◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Tezaurul antic al României, prezentat în expoziția „Dacia Felix“, la festivalul EUROPALIA

O expoziție-eveniment dedicată patrimoniului istoric al României, ce reunește sute de artefacte și seturi de piese antice descoperite pe teritoriul țării noastre, prezentat ca spațiu de interferență al civilizațiilor scitică, greacă, celtică, dacică, getică și romană, este deschisă în Belgia, în perioada 19 octombrie 2019 – 26 aprilie 2020, la Muzeul Galo-Roman din Tongeren, în cadrul festivalului EUROPALIA. Organizată de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Institutul Cultural Român (ICR) și Muzeul Galo-Roman din Tongeren, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ministerului Afacerilor Externe, expoziția „Dacia Felix. The…

Citește mai mult

Manifestări dedicate Zilei Armatei Române

Ambasada României în Republica Moldova organizează, în zilele de 24 și 25 octombrie 2019, o serie de manifestări cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române. Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, și ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, vor participa joi, 24 octombrie 2019, începând cu ora 12.00, la ceremonia de reinaugurare a Cimitirului de Onoare al Ostașilor Români din localitatea Nemţeni (r. Hînceşti). La eveniment, vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Veniamin,…

Citește mai mult

CFR Cluj forțează surpriza la Rennes, în Europa League

CFR Cluj va înfrunta Rennes joi seara de la ora 22:00, în cel de-al treilea meci din Europa League. Echipa lui Dan Petrescu poate obține un rezultat pozitiv în Franța, profitând de seria neagră a oaspeților, care nu au mai câștigat în ultimele 9 partide disputate. Clujenii vin cu un moral ridicat după victoria cu 2-0 în fața Universității Craiova, pe teren propriu, din campionat. Ei au punctat prin golurile lui Lacina Traore și Omrani, rămânând lideri în Liga 1 din România, după terminarea turului. În Europa League, CFR Cluj…

Citește mai mult

Simona Halep lămurește situația lui Daniel Dobre după revenirea lui Darren Cahill: „O spun foarte lejer și foarte deschis”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va avea o echipă numeroasă la Turneul Campioanelor. Campioana de la Wimbledon a vorbit despre rolurile pe care le vor avea Darren Cahill și Daniel Dobre.    Turneul Campioanelor, găzduit în premieră de Shenzhen (China), se va disputa în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie. Halep și Cahill au anunțat reluarea colaborării odată cu startul anului 2020, dar s-au reunit mai devreme. Australianul merge la Shenzhen, unde va încerca alături de Daniel Dobre să aducă primul trofeul al Campioanelor în vitrina Simonei.  „Din…

Citește mai mult

Interviu cu jurnalistul și scriitorul NICOLAE CRISTACHE

DIFERĂ  COȘCIUGELE REPORTER: – Vă propun să începem dialogul,amintind că în perioada 1972 – 1981 ați fost redactor și secretar general de redacție la revista „Flacăra”. Ce însemna „Flacăra” de atunci pentru presa românească? NICOLAE  CRISTACHE: –  Nu știu… Chiar nu știu ce însemna „Flacăra” pentru presa din România. Existam. Nu prea citeam alte publicații. Aveam prieteni jurnaliști, puțini, fără să-i citesc. După marele cutremur din 1977, eram răvășit. Trăisem un coșmar. În noaptea aceea cutreieram străzile ca într-un film de coșmar; urlete de oameni rămași suspendați  în blocuri pe…

Citește mai mult

„LA TIERRA TRACIA” – Bilanțul unei luni de românism în Spania

Voci din diaspora  Trăim vremuri interesante în care migrația românilor nu mai este demult o noutate și nici un subiect care să acapareze atenția. Spania, Italia, Germania, Anglia sunt doar o parte din țările care s-au bucurat de sosirea noastră pe piața muncii unde ne-am integrat rapid. Suntem abili și muncitori, însă ceea ce ar trebui să bucure cu adevărat România este efortul unor minți luminate care militează pentru perpetuarea tradițiilor noastre, dincolo de orice bariere.      „Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește” este un îndrăzneț și rezonant…

Citește mai mult

Conferință Cristina Rusiecki – „În ce (mai) crede artistul de teatru de azi”

Muzeul Municipiului București vă invită joi, 24 octombrie 2019, ora 18.30, la conferința cu tema „Din țara corupției… spre ce? În ce (mai) crede artistul de teatru de azi”, susținută de Cristina Rusiecki la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).Coordonator: Cătălin D. Constantin. Va fi un dialog cu echipa mixtă, româno-franceză, a spectacolului „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba” din care fac parte regizorul Eugen Jebeleanu, dramaturgul francez Yann Verburgh și actorii Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache și Claire Puygrenier. Cristina Rusiecki este critic…

Citește mai mult

Cine a inventat umbrela? Istoria fabuloasă a umbrelei

Cine a inventat umbrela? Chiar dacă la prima vedere pare o invenție modernă, umbrela a fost folosită în urmă cu peste 4000 de ani în Egipt, Asiria, Grecia sau China. Trebuie să remarcăm faptul că inițial umbrela a fost folosită de elita societăților antice pentru a se apăra de soare. Chinezii au fost primii care și-au cerat umbrelele de hârtie pentru a se proteja și de ploaie. Originea cuvântului umbrela Cuvântul umbrelă se trage din latinescul „umbra”, care după cum se înțelege semnifică un obiect care face sau ține umbra….

Citește mai mult

Mozart, un stil de viață extravagant și o moarte controversată

Wolfgang Amadeus Mozart a fost unul dintre cei mai de succes muzicieni ai epocii sale. Un geniu al muzicii, apreciat atât în timpul vieții sale, cât și în zilele noastre, Mozart a făcut parte din elita societății austriece. Era plătit regește, motiv pentru care a dus o viață extravagantă și opulentă. Mozart, muzician liber profesionist Din fragedă copilărie, Mozart și-a demonstrat măiestria atunci când a venit vorba despre muzică. Acest talent i-a adus și primele concerte, pe care le-a susținut încă de la o vârstă fragedă. Până la adolescență era…

Citește mai mult

Reprezentație specială a spectacolului FAMILIA ADDAMS

Spectacolul Familia Addams din 25 octombrie se joacă la Teatrul EXCELSIOR, sub egida Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, organizat de Opera Română Craiova. Festivalul este un maraton cultural care aduce în România nume sonore ale scenei de teatru, operă și balet. Prin asocierea cu acest brand cultural, Teatrul EXCELSIOR continuă seria participărilor la festivaluri, ca urmare a inițiativei de a prezenta spectacolele instituției în comunități cât mai diverse. Totodată, pentru că luna octombrie este recunoscută și în România drept „Luna Roz”, Teatrul EXCELSIOR dedică această reprezentație a spectacolului Familia Addams și…

Citește mai mult

Interviu cu actrița JENI NICOLAU

JENI  NICOLAU: ”Când ești vesel, crește imunitatea  și  treci ușor peste toate”  REPORTER: –  Drumul dumneavoastră până să ajungeți actriță nu a fost ușor de parcurs și totuși nu ați renunțat până când v-ați văzut visul împlinit. Vă mai amintiți de anii aceia ? JENI  NICOLAU: – Anii de început în această frumoasa și sfântă profesie au fost grei, dar frumoși!  Am înregistrat primul disc de vinil cu momente vesele în 1996 și m-am bucurat de mare succes! Am ales revista și am  avut turnee în toată lumea în comunitățile…

Citește mai mult