◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.11.2024

Cele mai stresante
domenii de activitate la nivel european

Unele locuri de muncă sunt mai stresante decât altele.Incertitudinea globală și reducerile tot mai mari la locul de muncă pot face mai dificilă găsirea unui loc de muncă. În același timp, creșterea costului vieții face și mai important ca oamenii să își păstreze locurile de muncă actuale, chiar dacă uneori sunt stresați.

Compania Claims.co.uk a elaborat un raport care evidențiază ceea ce a considerat că sunt cele mai stresante locuri de muncă din Marea Britanie. Pentru raport, a folosit date de Health and Safety Executive (HSE) de la guvernul Regatului Unit. Potrivit Euronews,

din aceste informații s-a dovedit că ofițerii de poliție sunt cei mai stresați din Marea Britanie, iar asistenții sociali și profesioniștii din domeniul asistenței sociale și din locuințe s-au simțit considerabil stresați. Aproape unul din 50 de persoane a spus că locul de muncă a avut un impact negativ asupra sănătății mintale.

În alte părți ale Europei, cercetările efectuate de Lepaya, o companie de formare, în Țările de Jos, Belgia, Germania au evidențiat că două treimi dintre angajații europeni erau stresați. Educația și sănătatea au fost două sectoare responsabile pentru cel mai mare stres al angajaților. În mai multe cazuri, o mare parte din stresul de la locul de muncă provine din faptul că granițele dintre muncă și viața personală devin din ce în ce mai neclare, parțial din cauza creșterii lucrului la distanță. În multe cazuri, tipul de loc de muncă și industria îngreunează, de asemenea, să fie complet indisponibil, cum ar fi serviciile de urgență.

Factori precum orele lungi, responsabilitățile înalte și rolurile publice par să contribuie în mod semnificativ la afectarea negativă a sănătății mintale a unui angajat. Încurajarea pauzelor regulate, oferirea de resurse de sănătate mintală și promovarea comunicării deschise pot ajuta angajații să își gestioneze mai eficient sănătatea mintală. Aranjamentele de lucru flexibile (acolo unde este posibil) și accesul la programele de bunăstare sunt, de asemenea, pași care pot avea un impact semnificativ în reducerea problemelor de sănătate mintală legate de muncă sau induse, notează autorii cercetărilor de piață. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *