◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Drum prin inima mea

Uneori, măcar uneori, drumurile nu sunt doar distanțe dintre locuri, ci mai ales apropieri între oameni. De ieri, drumul dintre Istanbul și București, pentru mine, înseamnă în primul rând apropiere, abia apoi distanță. Acolo, în freamătul unui tumult de o vitalitate fără asemănare, uluitorul Istanbul, s-au întâlnit poeți din Albania, Bulgaria, Cipru, Estonia, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Polonia, România, Siria,Turcia. Au venit să sărbătorească Poezia și să fie, la rându-le, sărbătoriți de Ea. Și, nu este nicio exagerare, pe parcursul celor trei zile, 18, 19 și 20 aprilie, cât…

Citește mai mult

Liga Scriitorilor Români începe seria schimburilor de experiență cu filialale sale      

Urmare  hotărârii Comitetului Director al Ligii Scriitorilor Români de a începe seria de schimburi de experiență cu cele 39 de filiale ale sale din țară și străinătate, joi 25 aprilie a.c orela 17 la Cercul Militar din Cluj-Napoca are loc prima astfel de acțiune.             În cadrul cenaclului literar “Artur Silvestri “ condus de scriitoarea Vochița Pălăcean Vereș își vor lansa cărțile doi scriitori din cadrul filialei Ligii Scriitorilor din Orhei-Republica Moldova.             Vasile Cocarcea  președintele Filialei Orhei va prezenta un Raport de activitate al membrilor acesteia.             În continuare…

Citește mai mult

Simona Halep și alte șase românce iau startul în turneele WTA din această săptămână

Simona Halep va evolua la turneul de la Stuttgart, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Bara la Istanbul, iar Alexandra Cadanțu și Andreea Roșca la Anning. Competiția din Germania denumită Porsche Tennis Grand Prix, din categoria Premier, va beneficia de o participare selectă, având la start 6 jucătoare din Top 10 mondial: Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Angelique Kerber și Kiki Bertens. Românca este calificată direct în turul 2, unde o va întâlni pe învingătoarea din meciul Andrea Petkovic (nr. 71 WTA) și o tenismenă venită…

Citește mai mult

Decizia care a schimbat semifinala Franţa – România, din Fed Cup

România a condus cu 2-1 la Rouen, dar, în cele din urmă, a ratat dramatic calificarea în ultimul act. Gazdele au revenit şi datorită victoriei pe care Pauline Parmentier, preferată suprinzător de căpitanul nejucător Julien Benneteau în faţa lui Alize Cornet, a obţinut-o în al patrulea meci de simplu, cu Irina Begu. „Am ezitat între cele două şi am avut un moment, sâmbătă, când nu gândeam că sunt din echipa Franţei. Un moment de inteligenţă şi de onestitate, de sinceritate, între mine, Pauline şi Alize. În cadrul acestei reuniuni în trei, ne-a părut evident…

Citește mai mult

Fed Cup/Franța – România 3-2

 România a pierdut, dramatic, partida cu Franța de la Rouen. Perechea Garcia /  Mladenovic a câștigat în fața Simonei Halep / Monica Niculescu, în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-4. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele Fed Cup. Florin Segărceanu a lăsat pe bancă jucătoarele bune de dublu din echipe România, ca Irina Begu (accidentată), Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru, preferând-o pe Simona Halep, care evoluase duminică trei ore cu Garcia, la simplu, şi care nu prea participă la proba de dublu. Căpitanul nejucător al României a…

Citește mai mult

PSIHOKINEZIA, modalitatea prin care sunt mișcate obiectele cu ajutorul psihicului

Psihokinezia sau PK, s-ar traduce prin mișcare sub acțiunea psihicului. Această denumire a fost lansată în anul 1942 de botanistul Joseph Banks Rhine. PK se referă la mișcarea obiectelor sub acțiunea conştiinţei subiectului. Exista cazuri în care subiectul nu este conștient că el ar fi cauza acestor fenomene care sunt spontane și au drept cauză conflicte ale inconştientului generate de frustări sau refulări. Exista și cazuri în care fenomenele PK se produc controlat, subiectul aflându-se într-un fel de transă, într-o stare de alterare a conştiinţei. Uneori, subiecţii moştenesc ereditar această…

Citește mai mult

Idei în Agora cu Mircea Anghelescu

Muzeul Municipiului București îi invită pe cei interesați marți, 23 aprilie, ora 18:00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151), să participe la noua dezbatere din seria Idei în Agora, cu tema „Literatură, cultură și societate românească în secolul XIX”. Mircea Anghelescu în dialog cu Sorin Antohi. Intrarea este liberă. „De peste jumătate de secol, Mircea Anghelescu face parte din restrânsa elită românească a studiilor literare. În cadrul generației sale strălucite, care a asigurat – prin formare (începând din mediul familial), cercetare, publicații, pedagogie și mentorat – legătura dintre cultura interbelică…

Citește mai mult

Zahu Pană – poetul care a cules florile liricii din temniţele comuniste

Sunt scriitori care aleg să fie în primul rând martori ai vremii. Timpul pe care l-a trăit poetul Zahu Pană a fost crunt cu românii şi poeţii neamului. Părintele Gheorghe Calciu Dumitrasa, care a trecut jertfelnic prin închisorile comuniste şi a înfruntat iadul de la Piteşi a scris cuvinte frumoase despre munca de culegător de poezie a lui Zahu Pană: „Aşadar, Dumnezeu a trimis poeţii acolo… Mă gândeam chiar la vorba aceea, că românul s-a născut poet. Citeam în culegerea de poezii a lui Zahu Pană că poezia a fost…

Citește mai mult

„ART 4 ALL” – proiect cultural în cadrul STARTONG

În luna mai a anului 2019, Asociația Arte dell’Anima prezintă proiectul cultural „ART 4 ALL”, proiect finanțat în cadrul programului STARTONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. Teatrul Arte dell’Anima susține formarea armonioasă a copiilor și pune accent pe socializare, deschidere și integrare. Scopul proiectului este de a încuraja accesul generalizat și echilibrat la cultură, de a încuraja integrarea sociala a copiilor aflați în sistemul de stat de protecție a copilului dezvoltând abilitățile de comunicare și socializare a acestora prin exerciții specifice de arta actorului….

Citește mai mult

APA VIE, Gândurile și sentimentele influențează direct structura materiei fizice

Gândurile și sentimentele influențează direct structura materiei fizice. Această afirmaţie aparține cercetătorului japonez Masaru Emoto. El a observat că apa înmagazinează toate informațiile transmise ei sub formă de energie, hado, din mediul înconjurător. Hado înseamnă undă și mișcare, este un model vibrational intrinsec existent la nivelul atomic al materiei, fiind considerat cea mai mică unitate de energie. Masaru Emotu considera că gândurile și sentimentele modelează realitatea fizică. Inspirat de rezultatele unui cercetător american care a reușit, cu ajutorul unui dispozitiv ce utiliza rezonanta magnetică, să impregneze apa cu anumite informații…

Citește mai mult

Noi şi/sau maşinile… /Acad. Gheorghe Păun

Am ales un titlu general, dar discuţia care urmează este mai precis direcţionată, spre preocupările care decurg din faptul că am intrat în cea de a patra revoluţie tehnologică (e prea limitativ să i se spună „a patra revoluţie industrială”, dar, pentru uniformitate, i se mai spune şi astfel). Preocupări, adică temeri, semnale de alarmă. Motivate? Nemotivate?… Schimbările induc totdeauna o stare de disconfort, toate revoluţiile industriale au fost însoţite de avertismente, unele realiste, altele exagerate, multe dintre ele neconfirmate. Fără a lipsi, însă, consecinţele neplăcute. Să ne reamintim pe…

Citește mai mult