◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.01.2025

O nouă antologie literară – de Cristian Ovidiu Dinică

Fantastica Magazin AntoloGY este o realizare valoroasă a editurii Cristian Plus Art. Volumul este realizat ca supliment al revistei Fantastica Magazine si este o amplă antologie al cărui redactor șef este scriitorul Mircea Liviu Goga, reprezentat al cenaclului SFVA din Craiova.
Ilustrația primei coperții dar și imaginile din interiorul volumului sunt realizate de Adrian Creițaru. O particularitate o găsim la ilustrațiile povestirii lui Toth Bela „Un Faust maghiar” care sunt sunt concepute într-un stil diferit. ilustrațiile acestei narațiuni aparțin traducătorul acesteia si anume lui Gyorfii- Deak Gyorgy realizate cu ajutorul I A.
Antologia este are și o variantă tradusă în engleză de Pompilian Tofilescu care a luat naștere în S.U.A. concomitent cu cea creată în România. Antologia este concepută pe secțiuni distincte. Prima parte este intitulată „Povestiri recomandate” aceasta cuprinde 44 de autori din întreaga tară și din generații diferite. Scriitori care s-au făcut remarcați prin participarea la concursuri de creație literară și care au volume recunoscute în lumea literara. Secțiunea următoare este destinată „Eseului și Criticii” literare.
Aici sunt dezbătute subiecte de interes major din lumea roboticii și a diferitelor tehnologii dar și despre autori și universul literar în care au gândit și conceput lucrări nemuritoare.
In a treia secțiune se găsesc fragmente din cărți tipărite la diferite edituri.Numele secțiunii este „Cărți recomandate”. Ele aparțin scriitoriilor ce sunt incluși în Antologie. Cărțile sunt reprezentative pentru autori precum Rodica Bretin, Mihai Cranta, Diana Alzner, Victor Martin, Daniel Cristian Dumitru, Mircea Liviu Goga
Secțiunea a patra este dedicate benzii destinate aici fiind evidențiați desenatori celebri precum Marian Mirescu și Valentin Iordache.
În acest fel, Antologia Fantastica Magazin este o realizare remarcabilă ce reunește diverse voci din domeniul science fiction și fantastic, oferind o fereastră în lumea creativă și vibrantă a literaturii românești contemporane.
Acoperă o gamă largă de subgenuri, de la horror și realism magic, la istorie alternativă și distopie. Aceasta varietate tematică face ca fiecare povestire să fie o experiență unică, menținând interesul cititorului pe tot parcursul lecturii.
Include lucrările unor autori români talentați, oferind o panoplie de voci recunoscute ale literaturii SF și fantastice..
Textele incluse reflectă în mod distinctiv contextul cultural românesc, îmbinând tradițiile locale cu elementele specifice genului fantastic. Aceasta adaugă o notă de autenticitate și originalitate, diferențiind antologia de alte colecții similare.
Povestirile și eseurile sunt bine scrise, cu o atenție deosebită la detalii și o abilitate de a crea atmosfere captivante. Fiecare text este atent selectat pentru a asigura o experiență de lectură de înaltă calitate.
Antologia Fantastica Magazin nu doar că oferă lecturi de calitate, dar și încurajează reflecția asupra unor teme profunde, cum ar fi condiția umană, tehnologia, și societatea. Selecția făcută provoacă gândirea, deschizând noi orizonturi pentru cititori.
În concluzie, antologia Fantastica Magazin reprezintă o contribuție semnificativă la literatura de science fiction și fantastic, este o retrospectiva importantă pentru scriitorii din România îmbogățind peisajul literar internațional cu perspective unice și captivante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *