◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Platforma X va colecta date biometrice ale utilizatorilor… cu acordul lor

X, cunoscut anterior ca Twitter, va colecta date biometrice despre utilizatorii săi, cum ar fi o fotografie a feței, ca urmare a politicii sale de confidențialitate. Persoanele înscrise la serviciul său de abonament, X Premium, pot alege să furnizeze un selfie și un act de identitate cu fotografie, pentru verificare. Noua politică a platformei prevede, de asemenea, că X poate colecta istoricul de angajare și de educație… ca să „recomandăm potențiale locuri de muncă pentru tine, să le împărtășești cu potențialii angajatori atunci când aplici pentru un loc de muncă”. Pe scurt, în numele publicității țintite…

Potrivit BBC, noua politică de confidențialitate va intra în vigoare pe 29 septembrie. Platforma precizează: „Putem colecta și folosi informațiile dumneavoastră personale (cum ar fi istoricul de angajare, istoricul educațional, preferințele de angajare, abilitățile și abilitățile, activitatea de căutare a unui loc de muncă și implicarea și așa mai departe), pentru a vă recomanda potențiale locuri de muncă, pentru a le împărtăși cu potențialii angajatorii atunci când aplicați pentru un loc de muncă, pentru a le permite angajatorilor să găsească potențiali candidați și pentru a vă afișa reclame mai relevante”.

Liberty Vittert, profesor de Știință a datelor la Universitatea Washington din St. Louis, a declarat că mișcarea este în conformitate cu încercarea X de a stabili „experiențe mai țintite și individuale pentru utilizatori”. „Dar schimbarea este una la care utilizatorii ar trebui să fie absolut atenți, întrucât ar putea fi folosită greșit de către angajatori, în moduri precum utilizarea tweet-urilor, retweet-urilor sau a conturilor urmărite”.

Dr. Stephanie Hare, cercetător în etica tehnologiei, spune că această colectare de date „este una masivă de date, cu consimțământul dumneavoastră”, dar, deoarece nu este obligatorie pentru utilizatori, nu este supărătoare din punct de vedere al libertăților civile”. (redacția UZPR)

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *