◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Și viața la țară e frumoasă!

Cum ar fi să facem un scurt exercițiu de imaginație și să ne mutăm cu toții la țară? să ascultăm oftatul  ierbii , clinchetul  lent al tălăngilor, zumzetul albinelor și ticăitul ceasornicului  care parcă măsoară timpul altfel? Nu cred că am părea cufundați în timp ci mai degrabă am descoperi o altă lume, o oază de liniște , o rază de bucurie, un alt decor. simplu dar complicat în același timp , ducându-ne  gândul la cum rămâne cu confortul nostru dacă ne hotărâm să alegem să petrecem câteva zile de …

Citește mai mult

Provocările lumii moderne. Ziariştii au vorbit „Despre frică, responsabilitate, încredere”

Colegul nostru de breaslă Victor Eugen Mihai – VEM ne-a controlat temperatura corpului. Toţi participanţii la „Provocările colocviale”, de vineri, 4 septembrie, ora 17.00, au trecut primul test. A urmat al doilea: o evaluare generală (!), de asta s-a ocupat Geo Popa, director al Centrului de Cultură „George Apostu”, gazda evenimentului, unul inedit, interesant, provocator şi actual. Iniţiativa prestigiosului centru cultural băcăuan s-a întâlnit cu disponibilitatea şi deschiderea conducerii Filialei Bacău „Marius Mircu” a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, care au reuşit să pună în dezbaterea celor prezenţi, ziarişti, artişti,…

Citește mai mult

Politicienii apolitici

E o tradiție ca românii să nu voteze ideologii și programe electorale, ci persoane. De altfel, stînga și dreapta sînt structuri politice amorfe, care nu au reușit în trei decenii să-și decanteze identitatea. Înaintea campaniei pentru alegerile locale din 27 septembrie a început migrația primarilor, în special ai PSD către actuala putere. Navetismul aleșilor locali își are tradiția în guvernarea PSD din 2000-2004, cînd guvernul era condus de Adrian Năstase. În urma unei Ordonanțe de Urgență, primarilor li s-a dat libertatea de a trece de la un partid la altul,…

Citește mai mult

IN MEMORIAM! Să nu uităm masacrul de la München, 5 septembrie 1972

Să nu uităm masacrul de la München, 5 septembrie 1972, în timpul Jocurilor Olimpice de vară, când 8 teroriști palestinieni au ucis 11 sportivi israelieni! A XX-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la München în perioada 26 august – 11 septembrie 1972.Iată, au trecut 48 de ani de la masacrul de la München, atunci când, în timpul Jocurilor Olimpice de vară (1972) din Germania de Vest, au fost luați ostatici membri ai echipei olimpice israeliene și în cele din urmă au fost uciși de către răpitori –  un grup…

Citește mai mult

Domn Profesor Djuvara: ”Voi sunteți vizigoții mei”

Student al marelui Raymond Aron, un „spectator angajat” format să respingă cu fermitate ideologiile totalitare, profesorul Neagu Djuvara a ucis toți demonii artificialului, banalității, ipocriziei, fantomele instituționalizate ale istoriei, recuperate și rescrise, ca martor. Un Maestru implică, involuntar, un transfer de personalitate adepților săi. Canonul vieții lui se reflectă în imperiul semnelor, al cărților. „Te iubim, boierule!”, i-a strigat un prieten, mergînd în convoi, pe drumul unde nimeni n-ar vrea să fie plimbat vreodată. „Voi sunteți vizigoții mei” (nomazii cu dromaderi ai stepei), eram un grup de admiratori, îl iubeam. Te țineai după…

Citește mai mult

Lucrările rectorului Universității Hyperion sunt întopurile „all time” IT ebooks

De curând a fost lansată pe Amazon și Smashwords ediția a doua a cărţii“ESP32 Programming for the Internet of Things – HTML, JavaScript,MQTT and WebSockets Solutions”, autor Sever Spânulescu,rectorul Universității Hyperion din București. Noua ediţie cuprinde modificări și actualizări importante ale unora dintre tehnologiile web, în conformitate cu progresul în domeniu din ultimii doi ani. Prima ediție, lansată în decembrie 2018, în scurtul interval de la apariţie, a avansat continuu în topurile “all time” referitoare la principalele clase de probleme abordate, ajungând la sfârșitul lui august 2020 pe locul 1…

Citește mai mult

INFORMAȚIA ȘI UTILIZAREA ACESTEIA

Perioada de timp în care ne aflăm este denumită Era informației. Viteza cu care apar și sunt utilizate informațiile în fiecare domeniu este amețitoare. În cazul utilizării informației,  momentul este foarte important. Informațiile pe care trebuie să le folosim astăzi, mâine pot deveni inutile și lipsite de sens. Tipografia modernă a fost inventată în Germania de Johannes Guttenberg în secolul al XV-lea (1450) și a început să fie folosită imediat. Multe cărți au fost tipărite în timp rapid și la un nivel  înalt de calitate, într-un mod incomparabil cu scrisul…

Citește mai mult

Mihail Kogălniceanu

La 6 septembrie 1817 s-a născut Mihail Kogălniceanu (m. 1891, la Paris), om politic, istoric, scriitor, publicist, traducător, editor, profesor, avocat, prim-ministru al României între anii 1863 şi 1865 (perioadă în care s-au pus, prin reformele înfăptuite, bazele României moderne). A fost ministru de externe în 1876 şi între anii 1877 şi 1879, şi-a legat numele de Unirea Principatelor Române (1859) şi de actul proclamării independenţei naţionale de la 1877. Membru al Societăţii Academice Române din 1868, preşedinte al Academiei Române (1887–1890). leviathan.ro

Citește mai mult

O întâlnire cu istoria are loc azi, 6 septembrie la Muzeul Golești din județul Argeș

  De la ora 10,00 aici are loc un eveniment istoric inedit organizat de instituția gazdă împreună cu Asociația de Reconstituire Istorică Ferdinand I și Asociața Aerohistoria. Aceștia organizează o prezentare de uniforme militare ale soldaților din timpuri trecute. Pe lângă acestea, soldații echipați pentru vremurile acelea mai prezintă și o serie de arme, echipamente și accesorii cu care luptau în război. „Este ziua în care ne reîntâlnim cu soldații noștri bravi, la Muzeul Golești, la o reconstituire istorică, cei mai mulți dintre ei fiind țărani”, spune Remus Cîrstea unul…

Citește mai mult