◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Sute de militari, mobilizați în Harghita și Covasna! România se pregătește de război

Sute de militari au fost mobilizați în în Harghita și Covasna într-un amplu exercițiu militar desfășurat de toate structurile de forță armată din România: Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale participă, în perioada 7 – 13 octombrie, la exerciţiul interinstituţional Concordia 19, în mai multe locaţii din judeţele Covasna şi Harghita,…

Citește mai mult

„DECADA CULTURII GERMANE ÎN BANATUL MONTAN”, ediția a XXIX-a, 4 – 13.10.2019

Avem deosebita plăcere de a vă invita pentru a douăzecişinoua oară la „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, cel mai important ciclu de manifestări culturale ale etniei germane din acest spațiu. Sărbătoarea „Heimat”-ului germanilor din Banatul Montan și Sfânta Liturghie festivă de mulțumire (cea de a XXVI-a ediție) de la Oravița, cea de a 17-a Întâlnire a formațiilor muzicale și a corurilor germane în Banatul Montan, „Parada Portului Popular German la Reșița” (cea de a XXV-a ediție), jubileele împlinirii a 15 ani de la inaugurarea la Reșița a Centrului German…

Citește mai mult

Interviu cu soprana IANNA NOVAC

IANNA NOVAC: ”Doar doi artiști pot conviețui în aceeași casă”         REPORTER: – Dacă nu mă înșel, stimată doamnă Ianna Novac, sunteți din Republica Moldova. Când și de ce ați venit în România ?     IANNA NOVAC: – Nu vă înșelați deloc! Sunt originară din Republica Moldova , din Chișinău și am venit în România acum aproape 20 de ani, cu o bursă prezidențială de studiu oferită de consilierul președintelui,  domnul Radu Negrei, pentru a studia canto clasic la Liceul de muzică „Dinu Lipatti”  din București….

Citește mai mult

Ofertă specială Libris Editorial

Libris Editorial vă oferă în exclusivitate un titlu extraordinar aparţinând genului dramatic: „Much love. Decalog teatral” de Claudia Motea, o colecție de piese creații proprii sau semnate de dramaturgi importanți în teatrul nord-american.   Iată o carte inspiraţională, ce apare datorită măiestriei artistice a actriţei româno-canadiene Claudia Motea şi care justifică veleităţile ei de dramaturg, actor, regizor şi profesor de teatru, printr-o simbioză perfectă între a fi-ul românesc şi to be-ul englezesc. Fiecare piesă va stârni surprinderea, curiozitatea şi admiraţia publicului. Experienţei autoarei i se adaugă aceea de traducătoare, lucru ce îi îmbogăţeşte savoarea propriilor texte.  …

Citește mai mult

În onoarea valorilor culturii române

La 1 octombrie, de ziua internațională a muzicii, Sala Mare a Ateneului Român a fost gazda unui eveniment cu mare încărcătură spirituală – Gala premiilor Constantin Brâncoveanu, ediția VI-a, organizată de Fundația Alexandrion și susținută artistic de interpreții Mădălina Radu, Alin Stoica și Camereta Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore.Președintele Fundației Alexandrion, domnul Nawaf Salameh, amintind că a organizat Gala premiilor Constantin Brâncoveanu – 2018, sub semnul Centenarului Unirii la Palatul Regal ( Muzeul Național de Artă al României), apoi sub genericul Gala Constantin Brâncoveanu Internațional la New York…

Citește mai mult

MEMORIAL ION VĂDAN – 70 – UN  ICAR  ÎNVINGĂTOR

        Sub semnul bogățiilor Toamnei și-al poemelor nescrise de poetul Ion Vădan, pentru că el avea foarte multe proiecte, în sala de lectură a Bibliotecii Județene din Satu Mare a avut loc, în ziua de 1 octombrie,  Memorialul dedicat poetului Ion Vădan. La acest eveniment comemorativ, organizat de Biblioteca Județeană în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Satu Mare, au participat: scriitori, poeți, oameni de cultură și prieteni apropiați ai regretatului scriitor. Se cuvine să reamintesc faptul că ION VĂDAN va rămâne pentru posteritate un…

Citește mai mult

Orizontul fără limite al învățării*/ Decalogul 11 pentru ziariști   

         1. Cele trei defecte care încep cu litera M de care trebuie să se ferească jurnaliștii: minciuna, mândria, manipularea în slujba managerului.        2. Omenirea a intrat într-o perioadă de alternative extreme. În timp ce o eră de progrese științifice și tehnologice ne-a adus o cunoaștere și o putere fără precedent, într-un secol cel mai sângeros din istoria omenirii-secolul XX- suntem astăzi martori la apariția unei problematici mondiale- a unui ghem uriaș de problem în domeniul ecologiei, climatologiei, energiei și hranei, care care ne confruntă cu o…

Citește mai mult