◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

Cooperare internațională sub semnul „O Centură, un Drum”. Combaterea pandemiei COVID-19 prin solidaritate

Miniștri de Externe și alte oficialități din 25 de state care fac parte din proiectul „O Centură, un Drum” s-au reunit în cadrul unei videoconferințe pe tema „Combaterea pandemiei COVID-19 prin solidaritate”, prezidată de ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, la 18 iunie 2020, la Beijing. La eveniment au participat și Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, și secretarul general adjunct al ONU, Achim Steiner, administrator al Programului de Dezvoltare al Organizației.
Dat fiind potențialul de periculozitate al pandemiei COVID-19 la nivel mondial, participanții au căzut de acord asupra unui set de priorități în cadrul agendei de acțiune: oprirea răspândirii virusului, salvarea de vieți omenești și asigurarea sănătății publice la nivel mondial. „Transmitem sincere condoleanțe familiilor și societăților care au înregistrat victime și, în același timp, ne exprimăm gratitudinea și sprijinul pentru toate cadrele medicale, cercetători și profesioniști din domeniul sanitar aflați în linia întâi a luptei cu pandemia”, s-a spus în cadrul videoconferinței.
Participanții la reuniune au subliniat faptul că provocarea globală la care este supusă omenirea necesită un răspuns bazat pe unitate, solidaritate, sprijin reciproc și cooperare multilaterală. „Apreciem rolul ONU în canalizarea și coordonarea la nivel mondial a acțiunii de restrângere a răspândirii infecțiilor cu COVID-19, precum și eforturile statelor membre, derulate sub coordonarea Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, considerăm că nu există loc pentru discriminare, stigmatizare, rasism sau xenofobie în riposta internațională la provocările pandemiei”, se arată în declarația comună adoptată în cadrul videoconferinței.
Bazându-se pe principiile reflectate de cea de-a II-a Masă Rotundă a Forumului „O Centură, un Drum”, participanții s-au angajat să-și continue eforturile pentru impulsionarea cooperării internaționale, în condiții de deschidere, de respect pentru mediul înconjurător, având la bază consultări extinse, eforturi comune, beneficii mutuale și principii ca interesul cetățenilor și dezvoltarea durabilă.
Totodată, participanții la eveniment au dat asigurări că vor coopera pentru combaterea pandemiei și prin intermediul transmiterii de informații necesare acestui scop, împărtășindu-și reciproc experiența și bunele practici, promovând cercetarea medicală și dialogul între profesioniștii din domeniul sanitar și susținând, acolo unde se va dovedi necesar, mecanisme internaționale care să slujească țelului de combatere a pandemiei. „Considerăm că vaccinurile anti-COVID-19 sunt bunuri publice globale”, au mai agreat participanții la videoconferință.
Manifestarea a inclus și o componentă economică, oficialitățile prezente punând accent, în declarația comună, pe revigorarea comerțului mondial și asigurarea fluxului de circulație a bunurilor.

Red.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *