◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.06.2024

Cererile de azil ale migranților, la cote record în UE

Numărul de migranți care depun cereri de azil în UE a crescut cu 28% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, au arătat cifrele oficiale ale

Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA). Concret, între ianuarie și sfârșitul lunii iunie a acestui an au existat 519.000 de astfel de cereri făcute în blocul comunitar și țările asociate Elveția și Norvegia. Acest lucru face ca UE să primească peste un milion de solicitanți de azil în acest an – cel mai mare număr din 2015-2016, când a fost înregistrat un aflux uriaș.

Cifrele au scăzut în 2017, după ce UE a încheiat un acord cu Turcia, pentru ca aceasta să restrângă trecerile neregulate ale frontierei și în perioada de vârf a pandemiei de Covid, în 2020 și 2021, când au fost instituite restricții de călătorie. De atunci, cifrele au revenit, 2022 înregistrând o creștere de 53% a cererilor și punând multe țări din UE „sub presiune”, arată EUAA, citată de euractiv.com.

Cazarea și sprijinul sunt deja limitate în multe cazuri, deoarece mai multe țări UE găzduiesc patru milioane de refugiați ucraineni care beneficiază de un statut de protecție separat de azil din cauza războiului Rusiei împotriva țării lor.

Sirienii și afganii reprezintă aproape un sfert din cererile de azil primite până în acest an. Următoarele naționalități principale care caută protecție în Europa sunt cele din Venezuela, Turcia, Columbia, Bangladesh și Pakistan.

Germania, care a primit majoritatea refugiaților sirieni în perioada 2015-2016, continuă să fie principala destinație din UE pentru solicitanții de azil, în principal cei din Siria și Afganistan. Germania a primit 62% din toate cererile de azil din partea sirienilor din UE în prima jumătate a anului 2023. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *