◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.07.2024

Europa finanțează masiv producția de vaccin
în Africa

Eliberarea a peste 1,1 miliarde de dolari (1 miliard de euro) pentru a accelera producția de vaccin în Africa a fost anunțată la Forumul global privind inovarea și suveranitatea vaccinurilor, care are loc la Paris.

Până în 2030, Africa va reprezenta mai mult de o treime din cererea mondială de vaccinuri, în timp ce populația continentului se va dubla în următorii 25 de ani. Dar astăzi produce doar 1% din vaccinurile pe care le administrează.

Forumul a cerut lansarea unui nou mecanism pentru „accelerarea finanțării producției de vaccin pe continentul african”, numit African Vaccine Manufacturing Accelerator (AVMA).

Franța, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia și Comisia Europeană sunt printre principalii contributori, potrivit Euractiv.

Elysée a precizat că Comisia Europeană și țările europene, inclusiv Franța, Germania, Italia și SUA, Canada și Japonia contribuie cu „trei sferturi” din total.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că Franța va realoca 100 de milioane de dolari AVMA (93 de milioane de euro). „Sănătatea este o problemă de suveranitate, în centrul parteneriatului […] dintre Africa și Europa. Sănătatea globală a devenit o problemă geopolitică, iar cooperarea în domeniul sănătății este un semn de încredere reciprocă”, a spus Macron în discursul său de deschidere.

În 2022, ponderea publică a țărilor din G7 în ajutorul pentru dezvoltare acordat Africii a fost de 25,8%, în scădere de la 37% în 2020 și 47% în 2006.

La rândul său, UE dorește să sprijine Africa în crearea unei agenții africane pentru medicamente, după modelul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *