◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Program noiembrie Teatrul Arte dell Anima

TOTUL DESPRE FEMEI LA ATENEUL POPULAR MR. GH. PASTIA FOCȘANI În data de 7 noiembrie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell Anima vă așteaptă la cea mai nouă producție a sa – „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu, la Ateneul Popular Maior Ghe. Pastia din Focșani. Biletele sunt disponibile la Casieria Ateneului TOTUL DESPRE FEMEI LA SALA PATRIA BRAȘOV În data de 14 noiembrie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell Anima vă așteaptă la cea mai nouă producție a sa – „Totul despre…

Citește mai mult

Biblioteca Metropolitană București invită bucureştenii la Nocturna Bibliotecii pe 2 noiembrie

Vineri, 2 noiembrie, între orele 18:00-02:00, Biblioteca Metropolitană invită publicul bucureştean la o noapte albă cu degustări de carte. Nocturna Bibliotecii, proiect aflat la a VII-a ediţie, cuprinde o serie de activități cultural‑educative ce se vor derula în două dintre filialele BMB: Sediul Central „Mihail Sadoveanu” şi Biblioteca „Dimitrie Cantemir”. În Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, Nocturna „à la carte” va deschide „apetitul” pentru carte publicului de toate vârstele, așteptându-l cu o serie de activități interactive dintre cele mai diverse: lectură, teatru, expoziţii, atelier de creativitate sau Escape Room. Publicul va…

Citește mai mult

Imnurile României

Suntem singura țară care și-a schimbat Imnul Național, în funcție de” bătaia vântului”, așa cum am procedat și cu uniforma militară, cu denumirea gradelor și lista este foarte lungă! Țările cu demnitate națională, și-au păstrat Imnul!!!!! Dintre multele exemple pe care le-aș putea aduce, mă voi opri la două (cu o istorie controversata): 1. Germania are Imnul „Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt”! Versurile sale sunt scrise de către August Heinrich Hoffmann von Fallersleben în 1841, Pe o melodie de Franz Joseph Haydn. 2. Rusia a păstrat Imnul URSS, pe versuri de Serghei Mikhalkov și Muzica de Alexander Alexandrov (cel căruia…

Citește mai mult

Steagul delegaţiei comunei Lupşa la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918

Exponatul lunii noiembrie 2018, la Muzeul Național de Istorie a României: Steagul delegaţiei comunei Lupşa la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918 În contextul celebrării Anului Centenarului Marii Uniri, Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) expune, în perioada 1-28 noiembrie 2018, un obiect cu o valoare istorică deosebită – steagul delegaţiei comunei Lupşa la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918. Vernisajul micro-expoziţiei, organizate în cadrul seriei „Exponatul lunii”, va avea loc joi, 1noiembrie2018, începând cu ora 13:00, la sediul muzeului din…

Citește mai mult

RĂZBOAIELE NUCLEARE ÎNAINTE DE NAȘTEREA LUI HRISTOS

Mahenjo Daro este situat în Pakistan și este un sit al unei civilizații antice. Această metropolă a fost construită pe două insule, una la joasă altitudine și inundabilă, cealaltă la altitudine mai înaltă. De 30 de ani arheologii cercetează zona, dar misterele sunt încă prezente. În 16 februarie 1947, cotidianul New York Herald Tribune dădea știrea că în deșertul New Mexico a avut loc o explozie care a transformat nisipul în sticlă, acesta având culoarea verde. În zona Mahenjo Daro, cercetătorii au descoperit același fenomen. Nisipul este transformat în sticlă…

Citește mai mult

Europarlamentarul Ciprian Tănăsescu susține conferință la Universitatea Hyperion

La invitația Facultății de Științe Exacte și Inginerești, europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu va susține conferința „Împreună să cunoaștem Europa” pentru studenții Universității Hyperion, joi, 1 noiembrie, de la ora 14:00, în Amfiteatrul 3 (etaj 3, corp B). În luna septembrie, Ciprian Tănăsescu a acordat un interviu pentru Hyp TV, televiziunea Hyperion, chiar în Parlamentul European. Vă invităm să urmăriți materialul video realizat la Bruxelles de către echipa studențească HypTv, pentru a afla unde se poziționează România la 11 ani de la aderare, cum ne pregătim să preluăm Preşedinția Parlamentului European şi care sunt proiectele de viitor în…

Citește mai mult

HyperFest – Festivalul Internațional de Film Studențesc al Universității Hyperion, Ediția 2018

În perioada 2 – 11 noiembrie 2018, la Cinema Europa (Calea Moșilor, Nr. 127) se va desfășura a XVII-a ediție a HyperFest – Festivalul Internațional de Film Studențesc al Universității Hyperion. Pentru cele 10 zile de festival, organizatorii Universitatea Hyperion, Paradox Film, Dinadins și Straniu Film au pregătit workshop-uri, masterclass-uri și peste 200 de scurtmetraje din 83 de țări. Anul acesta va fi și un concurs de scenarii dedicat studenților pasionați de filme, de la orice facultate, care se pot înscrie până pe 11 noiembrie, ultima zi a festivalului. Condiții de participare și înscriere: bit.ly/2ytHFDA Mai multe detalii despre festival aflaţi din…

Citește mai mult

Filme Documentare la Aniversarea TVR Iași

Despre viaţa noastră de ieri şi de astăzi, în Gala aniversară “Ineditul filmului documentar” Cu prilejul împlinirii a 27 de ani de existenţă, Studioul TVR Iaşi învită publicul de toate vârstele miercuri, 31 octombrie, de la ora 17,00, la Muzeul Unirii şi joi, 1 noiembrie, ora 10,00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, la vizionarea a patru filme documentare semnificative despre viaţa de ieri şi de astăzi a românilor, sub genericul “Ineditul filmului documentar” De la Cazul Ţuculescu, celebru pictor deopotrivă ignorat si metamorfozat în adevărat mit cultural, la oamenii pentru…

Citește mai mult

Eminescu – fiu de DOR

Genialitatea operei eminesciene este seducătoare pentru oamenii de bine și repugnantă pentru lichele. Românii adevărați studiază opera lui Mihai Eminescu, o promovează pe cele mai îndepărtate meridiane ale lumii și o fac din dragoste pentru Eminescu, pentru neamul românesc, pentru limba română, iar lichelele (alias detractorii) se consideră atât de mari, de moderni, de necesari, încât nu-și pot imagina pe Eminescu alături de „măreția” lor, dar, cred eu, o fac mai curând din conștiința nimicniciei lor și din motivul că nu se vor putea ridica niciodată la înălțimea intelectului și…

Citește mai mult