Trei din patru americani din generația Z dau vina pe rețelele sociale pentru impactul negativ asupra sănătății lor mintale, arată rezultatele unui sondaj realizat de Talker Research, care oferă perspective convingătoare despre obiceiurile digitale și răspunsurile emoționale ale mii de tineri utilizatori de rețele sociale. Mai precis, 20% dintre membrii generație Z citează Instagram și TikTok ca fiind dăunătoare pentru bunăstarea lor psihică, urmate de Facebook, cu 13%.
În ciuda acestor preocupări, rețelele sociale rămân o parte integrantă a vieții de zi cu zi a acelorași tineri. Utilizatorul mediu petrece cinci ore și jumătate pe zi pe aplicațiile de social media, 45% cred că își depășesc prietenii în timpul de utilizare – plictiseala (66%), căutarea de motive de amuzament (59%), informarea (49%) și urmărirea prietenilor (44%) sunt principalele motivații pentru implicarea online.
Dar această imersiune digitală are un cost – aproape jumătate din respondenți (49%) susțin că au trăit emoții negative din cauza utilizării rețelelor sociale, stresul și anxietatea afectând 30% dintre participanții la cercetarea de piață.
Privind în perspectivă, 38% dintre membrii generației Z sunt optimiști cu privire la potențialul social media de a-și îmbunătăți impactul asupra sănătății mintale în următorii cinci ani. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com