◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Cel mai bun profesor de saxofon din lume a fost hirotonit preot ortodox la parohia francofonă Louveciennes

Claude Delangle, profesor conservator și unul dintre cei mai buni instrumentiști la saxofon,  a fost hirotonit preot la parohia francofonă Louveciennes, anunță Doxologia.   Delangle, cel mai căutat profesor de saxofon din lume, slujea încă din 2005 ca diacon, iar din 2017 ca arhidiacon, la Parohia Louveciennes din Franța, păstorită de Protoiereul Marc-   Anunțul a fost dat de Părintele Răzvan Ionescu de la parohia românească Sf. Parascheva- Sf Genoveva Paris:   „Parintele Claude Delangle, profesor de conservator si unul dintre cei mai buni instrumentisti (saxofon) pe instrumentul sau in…

Citește mai mult

Scriitorul și jurnalistul Cezar Petrescu / Muzeul Memorial Bușteni 

De-a lungul timpului, locul retras, puternic energizat, protejat de măreția munților, aerul curat au făcut ca Bușteniul să constituie loc de atracție pentru turiști, cât și pentru persoane și personalități dornice de odihnă, relaxare și  înfăptuirea pasiunilor creatoare. Unul dintre aceștia a fost și scriitorul și jurnalistul român Cezar Petrescu, care, deși s-a născut în județul Bacău, în anul 1892, a preferat să își cumpere o casă aici, pe o stradă liniștită, de la poalele munților, situată pe partea stângă a localității, la extremitatea dinspre Brașov. Strada astăzi poartă numele…

Citește mai mult

˝PRETEXTE PENTRU TEXTE˝ autor Anton Ilica

Volumul PRETEXTE PENTRU TEXTE continua seria de RESTITUIRI LITERARE (2018) și ESEURI & PLEDOARII (2020), cuprinzând intervențiile recente în diferite publicații locale ori naționale, recenzii, prefețe, eseuri, opinii și studii pedagogice. Am structurat volumul fără un criteriu anume. Nici măcar în interiorul vreunui capitol nu am ținut seama nici de ordinea alfabetică, nici de cronologie și nici măcar de preferențe. Conținutul cărții este alcătuit pur și simplu, spre a putea fi lecturat de oriunde ar dori cititorul, în funcție de interesul său. Unii vor citi numai ceea ce am scris…

Citește mai mult

Ungaria împarte cu cetățenii creșterea economică. Fiecare maghiar care are cel puțin un copil primește de la stat 900 de euro

Toți cetățenii maghiari care au cel puțin un copil vor primi înapoi de la stat impozitul pe venit, a anunțat ministrul ungar al Finanțelor. Aproape 2 milioane de maghiari vor încasa astfel în medie circa 900 de euro. Statul maghiar va restitui către 1,9 milioane de persoane (o cincime din populația țării) impozitul pe venit plătit de acestea, suma totală alocată fiind de 600 de miliarde de forinți (1,69 miliarde de euro), scrie Hirado. Plățile vor fi făcute până în februarie 2022, a anunțat ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga. Vor beneficia…

Citește mai mult

Revista „Dreptul” nr. 9/2021

EDITORIAL O temă de reflecție: autonomia parlamentară, între constantele constituționale și provocările echilibrului între puteri Cristian Ionescu STUDII – DISCUȚII – COMENTARII  Considerații pe marginea cauzei contractului Florin Luduşan, Raluca Haţegan-Rozsnyai Art. 19 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 20 din 29 martie 2021 contravine dispozițiilor art. 1 alin. (4) și alin. (5) din Constituție Ionuț-Vida Simiti Încercarea de adaptare a procesului civil la starea de alertă Alin Speriusi-Vlad, Claudia Roșu Impactul Constituției din 1923 asupra unificării legislative a României Mari Sevastian Cercel Problema partajării competenței instanțelor în materia…

Citește mai mult

A apărut Revista „CADRAN (JURNAL MUREȘEAN)”, 8/2021

Noul număr al revistei lunare „Cadran (jurnal mureșean)”, întregește zestrea informativă în principal în zona culturală, nelăsând să se piardă mărturii prețioase despre evenimente peste care publicațiile locale au trecut cu indiferență, mistificând pe criterii neprofesionale realități care fac parte din istoria mureșeană. Revista se deschide cu un editorial dedicate de Nicolae Băciuț „Zilei Limbii Române”, ca prefață la o amplă relatare a scriitorului și publicistului Răzvan Ducan despre manifestările unui grup de mureșeni la Vidin și Plevna (Bulgaria), dedicate Zilei Limbii Române, dar și omagierii eroismului ostașilor români în…

Citește mai mult

Invitație la Simpozionul Vizionarii Neamului Nostru 4 DECEMBRIE 2021 – CRAIOVA

Asociația Avangarda de Sacrificiu împreună cu Academia DACOROMÂNĂ și CMR România, Vă invită să participați cu lucrări la a patra ediție a Simpozionului Național ”Vizionarii Neamului nostru – ROMÂNIA 2050” O selecție a lucrărilor primite se vor prezenta la Simpozion și se vor tipări în volumul 4 al Simpozionului.Evenimentul se va înregistra video și posta online. Tema acestui Simpozion: Proiecte pentru România si Soluții pentru UNIREA Românilor. Aici găsiți înregistrarea primei ediții https://www.youtube.com/playlist?list=PL5LUUnwtKYjuKACDpBQTU4PYU57ivTdfl  Împreună decidem viitorul ROMÂNIEI!!! Așteptăm lucrările dumneavoastră pe adresa de email:artazalmoxa@gmail.com Data limită pentru primirea lucrărilor este 15 noiembrie 2021.

Citește mai mult

Transfăgărășanul – Metroul munților

Transfăgărășanul există! Ca o împlinire a voinței de veacuri a românilor! La 20 septembrie 1974 a fost inaugurat, după patru ani de lacrimi, jertfiri și sacrificii umane (construit între anii 1970-1974). Supranumit „metroul munților”, inaugurarea a fost făcută în prezența a peste 50.000 de civili și militari și a fost o adevărată sărbătoare! Primul care a deschis cu excavatorul drumul a fost soldatul Gheorghe Epure la 10 martie 1970. Poveștile de sacrificii zguduie și azi! Dedică Dobrin din Arefu a fost singurul fotograf care a imortalizat lucrările și care a…

Citește mai mult

Mărturii maramureșene REMEMBER: Gânduri la apariția Revistei „Mărturii maramureșene” An III, nr. 6-7 iunie, 2021

  Mărturisesc că m-am bucurat sincer să lecturez încă un număr din revista de cultură, tradiție și atitudine civică care apare trimestrial având ca membri fondatori pe Radu Botiș și Andreia Botiș, revistă ce apare sub egida UZP și a Asociației Cultural Creștin Umanitare „Ars Vivat”. Diversitatea scriitorilor și a scrierilor m-a făcut să cred că și acest număr de revistă completează tabloul preocupărilor literare din nordul țării și nu numai -voi aminti că ilustrația este făcută de Maria Berciu – care transmite prin imaginea copertei și nu numai istoria…

Citește mai mult

Cenușăreasa este gata de bal! O nouă premieră la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.  Eduard Petru Jighirgiu, regizor: „Dacă reușești să pătrunzi dincolo de aparențe, poți descoperi lucruri fascinante. Unul dintre elementele importante de la care am pornit spectacolul a fost muzica. Am transformat povestea într-un musical. Atunci când am compus-o și…

Citește mai mult

Cercul  Literar de la Cluj, 5 ani!

Acum 5 ani, o clujeancă se încumetă să fondeze, în inima Transilvaniei, un cenaclu literar on line, care își propune să adune, între filele virtuale, literatură română de calitate, de toate genurile, din țară și chiar din afara ei. Sensul cenaclului clujean tindea spre formarea unei „pepiniere” de autori de diferite facturi care să se impună pe piața literară românească. Sensul avea să fie imprimat, prin grupul de coordonatori, de: exigența față de calitatea scrierilor aderenților, încurajarea schimburilor rodnice, vii, de opinii și texte pe pagina grupului, editarea de cărți…

Citește mai mult

Bunurilor imateriale: sens și conținut

  Cuprins: „Lucrul” și „bunul”: precizări de ordin semantic Bunurile „imateriale”: sens și conținut Bunurile imateriale din scrierile memorialistice sunt parte a patrimoniului imaterial   „Lucrul” și „bunul”: precizări de ordin semantic    În literatura de specialitate, juridică și economică (a se vedea bibliografia), există numeroase și ample dezbateri cu privire la noțiunile de „lucru” și de „bun”, la diferențele dintre acestea, în special cu privire la  „bunurile imateriale”[.  În uzul popular, „lucrul” are înțelesul de „orice obiect material” (concret sau abstract, real sau imaginar), de „corp solid, de obicei…

Citește mai mult