◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.11.2024
Iran, la zi

Aresarea șefului forțelor speciale ale Poliției Pe 2 august 2024, comandantul unităților speciale ale Poliției iraniene, Hassan Karami, a fost arestat de membri ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) sub acuzația de spionaj și colaborare cu Serviciul de Informații din Israel, Mossad. Autoritățile turce au arestat în aceeași zi șase persoane pe care le-au acuzat de spionaj pentru serviciul de informații israelian Mossad, a anunțat Agenția de Informații a Turciei (MIT), care declarase și în 30 iulie 2024 că Poliția turcă a reținut șapte persoane, inclusiv un detectiv particular, pentru…

Citește mai mult

Geo Saizescu, maestrul comediei românești

În luna septembrie 2024 s-au implinit 11 ani de la trecerea în nemurire a regizorului, scenaristului și actorului român de film Geo Saizescu, care s-a născut pe 14 noiembrie 1932 în Prisăceaua, județul Mehedinți. Și-a făcut studiile universitare la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, unde și-a dezvoltat abilitățile de regizor și scenarist. A debutat în cinematografie în anii 1960, reușind să se impună rapid prin talentul său.A marcat viața artistica cu contribuții semnificative la cinematografia românească, în special în genul comediei. Printre cele mai notabile filme regizate…

Citește mai mult

Festivalul de carte și arte
al românilor de pretutindeni, la Madrid: cultură, literatură și reflecții politice, lansarea cărții „Eu și președintele lor”, de Ciprian Demeter

În perioada 4-6 octombrie 2024, la Alcala de Henares, Madrid, se va desfășura Festivalul de carte și arte al românilor de pretutindeni, un eveniment cultural de excepție dedicat promovării literaturii, artelor și valorilor culturale ale comunității românești din diaspora. Festivalul aduce în prim-plan o serie de lansări de carte, expoziții de artă, recitaluri muzicale și dezbateri literare, oferind participanților, români stabiliți în Spania și nu numai, ocazia de a explora diverse forme de expresie artistică într-un cadru prietenos și vibrant. Un moment deosebit în cadrul acestui eveniment va avea loc…

Citește mai mult

Beșleagă, ia cu hlebă!

În fiecare zi aud ori citesc noi sfaturi – unele contradictorii, altele nu știu cât de serioase – privitoare la alimentația corectă și sănătoasă. Aflu despre ingrediente cu nume stranii, care, după o preparare corespunzătoare, ar trebui să aibă gust bun, ca să nu mai vorbim despre mult trâmbițatele efectele benefice asupra organismului. Am și utilizat câteva rețete moderne, dar cele mai multe m-au dezamăgit, aducându-mi prea mult aminte de unele mâncăruri din copilărie, menite să hrănească, nu să și satisfacă papilele gustative. Noi, cei mici, aveam, totuși, parte de…

Citește mai mult

„Zilele Recoltei”,
la Râmnicu Vâlcea

Cea de-a XIV-a ediţie a sărbătorii dedicate toamnei, „Zilele Recoltei”, va avea loc în acest sfârșit de săptămână, la Râmnicu Vâlcea, a anunțat municipalitatea, citată de Radio România. În cadrul evenimentului, localnicii, dar și turiștii aflați în zonă, sunt invitați să îşi facă aprovizionarea pentru iarnă direct de la producătorii agricoli.   Produse de sezon, direct de la fermieri Conform reprezentanților primăriei, organizatorul evenimentului, târgul de toamnă din centrul oraşului va aduna, ediția aceasta, zeci de mici întreprinzători şi fermieri din Vâlcea şi din alte patru judeţe aflate în vecinătate. Astfel, vizitatorii…

Citește mai mult

Conferința Internațională PERT 2024 (Reeducarea prin tortură)

Reeducarea prin torură a fost una dintre găselnițele membrilor Partidului Comunist Român (ajunși la conducerea țării în mod fraudulos), prin care au încercat să-i convingă pe români, în special pe tineri, să îmbrățișeze această nouă doctrină de sorginte sovietică pentru a-și consolida puterea instaurată prin forță, bazată pe schingiuiri fizice și crimă, la sfârșittul anilor 40 și în jumătate din deceniul V al secolului trecut. Dar este bine cunoscut faptul că ceea ce se impune forțat cuiva, indiferent de pregătirea lui intelectuală, nu rezistă, n-are viitor decât atât timp cât…

Citește mai mult

RADAR 2024, cel mai mare festival de new media art
din România

Pe 4 octombrie începe RADAR 2024, cel mai mare festival de new media art din România, ce aduce pentru prima dată instalații din 10 țări, expuse la festivaluri de prestigiu din New York, Madrid sau Miami. Între 4 și 6 octombrie, la Hotel Caro, în clădirea fostei fabrici, vizitatorii vor putea vedea instalații de artă și proiecte inedite din sfera digitală, iar seara se vor bucura de performance-uri audio vizuale live, asigurate de cele mai sonore nume naționale și internaționale din domeniu. De asemenea, micii vizitatori au la dispoziție o…

Citește mai mult

„Muzică clasică pentru toți”
la ParkLake: violonistul Alexandru Tomescu și chitaristul Dragoș Ilie

Vineri, 4 octombrie, ora 19:00, celebrul violonist Alexandru Tomescu și chitaristul Dragoș Ilie, o revelație a ultimilor ani pe scenele naționale și internaționale, propun un concert cu titlul „Muzică clasică pentru toți”, cuprinzând lucrări cunoscute pentru vioară și chitară solo, dar și aranjamente inedite pentru vioară și chitară, un repertoriu rar explorat, dar extrem de spectaculos. Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie au colaborat prima dată în 2022, în cadrul turneului Stradivarius, când au prezentat sonate pentru vioară și chitară de Nicolo Paganini. Dragoș Ilie a fost în 2021 câștigător ex…

Citește mai mult

Îmbătrânirea precoce
a tinerilor, fenomen global

Obiceiurile alimentare, stilul de viață și controalele preventive din tinerețe pot asigura o bătrânețe sănătoasă și activă. Un grup de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății, din care face parte și românca Luiza Spiru, lucrează la redefinirea conceptului de îmbătrânire sănătoasă, care va fi centrat pe individ. „Avem din ce în ce mai multe cazuri de tineri care îmbătrânesc precoce. În plan cerebral, avem din ce în ce mai mulți oameni care sunt în plină activitate profesională și care, din păcate, fac boli de memorie care, dacă nu sunt abordate…

Citește mai mult

UZPR le urează un cald „La mulți ani!” colegilor care își sărbătoresc ziua de naștere

4 octombrie – Simona Anghel, Gheorghe Arsene, Adriana Bennett, Elena Boda, Dumitru Buțoi, Alexandrina Chelcea, Gelu Ciorici, Octavian Dobrișan, Florea Firan, Smaranda Livescu, Zoltan Pataki, Iulian Patca, Niculae Trifu 5 octombrie – Filaret Acatrinei, Ion Bădoi, Maria Chirana, Dan Constantin, Ionel Crânganu, Tinica Galescu, Cătălin Gavriluță, Andrei Grigore, Valentin P. Homescu, Nicolae Magiar, Culiță Ușurelu 6 octombrie – Mioara Bahna, Ștefan Borcea, Victor Constantin, Ion Diaconu, Mădălina Corina Diaconu, Gabriel Dragnea, Mirela Ianuș, Mariea Lind, Ligia Mihăiescu

Citește mai mult