◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

Asistența sanitară, reper-cheie al politicilor pentru seniorii europeni

Conferința ministerială UNECE privind îmbătrânirea a avut loc recent la Roma, iar o declarație comună a evidențiat provocările și oportunitățile actuale. Sunt necesare schimbări de politică pentru a gestiona în mod corespunzător populațiile îmbătrânite ale Europei, reflectând diversitatea persoanelor în vârstă, cu un accent mai mare pe prevenirea bolilor și pe educație.
În lumina pandemiei de COVID-19, care a îndreptat atenția lumii către sănătate și către cei mai vulnerabili, inclusiv cetățenii în vârstă, se solicită măsuri suplimentare pentru a sprijini îmbătrânirea activă și sănătoasă. „Numai atunci vom putea construi societăți incluzive, împreună cu generațiile mai tinere, în care îmbătrânirea și longevitatea să fie pe deplin apreciate ca o oportunitate pentru cetățenii individuali și pentru societate în ansamblu”, se arată în declarația întâlnirii Comisiei Economice a ONU pentru Europa.
Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE sugerează folosirea „rezervoarelor neexploatate de lucrători productivi”, cum ar fi migranții și muncitorii slab calificați și tineri. În al doilea rând, OCDE subliniază că seniorii de astăzi au adesea atât capacitatea, cât și dorința de a rămâne pe piața muncii mai mult timp. De asemenea, se încurajează reformele pentru a se crește productivitatea și pentru a se consolida investițiile în sănătate și educație, pentru a asigura o îmbătrânire mai sănătoasă. „Punctul cheie este să ne concentrăm pe durata sănătății și nu pe durata vieții. Așa că poate ar trebui să reconfiguram unde intervenția cu persoana are cel mai mare impact. Acest lucru nu este neapărat foarte târziu în traiectoria bolii, așa cum vedem astăzi”, a explicat Bogi Eliasen, director de sănătate la Institutul de Studii din Copenhaga. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *