◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Maurice Novac: pictorul care sublimează banalul cadrelor brute

Introspectiv și subtil, Maurice Novac descoperă fascinația realității banale. În perioada 23 Aprilie – 4 Mai 2018, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală Ikariotika, artist Maurice Mircea Novac. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 24 Aprilie 2018, ora 18:30. Cariera artistică a lui Maurice Mircea Novac s-a remarcat prin etape emblematice în ceea ce privește diversitatea abordării plastice. Exilul politic de la începutul anilor ‘90 l-a expus unor tehnici artistice variate, fiind prilej de ancorare în universul artistic occidental. Maurice Mircea Novac este așadar unul dintre artiștii români…

Citește mai mult

Ai mașină cu motor DIESEL?

Anunț neașteptat pentru românii care au autoturisme pe motorină! Au început să apară problemele. Peste 60% dintre români au mașini diesel. În timp ce alte ţări ca Franţa şi Germania iau măsuri pentru a elimina, treptat, astfel de automobile, la noi încă mai sunt la mare căutare. Mecanicii spun însă că autoturismele pe motorină nu sunt rentabile în oraş. Nici pentru şoferii care fac mai puţin de 20 de mii de kilometri pe an. Pentru că, deşi consuma mai puţin, cheltuielile de întreţinere sau de reparaţie sunt mai mari. apară…

Citește mai mult

Contrucţia unui segment de 10 kilometri din autostrada Braşov- Comarnic va începe în toamnă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat demarea lucrurărilor de construcţie la segmentul de autostradă dintre Braşov şi Cristian. Tronsonul, în lungime de 10 kilometri, face parte din autostrada Braşov – Comarnic şi va costa 118 milioane de lei. Contractul a fost semnat în 2 octombrie, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutierea emis ordinul de începe al lucrărilor. Până la construcţia propriu-zisă mai este etapa de proiectare care va dura 6 luni. Dacă toată termenele vor fi respectate atunci construcţia va începe în 12 septembrie 2018,…

Citește mai mult

Guvernul american a DEZVĂLUIT în mod ACCIDENTAL înregistrări privind „Armele psiho-electronice“și „Controlul mental de la distanță“

Potrivit rapoartelor, documentele care detaliaza armele „psiho-electronice“ și „controlul mental de la distanță“ au fost trimise accidental unui jurnalist american care a cerut date cu privire la militanții AntiFa, noii „teroriști urbani”. Totul a început atunci când reporterul Curtis Waltman a scris la Washington State Center Fusion (WSFC) – o agenție de securitate a statului responsabil de prelucrarea datelor privind terorismul și extremismul – solicitând informații cu privire la grupurile Antifa (mișcarea antifascistă ). După cum a primit documentele pe care le căutat, el a primit, de asemenea, un fișier…

Citește mai mult

Duet – ul corzilor Palatul Mogoșoaia

Primăria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Valores, sunt gazdele unui recital inedit, duminică, 29 aprilie 2018, de la ora 12.00, eveniment înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest. Duo Adeo, formație unică în peisajul muzical românesc, va interpreta opusuri scrise pentru duetul vioară – violă de: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Louis Spohr sau Haendel/Halvorsen. Protagoniști vor fi: violonistul Andrei Stanciu și violista Emma Rotomeza, doi muzicieni excepționali, perfecționați la Academia Yehudi Menuhin din Elveția. Andrei Stanciu, violonist născut la…

Citește mai mult

Cum îți poți educa copiii cu simț de răpundere?

Învață-ți copilul de mic să iubească natura și Pământul. Părinții trebuie să fie un model pentru cel mic, de la ei copilul va învăța cum să respecte resursele Pămâtului, cum să se bucure de pădure, de tot ce ne înconjoară și înseamnă natură. Pentru aceasta trebuie ca viața de familie să fie mai strânsă, mai iubitoare și orientată spre respect pentru tot ce e în jur. Un copil care va respecta natura va respecta și oamenii care locuiesc pe Pământ. Cum este posibil acest lucru? Petrecând mult timp în natură,…

Citește mai mult

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții

Cărțile au loc special în viața oamenilor, de aceea s-a născut Ziua Internațională a Cărții, la inițiativa UNESCO, care a hotărât în 1995, în cadrul Conferinţei generale de la Paris, că trebuie să le serbăm în mod oficial. Astfel că „Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor” a devenit un eveniment anual în care se promovează cititul, publicarea de cărţi, dar şi drepturile de autor. 23 aprilie marchează de asemenea trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a…

Citește mai mult

Spovedania unei pantere de Daniela Gifu

NOTE DE LECTURĂ Titlul surprinde; la început. Apoi, intrând în inima textului, îi apreciem poetei inspirația titlului și câmpurile de sensibilitate ale versurilor definind călătoria spre Sine (amintind de Călătoria spre mine însămi, titlul unui volum de Ileana Mălăncioiu). Spovedania unei pantere e o noua carte despre voia mea, voia ta și voia Lui (și acordul dintre acestea!), când, cum consemna Serghei Bulgakov în Lumina neînserată, „creatura încă mai geme și întreaga lume tânjește și suferă din cauza amestecului și înfruntării dintre bine și rău.” Trecerea de la voia noastră…

Citește mai mult

CINE A CÂȘTIGAT ȘI CINE A PIERDUT TESTUL PUCIULUI?

În aceste zile în care funestul ,,binom’’ face tot ce poate – și, din păcate, încă mai poate! – pentru a ne arăta că moare dar nu se predă, iată că există și adevărați magistrați, oameni cu știință și conștiință, care au curajul și demnitatea să sancționeze, cu dreaptă măsură, încălcările brutale ale legii, cât și încercările unor grupări sau ale unor indivizi de a abuza de prevederile legii pentru a-și acoperi fărădelegile! Joi, 25 ianuarie, instanța de judecată a Tribunalul Municipiului București a anulat apelul puciștilor cu epoleți care…

Citește mai mult

Casa de Presă și Editură „Libertatea” sau creanga de aur a unei etnii

Instituţie emblematică a românilor din Serbia / publicațiile – săptămânalul „Libertatea”, revistele: „Lumina”, „Bucuria Copiilor”, „Tinerețea”, Editura „Libertatea” – axa spirituală a minoritarul român / Fereastra noastră spre Europa Limbajul și conținutul nostru identitar este tocit. Aproape că nu avem nimic relevant – cu mici excepţii în literatură, pictură, muzică – care să ne facă mai compatibili cu lumea și valorile acesteia, să ne asigure un loc în circuitul de valori, în afara cadrului local, minoritar. Mai toate încercările noastre de a fi văzuți, de a ne manifesta, conținutul programelor…

Citește mai mult