◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Marea Britanie și UE, la masa negocierilor unui acord care nu există

Liderii statelor UE se întâlnesc într-un summit extraordinar pentru a discuta „divorţul” dintre Marea Britanie şi UE. Liderii statelor Uniunii Europene vor participa la un summit extraordinar privind Brexit-ul foarte probabil la jumătatea lunii noiembrie, atunci când ei speră să poată semna un acord privind ‘divorţul’ dintre Marea Britanie şi UE, au declarat luni diplomaţi şi oficiali europeni, potrivit Reuters. Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxelles-ul privind viitoarele relaţii, iar unii parlamentari britanici susţin ideea organizării…

Citește mai mult

COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR de MARINĂ, singurul din țară, REDESCHIS după 20 de ani

Momente emoționante la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanța, în curtea căreia au avut loc festivitățile organizate cu prilejul reînființării Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza. In prima lor zi de scoală militară, alături de părinți și prieteni, elevii militari au rostit jurământul de credință și au defilat în fața oficialilor din Armată. Fostul Liceu Militar de Marină, Constanța, închis în urmă cu 20 de ani, a fost redeschis la inițiativa autorităților locale, sprijinite de Ministerul Apărării Naționale. Cei 203 de elevi, băieți și fete din toată țara (120 de…

Citește mai mult

Actualitatea Ultimului bal la Şarpele Roşu* sau dublura de azi a unei Secături cât toate zilele

Iată originalul: „Septembrie retezase brusc ambiţiile verii toride de a se lăţi slinoasă, dincolo de îngăduinţa filelor calendarului, peste Bucureştii ajunşi o mahala, ameţiţi de încăierarea pe ciolan, neruşinată, a coteriei politicianiste, la concurenţă cu vestita, în vechime, păruială a chivuţelor în Piaţa Unirii, fostă de flori, cu fustele în cap şi rostogolită fără perdea în văzul şi în obrazul, care nici el nu mai roşea, al bieţilor alegători în mintea cărora se cuibărea, din ce în ce mai temeinic, îndoiala cu privire la rostul pierderii unei dumineci, în miezul…

Citește mai mult

Ce dovedeşte actul sinucigaş? 5 explicaţii ale psihologului

De cele mai multe ori, sinuciderea unei persoane, mai mult sau mai puțîn apropiate, vine cu suferinţa că persoană nu mai este și nu mai putem împărtăși cu ea experiențe și trăiri, vine cu sentimente de neputință, de vinovăție, de furie, dezamăgire, chiar cu sentimentul de a fi trădat. De cele mai multe ori, ne putem întreba dacă e vină noastră pentru decizia lor, dacă puteam face ceva anume pentru a preveni. Alteori, putem rămâne timp îndelungat în starea de furie îndreptată împotriva persoanei care a recurs la acest gest…

Citește mai mult

ROMÂNII DIN DIASPORA JIGNIȚI DE UN PREOT: “CEI CARE PLEACĂ SUNT PLEAVĂ”

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a sesizat în cursul zilei de astăzi Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, în cazul preotului Ion Croitoru, care într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora „pleavă”. Prezent la o întâlnire culturala în localitatea Corod, preotul a mai afirmat că plecarea românilor în afara țării nu ar fi o mare pierdere pentru România pentru că cei din Diaspora ar fi oameni de proastă calitate. Este inacceptabil ca fețele bisericești, care ar trebui să propovăduiască pacea și buna înțelegere între oameni, să incite…

Citește mai mult

EUTANASIA, UN DREPT SAU O OFENSĂ?

Sinuciderea asistată suscită multe controverse. Pe de o parte este curentul filosofic care apără dreptul la o moarte demnă, iar pe de altă parte este curentul religios care susține că viața trebuie trăită chiar și în suferință, până la capăt. Unul dintre cele mai controversate cazuri de eutanasiere a fost cel al lui Vincent Humbert. În anul 2003, el a scris o scrisoare președintelui Franței, în care cerea să poată fi eutanasiat într-un spital din Franța. Cererea sa a fost respinsă. În anul 2003, ca urmare a unui accident de…

Citește mai mult

La Șimleu Silvaniei Patru cetățeni cu faimă!

Motto : „Faima este dovada valorii”. (Luc de CLAPIERS, marchiz de VAUVENARGUES (1715-1747), scriitor și moralist francez) Orice localitate binecuvâțntată de Domnul își are cetățenii săi cu faimă, cei care-i cinstesc numele. Printre acestea se află și orașul Șimleu Silvaniei (atestat documentar în anul 1251, Vathasomlyova), așezat la poalele Măgurii Șimleului, în bazinul hidrografic al râului Crasna, de o parte și de alta a acestui râu. În acest context, la sfârșitul lunii lui Gustar (30 august 2018), după Praznicul Tăierea Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, în rândul cetățenilor cu faimă…

Citește mai mult