◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Peste patru milioane de euro, bani și bunuri, s-au strâns în cadrul campaniei organizate de TVR şi Crucea Roşie Română

În direct la TVR 1, într-o ediţie specială „Referendum”, prezentată de Iuliana Tudor şi Mihai Rădulescu, peste 40 de companii au oferit materiale umanitare şi bani pentru a ajuta persoanele afectate de războiul din Ucraina. Mediul de afaceri a donat peste patru milioane de euro, în bani şi produse, pentru ajutorarea poporului ucrainean. Luni, 28 martie, de la ora 21.10, Televiziunea Română a găzduit un eveniment umanitar de amploare, organizat în parteneriat cu Crucea Roşie Română, ca parte a campaniei „Umanitatea nu are graniţe”, pe care Crucea Roşie a demarat-o…

Citește mai mult

Gazeta Munteniei. Anul XX, nr. 378

Motto: „Rǎzboiul a fost totdeauna nu numai o ciocnire de forțe materiale, ci și o ȋncrucișare de energii morale” (O. Goga) A ieşit de sub tipar nr. 378 al publicaţiei regionale „Gazeta Munteniei”, periodic de informaţie social economică. Din cuprinsul acestei ediţii spicuim: Editorialul intitulat Când forțele naturii sunt martore ale dezastrului… – semnat de directorul Florenţ Mocanu, precum şi articole referitoare la: Dâmboviţa: Vizită importantă a Comisiei Europene la Moreni, R.A.R. nu emite certificatul de agreare taxi dacă maşinile în cauză au folii pe geamuri, Ilfov: Deschiderea lucrărilor de…

Citește mai mult

Domnul ambasador pus la punct de înțelepciunea românească

Sincer să fiu, nu mă așteptam ca la întâlnirea pe care V.I. Kuzmin, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse, urma să o aibă joi, 31 martie, cu ziariștii români acestora să li se ofere spectaculoase informații despre o radicală schimbare a poziției diplomației de la Moscova ,,privind situația actuală din Ucraina”, așa după cum, în termeni evaziv-diplomatici, în invitația la eveniment este numită drama cumplită provocată de invazia trupelor rusești. Dar nici la o asemenea jenantă motivare a deciziei de anulare a întâlnirii în format fizic nu mă așteptam….

Citește mai mult

Remember Viorel Sălăgean

Nu am avut ocazia să-l cunosc personal pe ziaristul, scriitorul și omul politic Viorel Sălăgean (16 aprilie 1942, Giungi-Satu Mare – 22 aprilie 2003) dar, din desele sale apariții pe micul ecran, încă îmi amintesc despre personalitatea sa, de farmecul personal și de curajul său de a spune adevărul. Acum, la împlinirea a 19 de ani de la trecerea sa în eternitate, să ne amintim de creațiile sale jurnalistice, ca un pios omagiu. A intrat în presă în 1965, articolele sale fiind publicate în marile ziare românești ale vremii, precum…

Citește mai mult

Cea de-a VIII-a ediție a Premiului Național pentru Debut în Poezie și Presă Culturală „Traian Coșovei”

Direcția 9, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Presă Culturală, Editura Tracus Arte, Muzeul Național al Literaturii Române, Revista „Tribuna” și Agenția de Carte anunță cea de-a VIII-a ediție a Premiului Național pentru Debut în Poezie și Presă Culturală „Traian Coșovei”. Manifestarea se adresează autorilor care nu au debutat în volum, indiferent de vârstă sau alte criterii, pentru poezie acceptându-se un manuscris cu minimum 30 de poezii, iar pentru presă culturală un reportaj sau interviu publicat în anul 2021, indiferent de suport – tv, presă scrisă…

Citește mai mult

Editura UZP publică Ghidul „Autismul si viața în spectrul autismului”, elaborat de Nistor Becia, președinte al UZPR-UK

La începutul lunii aprilie 2022, la Editura UZP din București se va publica ghidul „Autismul si viața în spectrul autismului”. Acesta este un proiect comun si un schimb de experiență clinică între psihologul britanic de origine română Nistor Becia, președinte al UZPR-UK, si psihologii brașoveni Otilia Todor și Gabriela Cornea. Ghidul a fost conceput ca un program de învățare pentru a ajuta părinți, profesori, terapeuți și pe toți cei implicați în îngrijirea persoanelor cu autism să-și dezvolte înțelegerea despre această tulburare de neurodezvoltare. Sesiunile vor acoperi o serie a celor…

Citește mai mult

Lemnul încă mai are de povestit

Tot mai mulți consideră că veșnicia, născută cândva la sat, s-a hotărât să își modifice spațiul cu care să se identifice, alegând orașul ca zonă de dezvoltare a noilor tendințe comportamental-culturale ale societății europene. Și, totuși, recunosc cu bucurie și mereu cu o surprindere reținută că încă mai sunt generații care, parcă se nasc cu rolul de a nu lăsa să se piardă nimic din ceea ce reprezintă, de fapt colecția vie de spiritualitate. Vie, pentru că așa cum a spus-o unul dintre expozanții prezenți, lemnul încă mai are de…

Citește mai mult

Agenția Reuters a tăiat legăturile cu TASS

Reuters a scos TASS de pe piața sa business-to-business pentru clienți, potrivit unui mesaj intern adresat personalului. „Credem că punerea la dispoziție a conținutului TASS pe Reuters Connect nu este aliniată cu principiile Thomson Reuters Trust”, a scris Matthew Keen, CEO interimar al Reuters, într-o notă internă, citată de EURACTIV. Mișcarea vine pe fondul criticilor asupra modului în care agenția de presă de stat a Rusiei descrie războiul din Ucraina. Principiile de încredere Reuters, create în 1941, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, obligă agenția să acționeze „cu integritate,…

Citește mai mult

China alocă miliarde de dolari acaparării pieței media din Pacific

Pe măsură ce China caută o influență mai mare în Pacificul de Sud, manipularea instituțiilor de știri locale are un impact tot mai grav asupra independenței presei. Majoritatea organizațiilor media din Pacific se luptă din punct de vedere financiar, mulți jurnaliști și-au pierdut locurile de muncă, iar China le oferă o modalitate de a supraviețui – cu prețul libertății presei, scrie Australian Strategic Policy Institute. Și nu este vorba doar de asistența financiară „fără condiții”, ci și de vizitele „de învățare” în China pentru jurnalişti, cu răspândirea unui model media…

Citește mai mult

Jurnalismul de mediu axat pe soluții poate salva vieți

Relatările legate de climă au trecut în prim-plan în majoritatea mass-media naționale și internaționale și domină aproape toate titlurile. Cu toate acestea, poveștile comunităților care suportă greul crizei climatice rămân încă subfinanțate. Relatările de interes uman sunt cele care oferă o perspectivă reală asupra impactului crizelor climatice actuale și, în unele cazuri, pot oferi soluții, scrie euronews.com. Povești precum creșterea nivelului de sare din apele din Bangladesh, care provoacă creșterea tensiunii arteriale și probleme de sănătate, satul nepalez distrus de inundații și fermierii din Ghana care luptă cu seceta și…

Citește mai mult

Slugile au ieşit la vânătoare

Zilele trecute, la postul de ştiri pravda.ru, liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, s-a simţit „dator” să vorbească în numele poporului nostru şi să se adreseze preşedintelui rus, Putin, în speranţa că acesta cum îi va auzi discursul, îl va decora imediat cu cea mai înaltă distincţie de la Kremlin: „Stimate V. Putin, zise Kalinin, cetăţenii R. Moldova sprijină decizia dumneavoastră privind operaţiunea specială pe teritoriul Ucrainei. În numele cetăţenilor Republicii Moldova şi a Partidului Regiunilor, ne adresăm dumneavoastră să duceţi la bun sfârşit operaţiunea specială, să învingeţi fascismul şi să…

Citește mai mult

„Străzi deschise” în București, în perioada 30 aprilie – 16 octombrie

Primăria Capitalei anunţă că proiectul „Străzi deschise” se va desfăşura în week-endurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, activităţile sportive, artistice şi educaţionale urmând să aibă loc în zona Bulevardului Kiseleff şi a Căii Victoriei, cu străzile adiacente. În acest an, evenimente vor avea loc în toate sectoarele. „Scopul proiectului este de a oferi locuitorilor Bucureştiului o gamă diversificată de evenimente şi activităţi cultural-artistice, sportive şi educaţionale. Toate aceste activităţi vor avea loc în stradă, în spaţii comune, care vor acumula însemnătate culturală prin întâlnirea directă dintre artişti şi…

Citește mai mult