◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Cele două Americi vor acționa împreună și coordonat în fața unor viitoare pandemii

Miniştrii şi reprezentanţii a aproximativ 20 de ţări de pe cele două continente americane, din Alaska până în Ţara de Foc, au adoptat la Ciudad de Panama o foaie de parcurs pentru a face faţă împreună viitoarelor pandemii sau crize sanitare. Obiectivul este a optimiza răspunsul sistemelor de sănătate, a îmbunătăţi accesul universal la sănătate, a majora ajutorul public în perioade de criză şi de a creşte transparenţa în gestionarea fondurilor. „Am căzut de acord să prezentăm constatările şi recomandările la începutul anului viitor”, a declarat presei subsecretarul de stat american pentru Creştere Economică, Energie şi Mediu, Jose Fernandez. „Îmbunătăţirea investiţiilor pentru a consolida sistemele de sănătate (…) şi pregătirea ţărilor pentru o viitoare pandemie este esenţială”, a afirmat și directorul Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO), brazilianul Jarbas Barbosa.

America Latină, cu 8% din populaţia lumii, a înregistrat 30% din decese din cauza COVID-19, a subliniat subsecretarul de stat american, în timp ce PAHO a avertizat că pericolul nu a trecut, chiar dacă incidenţa coronavirusului este de 20 până la de 30 de ori mai mică decât în urmă cu un an.

Reuniunea desfăşurată în Panama este prima întâlnire anuală la nivel înalt a Dialogului Economic şi de Sănătate al Americilor (EHA).

Unul dintre subiectele discutate a fost stabilirea unor strategii comune pentru producerea şi distribuţia de consumabile medicale precum vaccinuri, măşti, mănuşi şi ventilatoare în eventualitatea unei noi crize sanitare. Banca Inter-Americană de Dezvoltare, Organizaţia Statelor Americane şi PAHO s-au angajat să finanţeze iniţiativa, potrivit AGERPRES.

Cele peste 20 de ţări reprezentate s-au angajat, la rândul lor, să crească finanţarea sistemelor de sănătate la cel puţin 6% din PIB, în timp ce în America Latină şi Caraibe această cifră ajunge adesea doar la aproximativ 4%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *