◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Spectacole de calitate când artiștii și publicul devin o singură entitate

(dialog cu Ciprian Nicolae ROMAN, manager al Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara) – Ce înseamnă pentru dvs., în calitate de manager, coordonarea activității Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara? – Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara este o instituție din subordinea Consiliului Județean Hunedoara, structurată pe trei domenii de activitate culturală și educațională: Ansamblul Focloric Profesionist „Drăgan Muntean”; Școala Populară de Arte; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.             Activitățile celor trei departamente sunt concepute cu o strânsă legatură între ele – elevii claselor Școlii Populare de Arte (280 de…

Citește mai mult

Mereu în sprijinul comunității

(dialog cu ing. Haralambie VOCHIȚOIU director general la SC Euro Jobs București – Petroșani, fost senator – lider de grup în Parlamentul României) – Am aflat că dovediți mult entuziasm în activitatea zilnică. Este adevărat? – Atunci când faci ce îți place, da, faci cu entuziazm. Eu, alături de colegii mei suntem implicați în derularea de proiecte cu ajutorul cărora ajutăm comunitatea să se dezvolte. Proiectele se derulează în aproape toată România și municipiul București. Persoanelor care în acest moment au dificultăți în dezvoltarea profesională pentru ocuparea unui loc de…

Citește mai mult

CLAUDIA MOTEA – Arta iubirii de oameni, viață, teatru și cărți

Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine? Cu mult drag mi-ar plăcea să încep așa și să spun totul dintr-o răsuflare: Mă numesc Claudia Motea și mă definesc prin iubire, iubire pentru oameni, arte și viață. Ca profesie sunt actriță, am emigrant în Canada unde am căpătat și cetățenie canadiană, am locuit mai mult de 12 ani pe continentul nord -american,  unde am practicat profesia mea de actriță, dar unde am început să scriu piese de teatru în limba engleză…

Citește mai mult

Microsoft va înlocui zeci de jurnaliști cu „roboți”

Compania Microsoft, fondată de Bill Gates, va înlocui zeci de jurnaliști care lucrează acum pentru site-ul său, MSN, cu un sistem automatizat de selectare a știrilor, relatează BBC. În prezent, selecția știrilor transmise de diverse organizații media și alegerea titlurilor și a fotografiilor pentru site-ul msn.com este făcută de jurnaliști, însă în curând aceste sarcini vor fi duse la îndeplinire de inteligența artificială.  Microsoft spune că acest pas face parte dintr-o reevaluare a afacerilor companiei. „Ca toate companiile, ne evaluăm afacerea la intervale regulate. Asta poate duce la creșterea investițiilor în anumite domenii…

Citește mai mult

Peste 200 de palate ale romilor din Timișoara redesenează orașul

Documentarea pentru două filme, Prinți și cerșetori și Baronii romilor, realizate pentru TVR2  împreună cu echipa TVR Timișoara, m-au purtat timp de un an prin țară în căutarea unei chei de înțelegere a fenomenului cunoscut sub numele de„palatele romilor”. Monumentale, imitând palazzo-uri italiene, castele franțuzești, nemțești sau austriece ca în Banat, sau case mari cu acoperișuri de tablă în formă de pagodă și inscripții din cele mai năstrușnice ca în zona de sud, Olt, Dolj, Teleorman și în Moldova, ori hibride ca în Transilvania, construcțiile romilor ivite după 1990 nu…

Citește mai mult

La 193 de ani de la urcarea la cer al autorului Simfoniei IX    

            La 1 martie 1827, Beethoven era  în al 57-lea an al vieții lui, țintuit la pat de o cruntă boală și nemulțumit de surzenia sa. Mai avea 26 de zile de trăit. Suferința îi era alinată de prezența la căpătâiul său a unui băiețaș de 12 ani, micul Gerhard, nepotul Leonorei Breunning-Wegeler, marea iubire al compozitorului Imnului Bucuriei, inspiratoarea operei Fidelio. Copilul adusese în ziua aceea un pachet de la poștă, pachet ce fusese trimis din Londra, de editorul Diabelli, un prieten admirator al lui Beethoven. Pachetul conținea între altele…

Citește mai mult

Opriţi farsa-crima globală!

Salvaţi viețile oamenilor și viitorul României! Am primit de la organizația „The Free People Alliance” din Londra un document adresat primului-ministru Boris Johnson, care este foarte important și pentru România, pentru toate țările lumii aflate în „starea de urgență”, o carantină forțată, total nefirească, o atentare la drepturile omului. Din acest document extraordnar, semnat de un număr mare de specialiști în domeniul bolilor virotice, de oameni responsabili pentru soarta omului și a umanității, românii trebuie să înțeleagă că istoria cu coronavirus este o mare farsă, o farsă globală, care a…

Citește mai mult

Tăcerea noastră

”Multe guverne descoperă că în social media propaganda funcţionează mai bine decât cenzura.” concluzionează preşedintele Freedom House. În anumite momente din viaţă şi mai ales în timp de pandemie şi după, oamenii trebuie să se îndepărteze unii de alţii. Aceasta este și starea democrației globale. Doar în 22 de țări ce apar în analiza The Economist ca fiind democrații depline, o treime din populația planetei trăiește sub regimuri autoritare, iar restul – printre care și românii – plutesc în apele tulburi ale „regimurilor hibride” și „democrațiilor viciate”. ”Multe guverne descoperă…

Citește mai mult

Ziua Românilor de Pretutindeni: Klaus Iohannis și Ludovic Orban le-au transmis mesaje celor plecați în străinătate

Președintele Klaus Iohannis afirma, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni, ca „este nevoie de toți românii, de ‘aici’ și de ‘acolo’, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună Romania prospera și sigura pe care ne-o dorim”. La rândul sau, premierul Ludovic Orban a spus că această zi e sărbătorită „sub semnul solidarității față de semenii noștri afectați direct sau indirect de criza sanitară și al responsabilității pentru protejarea fiecăruia dintre noi și a celor apropiați”. „Ultima duminica a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Romanilor de Pretutindeni, o zi dedicata celor aflați…

Citește mai mult

Raed Arafat: Coronavirusul se elimina singur, prin sistemul imunitar

Virusul din China – coronavirusul – nu are un tratament, ci se elimină singur prin sistemul imunitar, a declarat duminică seara  şeful DSU, Raed Arafat, citat de ecopolitic.ro Oficialul MAI a arătat că acesta este “un fel de gripă”. ”S-a spus clar că un tratament specific acestui virus care să îl elimine nu există la acest moment. Există tratamente adjuvante doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, şi aşa mai departe, dar nu tratamente care sunt îndreptate împotriva virusului, care să elimine virusul. Virsul se elimină…

Citește mai mult

31 mai – Ziua Mondială fără Tutun 2020

În fiecare an, în data de 31 Mai, Organizația Mondială a Sănătății împreună cu partenerii internaționali celebrează Ziua Mondială fără Tutun, prilej pentru a reaminti tuturor cetățenilor efectele nocive ale consumului de tutun și ale fumatului pasiv și pentru a descuraja utilizarea tutunului sub orice formă. În 2020, campania inițiată de Organizația Mondială a Sănătății se îndreaptă către protejarea tinerilor de acțiunile manipulative privind promovarea produselor ce conțin tutun, cât și către prevenirea consumului acestora de către tineri. La nivel global, produsele din tutun ucid peste 8 milioane de oameni…

Citește mai mult

Victorie a jurnalismului: O investigaţie determină CSM să verifice cauzele de infracţiuni sexuale cu minori din ultimii 6 ani

În urma investigaţiei Dreptate strâmbă: 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanţele româneşti ca fapte consimţite, publicată de Dela0.ro în noiembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 25 mai sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru realizarea unui „control tematic la instanţe şi parchete referitor la modul de investigare şi soluţionare a cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore (viol, act sexual cu un minor), aflate pe rolul acestora în perioada 1.02.2014 – la zi”. Obiectivele verificării – arată minuta CSM – se vor…

Citește mai mult