◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

Proiectul Destinațiile FIJET România 2024

Este evident că România este o țară care merită să fie promovată turistic, pentru că are ce să le ofere oaspeților care-i bat la poartă, indiferent de unde ar veni ei. Stăm însă prost la capitolul promovare turistică, mult mai prost decît toți vecinii noștri. De aici ideea membrilor Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism – Romania (cunoscută și sub titulatura de Clubul Presei de Turism) de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă. După succesul ediției din 2023 continuăm cu ediția acestui an.

Destinațiile FIJET România 2024 este un proiect al Clubului Presei de Turism – FIJET România care își propune să atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse. Am fost acolo, am văzut cum arată, am scris despre ele, le-am propus și le-am votat și acum vă prezentăm un Top 10 Destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2024. Pînă la premierea lor într-o gală-eveniment FIJET România, care va fi organizată la Târgul de Turism al României de la Romexpo (15-18 februarie 2024), acolo unde Clubul Presei de Turism – FIJET România va participa cu stand, vă invităm să le cunoașteți, pe site https://clubpresaturism.ro/ și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism, unde urmează să fie prezentate, pe rînd, cîte o poziție a acestui clasament, zilnic.

Nominalizarile acestui an au fost (în paranteză sunt cei care au făcut propunerea și au realizat motivația) : 

Balotești, pentru Complexul Therme (Răzvan Adam)

Borsec (Traian Bădulescu)

Drăgășani, pentru Muzeul Viei-Vinului (Constantin Dumitru, Andrei Dicu)

Grădiștea de Munte, jud. Hunedoara, pentru situl Sarmizegetusa Regia (Ana Maria Cononovici)

Horezu (Diana Dumitru)

Iași (Petru Frăsilă)

Jurilovca (Feri Predescu)

Moinești (Puiu Nistoreanu)

Movileni, jud. Iași, pentru Delta Moldovei (Iustin Mihailov)

Rimetea, jud. Alba (Liliana Boioglu, Grig Bute)

Șimleu Silvaniei (Florin Albu)

Sulina (Adrian Boioglu, Ovidiu Oprea)

Târgu Mureș (Doina și Marian Constantinescu, Monica Suma)

Timișoara (Eugen Cojocariu)

Vânători, jud. Neamț (Valentin Beloiu)

Vatra Dornei (Ștefan Baciu)

Pâna acum se cunosc ocupantele locurilor:

10. Târgu Mureș

9. Timișoara

8. Grădiștea de Munte

7. Vânători-Neamț

6. Iași

De luni. 5 februarie a.c.. urmează cealaltă jumătate a topului.

Vor urma un comunicat de presa si evenimentul organizat in perioada Tirgului de Turism de la Romexpo (15-18 februarie 2024).

După evenimentele în cadrul cărora orașe românești au fost capitale culturale europene, după decernarea trofeelor Marul de Aur (de catre FIJET), acest eveniment vine spre a atrage atenția către noi destinații valoroase din țara noastră.

Vă vom ține la curent cu finalizarea competiției.

 

Puiu Nistoreanu

UZPR

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *