◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
FOTE/BAKU 2019: Gimnastica aduce o nouă medalie! Argint cu gust de AUUUR pentru echipa feminină a României!

România de neoprit în a treia zi a competițiilor de la Festivalul Olimpic European pentru Tineret – Baku 2019! După două medalii de aur și un argint, delegația tricolora își adaugă in palmares încă un argint olimpic, adus de echipa feminină de gimanstică artistică! Echipa feminină de gimanstică artistica formată din Antonia Duță, Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu, au reusit o performață uimitoare la Baku, elevele antrenate de Nicolae Forminte și Liliana Cosma, sunt Vicecampioane Olimpice! Fetele noastre au aprobat examenul de maturitate și au reusit sa cucerească astăzi medalia…

Citește mai mult

Film4Fun 2019

“Căldură mare mon cher, căldură mare!” … dar la cea de a-XI-a ediție a Festivalului Film 4 Fun, ne vom răcori cu o porţie zdravănă de bună dispoziție, în perioada 1- 4 august 2019, la Sinaia! Proiecțiile filmelor vor avea loc la Cazino Sinaia și Cinema Carpaţi. Parcul Ghica din centrul orașului va fi gazda concursului de cultură cinematografică, urmat de spectacolul “Street Dance”. Centrul Cultural Carmen Silva va găzdui o proiecție de film pentru copii, urmată, pentru prima dată în Festivalul Film4Fun, de un atelier de benzi desenate susținut de autorul…

Citește mai mult

Expoziție tematică dedicată marelui actor Constantin I. Nottara

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe la vernisajul expoziției tematice „Constantin I. Nottara: scena este viața mea!”, care va avea loc marți, 30 iulie, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Expoziția prezintă istoria unei arte, pasiunea unei bresle și devotamentul unui maestru. Evoluţia artei la nivel național a fost influenţată de contextul istoric european, iar particularităţile teatrului românesc au decurs din necesitatea creării unei arte teatrale cu specific românesc, care să exprime problematica diversă cu care se confrunta societatea. Dezvoltându-se în asociere cu alte culturi de mare diversitate,…

Citește mai mult

Primul zbor între Europa continentală şi Marea Britanie

Într-o zi de 25 iulie, acum 110 ani, în 1909, Louis Blériot (1872 – 1936), aviator şi constructor francez de avioane, a realizat, în premieră, un zbor între Europa continentală şi Marea Britanie, traversând Canalul Mânecii cu avionul, de la Calais la Dover. Pentru această realizare el a primit un premiu de 1000 lire. El este considerat prima persoană care a construit un monoplan funcțional. Blériot a fost un pionier al acrobațiilor aeriene. În 1909, aviatorul francez a participat la o demonstrație aviatică organizată pe suprafața cu iarbă a Hipodromului Băneasa. levithan.ro

Citește mai mult

„Veșnicia s-a născut la sat”  

Sub acest generic blagian, sâmbătă, 27 iulie 2019, ora 17,00, vor avea loc „Întâlnirile de la Vaidacuta”. Manifestările, derulate sub egida UZPR, sunt organizate de Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Filiala Mureș a UZPR, Asociața „Creneluri Sighișorene”, TV AS Târnăveni. În program, figurează o dezbatere cu tema „Satul în literatură, satul în viață – de la Slavici la Rebreanu, de la Blaga la Ioan Alexandru”. Amfitrion Nicolae Băciuț, gazdă ing. Ioan Sita. Vor fi pezentate și noi apariții editoriale, între care o „Antologie de poezie populară”, de Sorina Bloj și…

Citește mai mult

NE PLÂNGEM !!

Ne plângem că ni se fură țara. Nu este zi în care, la televizor, în presă, pe bloguri sau în publicațiile online, cineva să nu jelească România căzută pradă în mâna jefuitorilor. România predată N-o să obosesc s-o spun: România nu a fost vânată ca o pradă. României nu i-au fost răpiți copii și nu a fost obligată să-i răscumpere cedându-și bogățiile. România nu a fost cucerită prin luptă armată și nu i s-a impus să plătească despăgubiri de război. Realitatea este că România a fost predată de bunăvoie jecmănitorilor…

Citește mai mult

Iubiți credincioși întru Hristos, Frați Români,

La 9 August 2019, zi de mare sărbătoare la mănăstirea Plăviceni, vă așteptăm cu deosebit respect pentru ca, împreună, să comemorăm după putință, cei 418 ani de la decapitarea Sfântului nostru Voievod Mihai Viteazu, întâiul întregitor și martir al neamului Românesc. Trupul descoperit în mod miraculos în curtea mănăstirii ne obligă să ne unim smerit în rugăciune și dragoste întru Hristos. Festivitatea celei de-a opta comemorări din 2012 încoace, va începe la ora 9.00, cu Sfânta Liturghie, urmată de Acatistul și Parastasul Voievodului, și se încheie cu discursurile oaspeților, un…

Citește mai mult

De la „Torda” la Plăviceni. Odiseea osemintelor lui Mihai Viteazu, reconstituită după sursele istorice

În anul 2010, în curtea mănăstirii Plăviceni din fostul județ Romanați (astăzi, Teleorman), niște muncitori au descoperit, într-o surpătură de pământ, oasele „frumos mirositoare” (după cum a consemnat un cleric) ale unui bărbat foarte înalt. Scheletului îi lipseau capul, clavicula, brațele și coastele. Făcându-se legătura cu împrejurările dispariției trupului lui Mihai Viteazu, în 1601, și cu faptul că acesta nu a mai fost găsit, a apărut ipoteza tulburătoare că osemintele cu pricina ar aparține marelui voievod. Echipa IML, care s-a ocupat de investigarea cazului, a constatat că vechimea osemintelor corespunde…

Citește mai mult

Invitație la Școală de vară de la Carei

Stimati colaboratori,    Va invităm ca în perioada 26 august-1 septembrie 2019 să vă alăturați la Școala de Vară ce va avea loc la Carei cu tematica ,,Dictatul odios de la Viena văzut prin ochii supraviețuitorilor,,. Și-au anunțat până acum intenția de a participa o grupă de studenți de la Fac.Istorie din București precum și câțiva studenți de la Iași, Fac de Drept. Lor li se vor alătura tineri din zona Carei. Intenționăm să facem deplasări în satele de foști refugiați pentru a iniția discuții cu aceștia. Avem nevoie de…

Citește mai mult

Patricia Țig se califică în sferturi la Jurmala și face un salt impresionant în clasamentul WTA

Patricia Țig s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Jurmala (Letonia). Sportiva noastră a trecut în optimi de ucraineanca Anhelina Kalinina, pe care a invins-o cu 6-4, 6-4. Patricia a avut nevoie de o oră și 19 minute pentru a câștiga un meci in care s-a aflat aproape tot timpul la conducere. Jucatoarea noastra a profitat de serviciul slab al adversarei și a făcut cinci break-uri in acest meci din tot atâtea șanse. Pentru Patricia urmează un duel cu invingătoarea dintre Diana Marcinkevica si Anastasia Potapova. In…

Citește mai mult

Tramvaie turcești la Reșița?

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a primit o singură ofertă la licitaţia pentru achiziţia celor 13 tramvaie destinate municipiului Reşiţa. Oferta a fost depusă de compania DURMAZLAR MAKINE din Turcia. Licitația pentru cele 13 tramvaie a fost lansată de MDRAP în luna ianuarie a acestui an. Conform caietului de sarcini, este vorba de 13 tramvaie bidirecționale cu o lungime de 18 metri, în valoare de aproape 2 milioane de euro bucata. Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, respectiv 6 persoane/mp, din care minim…

Citește mai mult

4 sfaturi pentru a-ți dezvolta empatia

Celebru hipnoterapeut dezvăluie: Empatia este o caracteristică extrem de prețioasă a rasei umane, care din păcate se activează mai des în cazuri extreme și mai puțin în viața cotidiană. Empatia un element cheie al Inteligenței Emoționale, este legătura dintre sine și alții, este modul în  care înțelegem noi ca indivizi ceea ce trăiesc cei din jurul nostru, modul în care putem integra diferențele dintre noi și unicitatea fiecarei persoane în sistemul nostru emoțional pentru a putea simți trăirea celorlalți ca și când ar fi a noastră. În opinia cunoscutului hipnoterapeut…

Citește mai mult