◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.11.2024

Vis de noiembrie. Lirism poetic
și muzical (de Sibiana Mirela Antoche)

„Casa Alexiu” este un loc în care se scriu povești cu fir de aur, o oază de liniște și binecuvântare, un spațiu generos și primitor!

Pășindu-i pragul, ridicându-ți privirea, te lași copleșit de splendoare. Fiecare loc este încărcat cu energia celui care îl păstorește. 

Și iată, am ajuns la omul care ne înveșmântează în straie de sărbătoare, dăruind culturii brăilene pagini memorabile. Este vorba de doamna muzeograf, Dr. Brîndușa Ilie, om blând, generos și iubitor, care ne-a primit cu brațele deschise, oferindu-ne ceea ce noi aveam nevoie: o sală, câteva scaune, o masă și multă căldură…

Într-o după-amiază de noiembrie lumina a coborât în Muzeul de Etnografie, adunând laolaltă iubitorii de poezie și muzică folk. Protagoniștii recitalului au fost prezentați, rând pe rând, cu eleganța unei de gazde perfecte.

În sala arhiplină s-a auzit lirismul poetic al Sibianei Mirela Antoche, poetă și jurnalistă în UZPR și muzica folk, interpretată cu dăruire de oameni talentați: Marian Marinescu – chitară și voce, fondatorul trupei ANTIC, Dumitru Vasilescu – clape și prof. Florin Lazăr- chitară și voce.

Sincronizarea muzicii și poeziei a fost deliciul publicului. Când poezia a răsunat pe linia melodică a unor nostalgice melodii, publicul aproape că nu a mai clipit, s-a lăsat purtat de simfonia cuvintelor, ascultând fiecare vers… fiecare metaforă…

Recitalul s-a ridicat la rang de spectacol, când trupa ANTIC și-a intrat deplin în rol, reușind să cucerească inimile tuturor celor prezenți.

În sală, nume sonore din urbea brăileană și gălățenă au dat plus valoare visului de noiembrie, iar cei prezenți au primit cu bucurie evenimentul, luându-l ca pe un dar de suflet. 

Protagoniștii recitalului, copleșiți de aplauze au plecat cu speranța unor viitoare întâlniri cu publicul, public care s-a despărțit cu greu de cei care le-a încărcat sufletul cu magia unei seri de neuitat.

Organizatorul recitalului, poeta Sibiana Mirela Antoche și-a adăugat în palmaresului literar încă un eveniment reușit.

Visul de noiembrie s-a împlinit prin bunăvoința unui om minunat, primitor și iubitor de artă și cultură, muzeograf Dr. Brândușa Ilie, căreia îi mulțumim, cu respect și infinită recunoștință.

Cortina s-a tras, dar povestea ,,Vis de noiembrie” continuă în inimile însetate de frumos, iar muzica folk și poezia își cer dreptul de a fi plimbate acolo unde simt că sunt primite cu bucurie și entuziasm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *