Abordarea impactului pe care trauma îl are asupra jurnaliştilor este punctul central al Simpozionului Naţional de Jurnalism Traumatologic, care va avea loc la Franklin College, din Indiana, SUA, în parteneriat cu Trust for Trauma Journalism. Evenimentul include vorbitori de talie mondială și informații pentru a echipa jurnaliştii să acopere mai bine și să se recupereze după relatarea unor povești traumatizante. Scot Thomasson, fondatorul Thomasson Global Consultants, consideră că „este într-adevăr despre conștientizare – nu este nimic de care să ne rușinăm”.
Franklin College a găzduit Simpozionul Național de Jurnalism Traumatologic în ultimii trei ani, lucrând cu Trust for Trauma Journalism. Organizația este dedicată sprijinirii jurnaliștilor care acoperă violența, conflictele, luptele și catastrofele, oferind servicii și sprijin crucial înainte, în timpul și după misiunile lor în medii provocatoare.
Grupul a fost înființat în 2018 pentru a oferi asistență și resurse jurnaliştilor care au trecut prin experienţe traumatizante în timpul serviciului. Oamenii legii, primii respondenți și armata s-au confruntat cu acest lucru de peste 20 de ani și aveau mecanisme pentru a atenua traumele inerente propriilor profesii, dar jurnaliștii nu au abordat-o niciodată”, a spus Thomasson, citat de dailyjournal.net.
Efectele traumei asupra jurnaliştilor au fost mult timp trecute cu vederea şi adesea se maschează în dezintegrarea relaţiilor personale şi abandonul profesiei.
Simpozionul este conceput nu numai pentru jurnaliștii practicanți și studenții la jurnalism, ci și pentru educatorii care predau aceste subiecte critice în licee și universități. Studenții care studiază psihologia, asistența socială, forțele de ordine și profesiile din domeniul sănătății au fost, de asemenea, încurajați să participe. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com