◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.11.2024
„Digitalizăm 500.000 de pagini
în limba română în fiecare lună”. Interviu cu Kincso Biszak, de la Digiteca Arcanum

Digiteca Arcanum este principalul furnizor de conținut din Ungaria. Cu o experiență de 30 de ani în digitalizare și peste 35 milioane de pagini digitalizate, Arcanum este cea mai mare bază de date în Europa Centrală. Se poate căuta cu ușurință fiecare cuvânt dintr-un document, chiar și numele unor persoane sau locuri. Baza de date în continuă expansiune a Arcanum Newspapers include reviste științifice și profesionale, ziare săptămânale și zilnice, enciclopedii și colecții de cărți tematice. Se poate găsi o persoană printre milioanele de fotografii de presă și ilustrații de…

Citește mai mult

Siguranța școlară –
o prioritate a polițiștilor hunedoreni

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este – după cum ne relata comisarul șef Bogdan Nițu (foto) în calitatea sa de purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara – o prioritate pentru Poliția Română. De notat că privind retrospectiv, în cursul anului școlar trecut, polițiștii hunedoreni (structurile de ordine publică, rutieră și siguranța școlară) au fost prezenți zilnic în incinta și proximitatea unităților de învățământ, unde au acționat  în vederea creșterii gradului de siguranță școlară și au desfășurat peste 1.500 de…

Citește mai mult

Cele mai scumpe destinații turistice din lume

Într-un studiu realizat de publicația britanică MoneyWeek, în colaborare cu o agenție de turism, au fost analizate costurile pentru o zi și o noapte în diverse orașe turistice din lume. S-au luat în calcul prețurile pentru cazare la hotel, transport local, masă și activități recreative. Iată, care sunt astfel, cele mai scumpe cinci destinații turistice din lume, fără a include aici și costul biletelor de avion: 1. New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o zi și o noapte. New York-ul se află în fruntea listei…

Citește mai mult

Când m-am întors Acasă…

Motto: „Acasă este (şi) zona magică în care pierd timpul, beau ceai în linişte şi visez cu ochii deschişi în nopţile albe, înstelate.  Acasă este contextul, suportul pentru momentele în care sunt eu cu mine.”   De obicei, vara este perioada şi anotimpul vacanţelor şi concediilor când, cei care sunt acasă, pleacă în excursie iar alţii, plecaţi departe de casă şi de cei dragi, se întorc acasă, cu mult drag, dor şi, chiar, nostalgie!… Da, acasă, ce bine, ce plăcut, ce frumos este acasă!… Acasă, unde te aşteaptă şi îi găseşti pe…

Citește mai mult

„Cultura la Liman”: de la concept cultural
la promovarea identității locale

Comuna Limanu și-a dorit să focalizeze atenția pe o zonă trecută cu vederea în domeniul culturii: a gândit un proiect care să „scrie” povești ce schimbă oamenii și, prin ei, locurile. A oferit un spațiu amplu de desfășurare pentru fenomene culturale cu o structură solidă și un scop clar: acela al întâlnirii, al comunicării și al dialogului între comunitate, public și artiști. „Cultura la Liman”, programul cultural anual al Comunei Limanu, investește în politici și programe care susțin comunități ce lucrează și creează împreună, pentru ca actul lor creator să…

Citește mai mult

Gheorghe Popescu Vâlcea, poetul mărturisirii creștine

Gheorghe Popescu-Vâlcea este un fin intelectual, cunoscut pentru seriozitatea și competența sa profesională, licențiat în teologie la Chișinău, licențiat în litere și filosofie la București, diplomat al Institutului de Artă Bizantină și a sud-estului european al Universității din Strasbourg, elev al bizantinologilor André Grabar, Gabriel Millet și I. D. Ștefănescu, precum și Doctor în Arte.Dintre volumele sale de o importanță deosebită sunt cele realizate in 1940-1941: Simbolul crucii în gândirea și arta creștină (1940); Rapports entre la miniature et l’imprimerie roumaine (1940); Le probleme de l’entrelacs et l’ornamentation des vieux…

Citește mai mult

„Deconectarea” angajaților, fenomen în extindere

Marea Britanie ar putea deveni cea mai recent intrată țară pe lista celor care permit lucrătorilor dreptul de a ignora e-mailurile în timpul orelor personale, iar anumite părți ale Europei sunt deja cu mult înainte. Este vorba despre așa-numita „deconectare”, care nu este un concept nou și a fost deja îmbrățișat de mai multe țări europene. Uniunea Europeană (UE) definește dreptul la deconectare ca „dreptul unui lucrător de a se abține de la a se angaja în comunicații electronice legate de muncă, cum ar fi e-mailuri sau alte mesaje, în…

Citește mai mult

Festivalul „Romani Kultura 2024”, la Braşov

Cultura tradiţională şi modernă romă va fi promovată în cadrul Festivalului „Romani Kultura 2024”, în Piaţa Sfatului din Braşov, timp de patru zile, de joi şi până duminică, prin concerte, expoziţii şi ateliere meşteşugăreşti. Potrivit Agerpres, evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov şi cu sprijinul Partidei Romilor „Pro-Europa”. Conform unei informări transmisă de Primăria Braşov, programul evenimentului cuprinde recitaluri muzicale susţinute de lăutari romi consacraţi, expoziţia „Romi pentru România”, cu personalităţi ale culturii rome care au adus…

Citește mai mult

Creșterea costului vieții, principala îngrijorare a celor mai mulți europeni

Creșterea costului vieții este principala îngrijorare pentru peste 90% dintre europeni. Povara financiară este tot mai mare și cel mai probabil este determinată de scumpirile din ultimele două decenii ale locuințelor și energiei, relatează radioromania.ro. Cea mai mare parte a consumului gospodăriilor din Uniunea Europeană în 2022, adică 24,1% din total, a fost reprezentată de locuință, apă, electricitate, gaz și alți combustibili. În clasament urmează alimente și băuturi nealcoolice (13,6%), după care costurile de transport (12,5%). În timp ce clasamentul acestor categorii a rămas consecvent în ultimii 20 de ani,…

Citește mai mult

Conferința internațională ITQM 2024, la București

Academia Română este, împreună cu Academia de Științe Economice (ASE) București și International Academy on Information Technology and Quantitative Management (IAITQM), co-organizatoare a International Conference on Information Technology and Quantitative Management (ITQM), eveniment cu tradiție și acoperire internațională, aflat la a XI-a ediție. Bucureștiul apare, astfel, pe harta IT-ului academic mondial de cea mai înaltă ținută, alături de orașe precum Oxford, Beijing, Rio de Janeiro, Seul, New Dellhi, unde au fost organizate ediții anterioare ale Conferinței. ITQM 2024 de la București succede ITQM 2023, care a avut loc la Oxford, și precede…

Citește mai mult

Federația Europeană
a Jurnaliştilor cere ONU să facă presiuni pentru eliberarea jurnaliștilor
azeri încarcerați

Guvernul azer își intensifică represiunea împotriva jurnaliştilor înaintea conferinței COP29 de la Baku, iar Federația Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) solicită comunității internaționale să intensifice presiunea asupra autorităților pentru a-i elibera pe cei 23 de jurnalişti și lucrători media încarcerați pe nedrept în Azerbaidjan, potrivit EFJ. Conferința ONU privind schimbările climatice, COP29, este găzduită de guvernul Azerbaidjanului. Acesta va avea loc la Baku în perioada 11-22 noiembrie 2024. Înainte de această conferință internațională, EFJ face apel la secretariatul Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice (UNFCCC), cu sediul la Bonn, Germania, să…

Citește mai mult