◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.06.2024

Două treimi din joburile americane, amenințate de avansul inteligenței artificiale

Potrivit unui studiu recent, realizat de Goldman Sachs, aproximativ două treimi din toate locurile de muncă din SUA au potențialul de a fi afectate de automatizare în viitorul apropiat, deoarece inteligența artificială (AI) continuă să avanseze.

Pe măsură ce instrumente precum ChatGPT devin din ce în ce mai răspândite în școli și universități, educatorii se concentrează pe valorificarea instrumentelor AI din clasă pentru a îmbunătăți instruirea, a reduce volumul de muncă și a familiariza studenții cu tehnologiile emergente, în așa fel încât atunci când vor intra pe piața muncii, să fie pregătiți.

Dan Fitzpatrick, strateg digital și autor al cărții „The AI Classroom: The Ultimate Guide to Artificial Intelligence in Education”, a subliniat importanța pregătirii educatorilor pentru impactul AI asupra educației. Fitzpatrick a subliniat că educatorii joacă un rol vital în a-i ajuta pe studenți să dezvolte abilitățile digitale necesare într-o forță de muncă în evoluție. Specialistul a comparat starea actuală a implementării AI în educație cu situația în stadiile incipiente ale unei plimbări cu montagne russe. El a explicat că abia începem să asistăm la potențialul AI în educație și implicațiile sale pentru viitor. Recunoscând că intrăm într-o nouă eră, Fitzpatrick a subliniat că sunt încă multe de descoperit despre amploarea deplină a influenței AI în educație, potrivit fagenwasanni.com.

Concluziile studiului subliniază necesitatea ca educatorii să-și adapteze metodele de predare pentru a încorpora instrumentele AI în mod eficient. Prin adoptarea inteligenței artificiale în sala de clasă, educatorii pot dota studenții cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a reuși într-o lume din ce în ce mai digitală. Pe măsură ce AI continuă să remodeleze diverse industrii, este esențial ca instituțiile de învățământ să rămână în fruntea curbei și să pregătească studenții pentru piața de muncă în schimbare. (redacția UZPR)

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *