◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
LUPTA DIN INVIZIBIL  

” Omul alege întotdeauna ceea ce crede el că e binele” ( Socrate )  Conflictul se naște din negarea adevărului și din difuzarea falsului. El aduce în prim plan dezbateri morale, etice și probleme de prioritizare a valorilor. Spiritualitatea s-ar părea pentru unii că invită la pasivitate și acceptare. Dar, de fapt, denotă, într-un anumit context, slăbiciune și nu superioritate morală. Dar ce facem când fiecare moment al vieții devine o confruntare? Cum ne poziționăm în fața agresiunii continue?    Non-rezistența, într-o societate care cultivă afirmarea prin putere și agresiune,…

Citește mai mult

Turda, primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric

Turda a introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene și a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric.   A fost înființată și o nouă societate de transport local, Transport Urban Public (TUP, al cărei acționar unic este Consiliul Local).     Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a explicat pentru Mediafax că cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat,…

Citește mai mult

La Șimleu Silvaniei / Colind pentru suflet!

   Motto: „Crăciunul! E vremea când aprinzi focul ospitalității în casă, iar flacăra bunătății în suflet”.   Washington IRVING (1783 – 1859), scriitor american Suntem în luna lui Undrea, au venit sărbătorile de iarnă. Decembrie este „luna cadourilor”, iar Moș Nicolae a trecut pe la multe familii cu sacul lui fermecat, oferind daruri de tot felul. Se apropie Crăciunul, marea și minunata sărbătoare a Nașterii lui Iisus Hristos, prilej pentru organizarea și desfășurarea multor activități de preaslăvire a Mântuitorului nostru.             În acest context, Protopopiatul Greco-Catolic Șimleu Silvaniei, Biroul Pastoral Eparhial…

Citește mai mult

INVITAȚIE /  Din tainele picturii: Natura moartă și peisajul în viziunea lui Sorin Adam

Muzeul Municipiul București prin Secția de Artă inaugurează o nouă serie de evenimente adresate publicului larg și artiștilor contemporani care doresc să colaboreze cu instituția noastră. Persoanele interesate sunt invitate să participe la prima întâlnire inedită din seria acestor evenimente, avându-l invitat pe pictorul Sorin Adam. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 decembrie, ora 17:00, în spațiul dedicat Pinacotecii București, la Palatul Suțu. Student al maestrului Vasile Grigore și membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Sorin Adam continuă pe linia maestrului său, adăugând un plus de forță, pasiune și emoție peisajelor…

Citește mai mult

Papirusul Rhind, matematica faraonilor explicată pe înțelesul tuturor

Papirusul Rhind este un document care explică matematica faraonilor din Egiptul Antic. Acest papirus demonstrează gradul de inteligență al oamenilor din acele vremuri, care era unul impresionant. Civilizația occidentală a fost întotdeauna fascinată de cultura egipteană. De asemenea, anticii au fost surprinși de inteligența egiptenilor. Intelectualii greci, precum Thales, au vizitat Egiptul și au fost încântați de designul și exactitatea matematică a formei piramidelor . Timp de milenii, Egiptul antic a fost sinonim cu înțelepciunea pentru civilizațiile bazinului mediteranean, dar mai ales pentru Occident. Un text care dezvăluie un exemplu al acestei înțelepciuni este papirusul Rhind,…

Citește mai mult

„Şcoala normală” craioveană… un reper al învăţământului românesc

Ziaristul și profesorul craiovean Ionuț-Adrian Pătularu a lansat, sâmbătă, 14 decembrie 2019, la „Sala oglinzilor” de la Muzeul de Artă din Craiova, lucrarea Școala normală craioveană… un reper în învățământul românesc, apărută la Editura Mitropolia Olteniei. Lucrarea este rezultatul unei îndelungate și serioase cercetări asupra apariției și evoluției școlii care trebuia să-i formeze pe învățători, oamenii care, de-a lungul timpului, au educat și format, la rândul lor, generații după generații, în special în lumea satului românesc.  Manifestarea s-a bucurat de un interes deosebit din partea istoricilor craioveni, a cadrelor didactice…

Citește mai mult