Prima ediţie a unui festival de teatru pentru copii va fi organizată la sfârşitul lunii noiembrie, anunță conducerea Centrului Cultural Judeţean Vaslui. Evenimentul urmează să fie unul anual.
Pentru ediţia din acest an, care se va desfăşura pe durata a trei zile, se află deja în pregătire un spectacol de teatru cu actori, dansatori şi interpreţi vocali din Vaslui, sub coordonarea regizorală a Marcelei Ţimiraş, care a montat spectacole la secţia de revistă „Majestic” a Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti. Compoziţia muzicală şi orchestraţia vor fi semnate de compozitorul Viorel Gavrilă, relatează radioromania.ro.
„Va fi un spectacol a cărui premieră sper eu să fie către sfârşitul lunii noiembrie, odată cu organizarea unui festival de teatru pentru copii care în acest an nu va avea o durată foarte mare, va fi de trei zile. Începând cu anul viitor, probabil în luna mai, vom face un eveniment de o săptămână, în aşa fel încât copiii să poată avea propria lor posibilitate de a vedea spectacole de calitate”, a declarat directorul Centrului Cultural Judeţean Vaslui, Lucian Onciu.
Spectacolele, găzduite de fosta Casă a Armatei
Spectacolele vor fi găzduite de noul centru cultural amenajat în fosta Casă a Armatei, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Vaslui, transmite Agerpres. „Mă bucur ca Vasluiul are un loc care oferă calitate din toate punctele de vedere. Acustica este una bună, temperatura la fel şi revin mereu asupra acestui lucru pentru că eu însumi vreau atât ca spectator, cât şi ca eventual actor să mă aflu într-o astfel de sală.
Pe lângă spectacole, copiii, tinerii trebuie să se obişnuiască cu spaţiul, pentru că noi vom face tot posibilul să-l punem la dispoziţie în aşa fel încât să ne apropiem de tânăra generaţie pe care trebuie să o creştem în direcţia potrivită. Ei trebuie să fie iniţial spectatori de calitate”, a mai spus Lucian Onciu.
Directorul Centrului Cultural Judeţean a subliniat că pe lângă festivalul de teatru pentru copii şi tineri, vor fi organizate în mod constant evenimente culturale care să-i atragă în sala de spectacole atât pe copii, cât şi pe părinţi. „Nu vrem să ne oprim şi să izolăm la nivelul unui singur eveniment de genul unui festival participarea copiilor în noua sală oferită spre funcţionare, avem nevoie de o ritmicitate ceva mai mare, motiv pentru care vom invita constant spectacole de teatru de calitate, nu doar oferite de impresari care vor bani mulţi pe producţii nu neapărat îndoielnice, dar simpliste şi vom încerca să-i aducem o dată la două, trei săptămâni, duminica, în sala de spectacole, alături de părinţii. Vom vedea dacă această variantă funcţionează sau nu, pentru că n-aş mai vrea ca aceşti copii să fie încolonaţi din şcoală şi să vină în grupuri de felul acesta la teatru. Îmi doresc foarte mult să vină la teatru în familie, părinţi cu copii”, a precizat Onciu.