◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

În urbea lui Mușatescu, Târg de Florii

Pentru prima dată în oraşul de la poalele Mate­iaşului, la Câmpulung Muscel, se organizează un Târg de Florii. Acesta se desfășoară pe Bulevar­dul Pardon, bulevardul central al orașului cunoscutului dramaturg Tudor Mușatescu.

Târgul de Florii îşi aşteaptă vizitatorii de sâmbătă până luni.
După cum se cunoaște ultima duminică din Postul Mare este cunoscut sub numele de Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor.
La Tîrgul de Florii au venit comercianţi cu diverse produse din carne, lapte, produse tradiţionale de cultură, cozonaci secuieşti, care duc mai departe tradiţia.  Produsele sunt 100% naturale făcute de comercianţi după reţetele vremurilor demult, spun cei care le comercializează. De la Tîrgul de Florii se pot cumpăra și ouă incondeiate, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat dar şi „d-ale gurii“, după cum spun organizatorii dar și cozonaci şi plăcinte şi tot felul de dulciuri din aproape toate zonele ţării.
Nu lipsesc din peisaj delicatesele cu peşte
Bucătarii de la corturi au pregătit foarte multe produse din peşte, ţinând cont de obiceiurile de Florii. Printre acestea amintim: saramură de crap, păstrăvul, căprioară cu crustă, crochetele şi chifteluţele cu peşte, hamsiile şi scoicile, calamari, ciupercuţe, mititeii din peşte, saramurile de peşte servite cu mămăligă, usturoi şi lămâie ş.a. 
Ospăţul pescăresc de pe Bulevardul Pardon va fi însoţit de cântec şi joc, pe măsura generozităţii gazdelor, organizatorilor, spre bucuria oaspeţilor, în Grădina Publică Pardon, sâmbătă şi duminică, de la ora 14:00.


 

Constantin PAŞOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *