◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
„Statutul actual al limbii române“, dezbatere la Academia Română de Ziua Limbii Române

Academia Română organizează marți, 31 august 2021, începând cu ora 11, dezbaterea cu tema „Statutul actual al limbii române“, dedicată celebrării Zilei Limbii Române. Evenimentul se va desfășura în Clubul Academicienilor, din Calea Victoriei nr. 125.  Vor lua cuvântul acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură, și trei dintre cei mai mari lingviști români: acad. Grigore Brâncuş, prof. univ. Gabriela Pană Dindelegan, membru corespondent al Academiei Române, și prof. univ. Rodica Zafiu, de la Facultatea…

Citește mai mult

“Epigrame virusate”, Corneliu ZEANA

Medic și scriitor, jurnalist de atitudine și om de știință, Corneliu Zeana excelează în tot ceea ce face. Sunt zece ani de când a publicat primul volum de catrene, acum ajungând la al patrulea, „Epigrame virusate”,  volum de epigrame cu teme alese din viața de zi cu zi.  Apărut la Editura “Betta” în cursul anului curent, 2021, acest volum aduce în fața cititorului, prin stilul epigramic, umor amar și ironie, sfera politicului și maladia Covid-19, probleme globale, dragostea și viața. Autorul, fin pictor de moravuri, prin tiparul catrenului și prin…

Citește mai mult

TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” din PITEȘTI GĂZDUIEȘTE UN EVENIMENT DE EXCEPȚIE

EVENIMENT! CONFERINȚĂ DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN: „IANCU JIANU, FIGURĂ LEGENDARĂ ÎN LITERATURA CULTĂ ȘI ÎN CEA POPULARĂ” / LANSARE DE CARTE: „HAIDUCUL IANCU JIANU. ADEVĂR ȘI LEGENDĂ” DE PAUL-EMANOIL BARBU Luni, 30 august, de la ora 19.00, Dumitru Constantin-Dulcan va susține conferința „Iancu Jianu, figură legendară în literatura cultă și în cea populară” la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. Cu acest prilej se va lansa volumul „Haiducul Iancu Jianu. Adevăr și legendă” de Paul-Emanoil Barbu. Cartea se află la ediția a III-a, revăzută și adăugită (cartonată), are o Prefață de Dumitru Constantin-Dulcan…

Citește mai mult

Ateliere de creație pentru copii în cadrul Promenadei Operei 2021

În an Centenar, în cadrul hub-ului cultural Promenada Operei 2021, eveniment de tradiție ajuns la cea de-a XI-a ediție, cei mici sunt încurajați să îți dezvolte creativitatea prin ateliere special destinate lor. Art Safari Kids se adresează tuturor copiilor cu vârste între 3 și 12 ani și își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu aceasta și să îi învețe lucruri noi într-un mod și cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români. „Art Safari Kids este un program educațional…

Citește mai mult

Festivalul Internațional „George Enescu” 2021, la start

Ediția a 25-a a Festivalului Internațional „George Enescu” începe sâmbătă, 28 august, în pofida incertitudinii și a complicațiilor cauzate de pandemie, ca o declarație de încredere că, împreună, putem construi o „Istorie din iubire” la nivel de societate, așa cum și istoria Festivalului a fost construită din iubire pentru muzică și pentru ceea ce ne-a lăsat Maestrul George Enescu. Ediția din 2021 a Festivalului este jubiliară, fiind a 25-a de la înființare, în 1958, și celebrând 140 de ani de la nașterea marelui compozitor. Deschiderea oficială a fost marcată astăzi,…

Citește mai mult

În ce limbă vorbește Dumnezeu?

La 27 august 1989 avea loc, la Chișinău, cea mai grandioasă adunare publică din fostul lagăr sovietic, și, am spune, chiar din toată Europa de Est – numărul participanților fiind estimat între 750.000 și un milion de persoane, cam o șesime din întreaga populație a fostei R.S.S. Moldovenească – la care liderii autoasumați ai mișcării de emancipare națională, cu Grigore Vieru, Nicolae Dabija ș.a., în frunte, au cerut fățiș declararea limbii române ca limbă de stat și trecerea la grafia latină. Câteva zile mai târziu, la 31 august, deputații pro-românofoni…

Citește mai mult

27 August 1991-27 August 2021- La mulți ani in binecuvântare și împlinire a năzuințelor de secole, moldoveni-români ai Basarabiei Moldave!

Dreptatea noastră divină, care a culminat cu adoptarea Declarației de Independența în ziua de 27 august 1991, şi-a început săvârșirea cu dreptul de a ne vorbi și învață în limba maternă – romana, de a scrie în grafie latină, de a ne cunoaște istoria, de a ne alinia împreuna cu întreaga națiune sub flamura Tricolorului, de a ne pătrunde de chemarea imnului “Deșteaptă-te, romane”…Aceste cuceriți ale drepturilor firești pentru noi, cei născuți în Răsăritul Românesc, au însemnat înainte de toate sacrificiu și suferința generațiilor și generațiilor de străjeri la poarta…

Citește mai mult

UZPR se extinde în continuare prin deschiderea unei noi filiale in Marea Britanie

Acum 12 ani drumurile mele au ajuns în Marea Britanie unde acum reprezint Asociația Psihologilor Britanici într-un comitet European cu sediul la Bruxelles. Din Marea Britanie, să știți că tot român am rămas! Se poate spune că prin colaborarea în domeniul publicistic, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România mi-a „urmărit” cariera. Datorită faptului că am fost singurul membru UZPR din Marea Britanie mi-a făcut mare plăcere atunci când dl. președinte al UZPR mi-a propus o colaborare în vederea deschiderii unei filiale a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și în Marea Britanie….

Citește mai mult

Motivul pentru care Cornel Palade nu mai apare la TV cu Romică Țociu. ”Ușor, ușor am dispărut”

Ani buni, au fost de neseparat. Erau perechea de aur a scenei și a micilor ecrane și făceau spectacol la fiecare apariție. Doar că, în ultima vreme, lucrurile s-au schimbat complet. Jurnaliștii redacției Playtech-Impact.ro au aflat motivul pentru care Cornel Palade nu mai apare la TV cu Romică Țociu. Artistul a spus tot ce avea pe suflet. Cornel Palade a explicat de ce nu mai apare la TV cu Romică Țociu După mai bine de 20 de ani petrecuți împreună pe scenă și în fața camerelor de filmat, Cornel Palade…

Citește mai mult

Simona Halep și-a aflat adversara din runda inaugurală a US Open! Cu cine vor juca Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan

Simona Halep (13 WTA) va juca în runda inaugurală împotriva italiencei Camila Giorgi (36 WTA). Camila Giorgi, primul adversar al Simonei Halep la US Open Camila Giorgi traversează o formă sportivă bună, dovadă stând trofeul cucerit la Montreal la jumătatea lunii august, când a învins-o în finală pe Karolina Pliskova. Simona Halep și Camila Giorgi s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2015, când sportiva din România se impunea în două seturi, 6-4, 7-5, la Miami. Alături de Simona Halep, pe tabloul principal de la US Open și-au mai asigurat…

Citește mai mult

Acasă la Lucian Avramescu

Arhicunoscutul poet, prozator și jurnalist Lucian Avramescu s-a născut la data de 14 august 1948, în localitatea Sângeru,  situată în partea de est a județului Prahova, într-un cadru de natură, blând, plăcut  și ocrotitor, pe Valea Cricovului Sărat, la poalele dealurilor.  A făcut studii gimnaziale în satul natal, liceale la Vălenii–de–Munte, universitare la Facultatea de Horticultură din Craiova și de Jurnalistică la București. Talentul poetului s-a revărsat în numeroase poezii dintre care una ”Bună seara, iubito!” a ajuns, în mod deosebit, la inima cititorilor  datorită ideilor exprimate și a muzicalității…

Citește mai mult

RECUNOȘTINȚA, FLOARE RARĂ  II

Oricât de decăzute, antinaționale și sălbatice au fost guvernările de după 1994, ele nu au reușit să scoată din memoria moldovenilor zilele de glorie și de demnitate, când Tricolorul nostru fusese arborat în toate localitățile, radioul trezea dimineața lumea cu imnul național „Deșteaptă-te, române!”, iar șobolanii și trădătorii gen dodon tremurau ascunși în vizuinile lor și așteptau să vină tancurile rusești. Declarația de Independență față de Rusia imperială este, și pentru românofobi, o Declarație istorică, este voința Basarabiei românești de a se reîntoarce Acasă, la Patria-Mamă – ROMÂNIA. Altfel, care…

Citește mai mult