◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Atac MASIV al hackerilor din Rusia! Începe Primul RĂZBOI CIBERNETIC global

Hackeri din Rusia infectează companii ucrainene cu un virus de tip malware pentru a crea terenul propice unui atac masiv, coordonat, a declarat marţi şeful poliţiei cibernetice din Ucraina, Serhei Demediuk, citat de Defense România. Atacatorii cibernetici vizează vizează companii, bănci şi regii de infrastructură energetică, într-un mod care sugerează că se pregătesc să activeze malware-ul pentru un atac masiv, a mai spus Demediuk, adăugând că poliţia ucraineană colaborează cu autorităţi străine pentru a-i identifica pe piraţii reţelelor. Kremlinul a negat însă acuzaţiile prin purtătorului de cuvânt, Dmitri Peskov. Forţe…

Citește mai mult

Liber pentru vitezomani: Radarele vor fi vizibile şi semnalizate cu panouri cu cel puţin 500 metri înainte

Parlamentarii din România au venit cu două propuneri de modificări legislative care vor face mult mai dificilă combaterea vitezei excesive la volan. Este vorba de presemnalizarea cu 500-1.000 de metri înainte a radarelor Poliţiei Rutiere şi mărirea limitei de viteză în localităţi până la 70 la oră, inițiatorul proiectului de lege care a şi fost aprobat de Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor, fiind deputatul PNL Florin Roman. Acesta susține că radarele trebuie semnalizate „la fel cum se face în toate ţările civilizate”, iar măsurile asemănătoare în…

Citește mai mult

Rădăcini româneşti ale Novorusiei. Cazacii români de dincolo de Nistru

Multă lume crede că noile republici reunite şi independente Doneţk şi Lugansk, în noul stat Novorusia sunt consecinţe doar ale crizei ucrainene. Novorusia nu este un stat nou pe harta lumii, ci o gubernie autonomă, de fapt o marcă de graniţă a Imperiului Rus de la sfârşitul secolului XVIII, răsărită în urma luptelor de eliberare de sub ocupaţia turcească şi tătărească. Apoi Novorusia s-a extins la sud-vest până la Cherson, actuala Odessa. Lumea nu cunoaşte rădăcinile româneşti ale statului Novorosia, care s-a format peste o puternică comunitate medievală românească. Populaţia…

Citește mai mult

INTERPRETAREA OPERELOR LITERARE ÎN ARTICOLELE DE PRESĂ

Interpretarea operelor literare se impune atunci când există ruptură dintre autor şi cititor O operă literară este necesar să fie interpretată atunci când înţelegerea ei este greu de înţeles, când sensul ei este inaccesibil sau abscons, cum teoretizau opzecişti şi postmoderniştii de la noi pentru aşi justifica incoerenţa operelor pe care le scriau, şi când, din aceste motive, se produce o rupere de contact între autor şi cititor. Se pune fireasca întrebare cum a fost cu putinţă să se ajungă aici? Căci opera literară doar are menirea să facă cunoscut…

Citește mai mult

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE În ANTOLOGIA UNIRII (ANTOLOGIA CENTENARULUI)

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE În ANTOLOGIA UNIRII (ANTOLOGIA CENTENARULUI), SUB PATRONAJUL LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI ȘI AL EDITURII NAPOCA NOVA Liga Scriitorilor Români și Editura Napoca Nova anunţă colaboratorii și cititorilor că a început redactarea Antologiei literar-artistice Napoca Nova Nr. 19-20, închinată Anului Centenar. Volumul, de această dată în format A 4 („coală xeroxˮ), va apărea în condiții grafice deosebite. LSR nu face niciun fel de partizanat artistic. Dorința noastră este aceea de a reuni în paginile antologiei literar-artistice atât autori consacraţi (afiliaţi sau nu la vreo organizaţie profesională), cât şi debutanţi, pe care dorim…

Citește mai mult

Adevăratele minuni se petrec în subconştientul nostru

Majoritatea dintre noi am auzit de la alţii că trebuie să ne împărţim viaţa în mai multe etape, să urmăm mai mulţi paşi astfel încât să ajungem să ne împlinim visele. În acelaşi timp, vedem oameni – bogaţi material sau spiritual – care sfidează aceste cutume şi cu toate acestea au mare succes. În opinia profesoarei de yoga Dana Ţupa, acest lucru se întâmplă deoarece cei din urmă au înţeles că viaţa noastră, visele noastre, obiectivele noastre sunt controlate aproape exclusiv de către gândirea subconştientă. Am auzit despre astfel de…

Citește mai mult

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

Explicaţiile psihologului Lenke Iuhoş Conducerea, puterea se absoarbe pretudindeni unde oamenii sunt reuniţi pentru scopurile unei companii. Liderul este cel care arată direcţia optimă pentru schimbare, iar acţiunea pe care o face constant este conducerea: prevede, decide, coordonează şi controlează rezultatele obţinute. Acel om care îndeplineşte aceste atribuţii este liderul, care îşi asumă spontan funcţia de conducere. Cea mai importantă caracteristică a poziţiei în ierarhia unei organizaţii, liderul are influenţă asupra grupului, mai ales modificând progresul spre ţeluri mai înalte, de formare profesională, nu doar de atingerea unor obiective strict…

Citește mai mult

Cel bun la toate

A apărut din negura unor vremuri atât de îndepărtate, încât nu-mi venea să cred că e el. În afară de bătrânul meu prieten tânăr Ghiță Covașă, responsabil cu semețirea brazilor în ținuturile Brodinei, nu mă mai întâlnisem demult cu un alt coleg de școală militară. Iar el a venit așa, după vreo 40 de ani, la începutul lui 2015, într-o după amiază, de parcă nu ne-am fi văzut de dimineață. Avea cu el o listă cu numele noastre, ale promoției 1974 de ofițeri cu verde la caschete, ce-i drept o…

Citește mai mult