de cooperare polițienească internațională, pentru că infractorii exploatează orice fel de criză pe care o avem. În special în ceea ce privește conflictul dintre Rusia și Ucraina, suntem foarte îngrijorați de armele care sunt livrate și că, de îndată ce armele se vor opri aici, ar putea ajunge în alte teatre de conflict din lume. Am văzut că infractorii încearcă să exploateze victimele disperate ale acestui conflict care încearcă să părăsească țara în căutarea unui adăpost – femei și copii. Trebuie să înțelegem flexibilitatea crimei organizate transnaționale. Ei caută permanent noi oportunități de a face bani. Am văzut în timpul pandemiei un fel de pandemie paralelă, a criminalității cibernetice, în care criminalii s-au mutat foarte repede la noile vulnerabilități. Și din nou, vulnerabilitățile din lumea de astăzi, din păcate, avem multe în întreaga lume, sunt considerate oportunități pentru criminali. Bazele noastre de date sunt căutate în fiecare secundă. Toată lumea trebuie să înțeleagă complexitatea și amenințarea pe care aceste tipuri de infracțiuni o reprezintă pentru securitatea națională a statelor. INTERPOL este cel care spune țărilor membre în ce măsură un grup criminal organizat transnațional și-a răspândit tentaculele pe diferite continente. Și aceasta este dimensiunea reală a crimei organizate de astăzi. Nu este vorba doar de trecerea granițelor internaționale, de traversarea continentelor. Este ca o întreprindere criminală globală”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *