◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.06.2024

Schimbarea climei va modifica masiv reperele turismului în deceniile următoare

Mulți oameni au o destinație de călătorie preferată pe care așteaptă cu nerăbdare să o viziteze an de an, în timp ce altora le place să exploreze și aleg să călătorească mereu într-un loc nou la fiecare călătorie. Indiferent de locul în care te încadrezi în spectrul vacanțelor, noile cercetări sugerează că schimbările climatice îi vor determina pe mulți să-și reconsidere sau chiar să își anuleze planurile de călătorie în deceniile următoare.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord raportează că, deși majoritatea turiștilor actuali care vizitează o destinație montană din sudul Mexicului nu și-ar schimba planurile pe termen scurt de a vizita zona din cauza schimbărilor climatice, peste două treimi au recunoscut că și-ar schimba sau și-ar putea schimba planurile până în 2060, dacă aceste condiţii s-au schimbat drastic. În plus, 70% dintre respondenți și-ar schimba durata șederii ca răspuns la schimbările climatice până în anul 2060, iar unii chiar au spus că își vor schimba momentul călătoriei.

Studiul publicat de revista Tourism and Hospitality arată că schimbările climatice vor avea un impact probabil nu numai asupra numărului total de turiști care călătoresc în viitor, ci și asupra calendarului și duratei acestor călătorii. Autorii cercetării arată că această activitate are implicații majore pentru întreaga industrie a turismului și a călătoriilor, în deceniile următoare. „În alte studii, am văzut că pentru unii turiști, atașamentul față de un loc va însemna că se vor întoarce, chiar dacă se schimbă condițiile climatice și de mediu. Dar sunt mulți oameni care sunt nesiguri. Este ceva ce industria turismului trebuie să țină seama cu prudență. Această incertitudine înseamnă că ați putea pierde o cantitate substanțială din clientela dvs. Alternativ, ar putea însemna că există schimbări către turism în alte anotimpuri”, spune co-autorul studiului, Erin Seekamp.

Autorii studiului nu au observat diferențe semnificative în ceea ce privește durata de cazare a turiștilor pe termen scurt, dar 70% au spus că își vor scurta călătoriile până în 2060. De asemenea, printre vizitatorii care au spus că își vor schimba sau ar putea schimba planurile în oricare dintre scenarii, mulți ar schimba și momentul vizitei lor.

„Studiul nostru a constatat că, pe termen lung, mai mulți oameni ar putea simți că un loc este mai puțin de dorit de vizitat. Comunitățile dependente de turism trebuie să aibă planuri în vigoare pentru a-și susține economiile și pentru a se asigura că modul lor de viață poate continua”, explică Seekamp. (redacția UZPR)

Foto: Michel Stockman/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *