◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.06.2024

Studiu. Clasa de mijloc din SUA, mai fragilă și mai săracă decât acum 20 de ani

Cu doar două decenii în urmă, americanii din clasa de mijloc încă mai puteau avea un trai decent, inclusiv o pensie confortabilă. Acum, oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud și de la Universitatea Columbia spun că astăzi membrii clasei de mijooc se confruntă cu o sănătate mai proastă, rezultate economice mai slabe, rate mai scăzute de proprietate și dizabilități crescute pe măsură ce îmbătrânesc.

Înrăutățind lucrurile, factorii de decizie politică continuă să treacă în mod constant cu vederea acest grup mediu „uitat” de americani care nu se califică pentru majoritatea programelor de asistență.

Combinând datele din Sondajul privind sănătatea și pensionarea cu o microsimulare numită Modelul viitorului vârstnic, cercetătorii au reușit să estimeze speranța de viață viitoare și ratele de dizabilitate în rândul unor grupuri de persoane în vârstă de 50 de ani în diferite momente între 1994 și 2018. Cercetătorii afirmă că starea de sănătate la vârsta de 50 de ani în rândul claselor superioare și mijlocii inferioare a scăzut în ultimele două decenii. „Descoperirile noastre sugerează că clasa mijlocie, mai ales cea inferioară de astăzi, își va petrece o proporție mai mare din viață cu sănătate precară”, spune Jack Chapel, autorul principal al studiului.

Potrivit cercetătorilor, factorii de decizie politici de astăzi continuă să se concentreze pe asistența pentru cei mai dezavantajați americani. Deși acesta nu este neapărat un lucru rău, această abordare îi neglijează pe cei cu o treaptă mai sus pe scara veniturilor. Studiul numește această demografie „mijlocul uitat”, deoarece aceste persoane sunt în mare măsură trecute cu vederea, deoarece nu se califică pentru asistență precum Medicaid, tichete de locuință sau bonuri de mâncare și nu au nici suficiente resurse pentru a acoperi costurile tot mai mari ale asistenței medicale și locuințelor.

Autorii studiului atrag atenția că acest efect de undă (un sistem de sănătate supraîncărcat, productivitate redusă și îngrijitori ai familiei tensionați financiar) ar trebui să-i preocupe pe toți americanii, indiferent de categoria lor de venit. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *