◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

UNESCO și Japonia, împreună pentru mass-media și jurnaliștii ucraineni

În următoarele câteva luni, UNESCO va sprijini peste 40 de organisme mass-media locale ucrainene cu echipamente și va oferi îndrumări privind modelele de afaceri viabile și durabile. Şase Centre de Solidaritate vor continua să ofere jurnaliştilor instruire în materie de siguranţă, sprijin psihologic şi asistenţă juridică. În plus, cel puțin 200 de jurnaliști vor primi asistență financiară pentru a-și continua practicarea profesiei. Un astfel de sprijin extins pentru mass-media ucrainene este posibil printr-un nou proiect, finanțat de guvernul Japoniei, potrivit unesco.org.

UNESCO a fost implicată în măsuri critice de urgență încă de la începutul războiului pentru a promova siguranța jurnaliștilor din Ucraina și pentru a se asigura că populația are acces la informații. În fața atacurilor susținute asupra infrastructurii energetice și a frecventelor întreruperi ale internetului, ziarele tipărite sunt adesea singura sursă de informații pentru populația locală, în special în regiunile din prima linie.

Adesea, jurnaliştii au oferit informaţii cruciale pentru eforturile de evacuare din oraş.

Sprijinul pentru o presă pluralistă și informații verificate pot salva adesea vieți în acest context, iar mass-media independente și profesioniste joacă un rol important în comunitățile locale.

Matsuda Kuninori, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în Ucraina, s-a întâlnit recent cu editori și jurnalişti de la instituţiile media ucrainene din apropierea primelor linii. Ei au discutat despre experiențele lor și despre provocările zilnice cu care se confruntă în menținerea operațională a mass-media în fața războiului, precum și despre impactul pe care îl are sprijinul Japoniei, prin UNESCO, pe teren. Acest atelier a marcat începutul implementării proiectului și asistența suplimentară din partea UNESCO pentru mass-media și jurnaliști, cu sprijinul poporului japonez.

Pentru a preveni tulburarea de stres post-traumatic (PTSD), burnout-ul și problemele de sănătate mintală, proiectul general finanțat de Japonia pune un accent deosebit pe furnizarea de sprijin psihologic jurnaliștilor, lucrătorilor media și celor care lucrează pentru a-i sprijini, inclusiv accesul la consiliere psihologică, consolidarea capacității de sănătate mintală, o linie de asistență psihologică pentru jurnaliști și lucrători media. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *