◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Oul de Paști – Obiectul lunii la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

Muzeul Municipiului București continuă în luna aprilie proiectul „Obiectul lunii la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici”, rezervându-l de această dată mediului online.Sărbătorile de Paști reprezintă atât pentru poporul nostru, cât și pentru alte comunități creștine un reper calendaristic. Denumirea acestei sărbători provine din cuvântul ebraic Pesah care însemna „sărbătoarea azimelor” și presupunea eliberarea evreilor din Egipt și a reîntoarcerii lor în patrie. Această sărbătoare era celebrată după prima lună plina a Echinocțiului de primăvară. Primii creștini sărbătoreau Pesah-ul pe 13 Nisan, sau joia dinaintea Duminicii, prin organizarea unei…

Citește mai mult

Paște la TVR 3: transmisiuni religioase, folclor, teatru, film și CĂSUȚA CU POVEȘTI – un ciclu de 53 episoade

TVR 3 vă invită să petreceți Sărbătoarea Învierii Domnului în acest an urmărind un program special cu transmisiuni religioase, documentare, folclor, spectacole de teatru și film. De luni, 20 aprilie, Iepurașul aduce copiilor la TVR 3 o minunată surpriză: Căsuța cu povești – un nou program care le va aduce zilnic, de la ora 20.00, câte cinci minute cu cele mai frumoase povești ale copilăriei, aceasta fiind prima dintre frumoasele surprize pe care TVR 3 le pregătește publicului său. În această săptămână, transmisiunile religioase vă aduc în direct de la Catedrala Patriarhală…

Citește mai mult

REVISTA VATRA VECHE 4/2020

A apărut revista Vatra veche 4/2020, atât în format printat, cât și electronic. În această variantă, ea este distribuită la apropape 16.000 de adrese de email, din toată lumea. Sloganul revistei, „Români din toate țările, uniți-vă !”, dă una dintre particularitățile acestei publicații lunare de cultură, care încearcă să adune sub cupola ei creații literare ale românilor din largul lumii. Și în această edție, alături de români din țară, semnează articole colaboratori din Canada, SUA, Germania,  Israel, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova. Număr de număr, în rubrica „Curier” sunt publicate reacții ale cititorilor,…

Citește mai mult

Nepotul lui Kennedy, atac dur la adresa lui Bill Gates. Iată fața nevăzută a vaccinurilor!

„Vaccinurile, pentru Bill Gates, sunt o filantropie strategică care alimentează numeroasele sale afaceri legate de vaccinuri (inclusiv ambiția Microsoft de a controla o organizație globală de identificare a vaccinării) și îi oferă un control dictatorial al politicii globale de sănătate.  Obsesia lui Gates pentru vaccinuri pare a fi alimentată de convingerea lui că lumea poate fi vindecată prin tehnologie”, susține Robert F. Kennedy Jr., președintele Children’s Health Defense, într-un articol publicat recent. Cine are dreptate în această dispută dintre nepotul președintelui asasinat și unul dintre cei mai bogați oameni din America…

Citește mai mult

Paștele, prilej de reflecție, reculegere… speranță

Duminică. De nicăieri nicio suflare de om. Singurătatea dezlănțuită domnește deasupra caselor noastre. Ne încearcă o trăire dezolantă. În biserică, lăcașul în care viața picură mai lent, în spiritul canoanelor, totul se scurge la modul nefiresc de firesc. Comuniunea cu divinitatea nu are opreliști, fie în biserică sau în afara ei. În casă, în tăcere, trăim Slujba de Florii transmisă de ,,Libertatea” online de la Biserica Ortodoxă din Toracu Mare. Vocea preotului Cristian Popi, cu fermitatea unei evlavii recunoscute, ne îndeamnă: „să lăsăm răutatea care este atât de mare în…

Citește mai mult

„COVID 19, un virus despre care încă nu ştim mare lucru”

Ştim, dar de fapt nu ştim nimic, despre noul tip de pandemie de coronavirus. E, ba armă biologică, ba o simplă gripă pe care să o tratăm ca atare.Se spune că, e posibil să o iei dar şi să o dai chiar dacă nu ai fost într- o zonă contaminată. Poate fi mortală pentru bătrânii de peste 65 de ani, dar şi la copii de un an sau tineri şi adolescenţi de toate vârstele dacă nu cumva ai şi alte boli cronice. Nu este contagios dacă te vindeci dar poţi…

Citește mai mult

POEZIE LA EDITURA UZP / ˝Scrisori pe vânt˝

Surprize de câmpie  Pentru că il cunosc de câteva decenii, de fapt aș putea să spun, forțând puțin mâna lui Cronos, că aproape o jumătate de secol am cutreierat împreună, uneori mai timid alteori mai temerar, șesul nemărginit al literaturii române, prin anii 70 ai veacului trecut întâlnindu-i întâia oară numele într-o revistă, eram convins că nu îmi mai poate produce o surpriză majoră. O anume plurivalență creatoare, în privința mea total liniștitoare, el fiind ,,acasă” indiferent de genul în care se exprimă (proză scurtă, caricatură, epigramă, poezie etc.), m-a…

Citește mai mult

 Gânduri la apariţia revistei  ”Mărturii maramureșene”

  An II, Nr.2 Martie 2020         La jumătatea lunii martie 2020, a apărut revista de cultură, tradiție și atitudine civică ”Mărturii maramureșene” Nr.2, fondatori fiind Andreia (Ghib) Botiș și scriitor Radu Botiș din Ulmeni, Maramureș. Această publicație apare trimestrial sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și a Asociației Cultural Creștin Umanitare ”Ars Vivat”, sub conducerea lui Radu Botiș.Colectivul redacțional al acestei reviste este: Constanța Abălașei-Donosă, Constantin Dobrescu, Gelu Dragoș, Aurel Ghilezan, Marius (Maxim) Morariu, Ana Cristina Popescu, Walter Ubelhart.       Încă de la început…

Citește mai mult

Editura UZP se împlinește/ ˝Jurnalismul ( vol.2 ) Studenție fără frontiere˝

O aventură, intrarea  într-o redacţie / Neagu Udroiu – Cine intră în presă trebuie să ştie multe şi să se priceapă la toate. Trebuie să aibă ceva de spus. Dumneata ai ceva de spus? Persoana din faţa mea reprezenta la noi o autoritate administrativă în presa vremii. La întrebarea sa n-am răspuns imediat. Nu-mi dau seama cât de mult corespund eu criteriilor enunţate. Dar realizam că ezitările mă pot duce spre impas. Drept care am zis ceva, propunându-mi în sinea mea să fac tot ce-mi stă în putinţă să aduc dovezi….

Citește mai mult

La Editura UZP /˝ Jurnalismul ( vol 1 ) Studenție fără frontiere˝

 Neagu Udroiu  –  MĂRTURISIRE Lucrarea de față juxtapune însemnări ale autorului, ivite de-a lungul timpului în căutările autorului, preocupat  să sesizeze pagini semnificative din istoria presei, să descifreze date relevante cu privire la teorii jurnalistice, să exerseze, calificat și persistent, în teritoriul rezervat informației și comunicării de masă. Nu stă în obiceiul meu să dau lecții dar mă urmărește de când mă știu plăcerea de a împărtăși și altora din povara adunată pe umerii mei de o experiență profesională, cu bune și rele dar mai ales, nu odată, mustind de inedit…

Citește mai mult

Am urmărit prima ”Serata Eminescu -jurnalistul” ON-LINE…

Faină treabă internetu` ăsta! Stai acăsică-n fotoliu, relaxat, mănânci floricele, bei o limonadă (dacă le ai, evident, pe penuria asta!!), nu ai botniță la gură, nu mai bați drumul, metroul sau tramvaiele s-ajungi la UZPR sau la ICR sau mai știu eu unde ar putea avea loc un eveniment cultural-jurnalistic, riscând ca în drum să dai nas în nas cu-alde Garcea-cașchetă să te-ntrebe de țidulă, dacă ai completat nuș-care punct (era să zic vital!!) de pe tărășenia aia, numită Declarație pe proprie răspundere (funcție de destinația ta și traseul utilizat!), să-ți mai tragă și-o amendă că…

Citește mai mult