◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Festivalul Internațional de Film Buzău – Buzz a ajuns la cea de-a cincea ediție/ Aniversare online

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ, un festival dedicat filmului european, a ajuns, în 2020, la cea de-a cincea ediție, care se va desfășura în perioada 21-26 noiembrie.  Aniversarea se va desfășura exclusiv online în 2020, din cauza măsurilor de siguranță impuse de autorități în contextul pandemiei, iar filmele difuzate în cadrul festivalului vor putea fi urmărite prin intermediul platformei Vimeo (www.vimeo.com).  Cinefilii sunt invitați să se bucure de filme românești și europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziție minimum 4 filme. Acestea vor putea fi…

Citește mai mult

Trei tineri piloți lansează un vlog de aviație și aventură

În luna noiembrie s-a lansat Wings’n Dreams, primul vlog de aviație din România. David, Maria și Bogdan sunt trei tineri piloți de 26, 21 și respectiv 32 de ani care ne invită, în fiecare săptămână, să vedem viața de sus, de la bordul unui avion Diamond DA62. Misiunea proiectului WND este de a motiva tânăra generație să țintească sus, să fie curajoasă și să își dezvolte spiritul de aventură. De asemenea, echipa WND transmite un mesaj puternic: acela că oricine poate să-și transforme pasiunea în profesie.  Mai mult, călătoriile lor…

Citește mai mult

Nora Seroussi joacă rolul vieții ei într-un film tip reality show

Renumita femeie de afaceri Nora Seroussi, cea care a adus pe culmile succesului brandul românesc Seroussi, va fi protagonista unui film tip reality show.  Cu experiență ei în lumea modei, gastronomiei și a cinematografiei, Nora s-a hotărât să împartă cu publicul din întreaga lume trăirile ei. Femeile, ca vectori de emancipare la Hollywood, au fost mereu încurajate, așa că ea a dorit sa fie în prima linie și să devină o prezență importantă atât în România, cât și în străinătate.    Formatul reality show-ului a fost creat pornind de la ideea…

Citește mai mult

O STRĂLUCITĂ VICTORIE A PRMOTORILOR IDEALURILOR ROMÂNIEI EUROPENE

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a promulgat, la termenul limită admis de Constituție, legea prin care ziua de 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon, este declarată sărbătoare națională. ,,Statul român – a declarat după promulgarea legii senatorul Titus Corlățean, inițiatorul ei, alături de Șerban Nicolae – va putea să marcheze, astfel, în mod oficial și cu demnitate, de acum înainte, ziua de 4 iunie ca dată a recunoașterii internaționale a unirii Transilvaniei cu România’’. Din păcate, sub apăsarea dureroaselor împrejurări pe care țara și oamenii ei, le traversează în aceste…

Citește mai mult

AVRAM IANCU ŞI ARTA MILITARĂ LA ROMÂNI

Avram Iancu este simbolul luptei de eliberare naţională şi socială a populaţiei române din Transilvania, de sub jugul asupririi austro-ungare.  În 1848 se aprinsese vâlvătaia revoluţiilor progresiste, care a cuprins şi provinciile româneşti. Ţările Române se găseau în plin proces de modernizare a societăţii, iar la orizont se întrezăreau elementele coagulante pentru realizarea visului milenar al românilor – crearea României Mari. Istoria a creat şi a adus în fruntea poporului român acele personalităţi politice şi culturale, menite a defini şi a sintetiza căile de urmat pentru înfăptuirea dezideratului suprem-Unirea cea…

Citește mai mult

Tribunalele poporului înfiinţate de sovietici recunoscute azi de regimul pensiilor de lux?

Nu cunosc fii sau fiice ai foștilor deținuți politici să stea cu mâna întinsă la stat pentru despăgubiri şi…totuşi s-a promulgat o lege pentru ca cei care au suferit în timpul prigoanei comuniste să fie condamnați încă o dată în democraţia noastră originală şi „europeană”. Sistemul militarizat al pensiilor speciale se pare că şi-a făcut datoria în slujba Anei Pauker, Luca şi Dej, care „bagă spaima în burghezi”? Celor care în anii comunismului i-au băgat în puşcărie pe luptătorii pentru libertate anticomunişti li se dă astăzi, printr-o lege, garanţia că…

Citește mai mult

SĂ CELEBRĂM! Naționala lui Rădoi și a lui Burleanu s-a salvat magnific de la retrogradare

Naționala lui Rădoi și a lui Burleanu s-a salvat magnific de la retrogradare grație  ”bătrânului ” Bicfalvi, rateurilor irlandeze din Austria și punctele făcute ”cadou” de coronavirusul norvegian Așa cum era de așteptat, foarte modesta echipă naţională de fotbal a României a terminat (doar) la egalitate, cu – de departe – cea mai slabă selecționată a grupei, 1-1 (0-0), miercuri seara, pe vechea arenă Windsor Park din Belfast, meciul cu Irlanda de Nord, în cadrul Grupei 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor. Cum-necu, târâș-grăpiș, federația poate fi fericită pentru…

Citește mai mult

Premiera: Helen Mirren, la TVR1, în Ecaterina cea Mare (prod. 2019)

Helen Mirren, regina actoriei, premieră la TVR cu cel mai nou rol de suverană: Ecaterina cea Mare Vineri 20 şi 27 noiembrie, de la 22.20, TVR 1 transmite filmul Ecaterina cea Mare, producţia britanică de anul trecut, în regia lui Philip Martin. Drama istorică o are în rolul Ecaterinei pe magnifica Dame Helen Mirren, regina actoriei specializate în portretizarea de suverane. Este singura actriţă care a jucat atât rolul Reginei Elizabeth I (în Elizabeth I, 2005), cât şi pe cel al Reginei Elizabeth II (The Queen, 2006, The Audience, 2013), interpretând roluri de…

Citește mai mult

Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”Legea Trianonului” – televiziunea publică, obligată să transmită ”manifestările dedicate acestei sărbători”.

Președintele Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Administrația Prezidențială. Șeful statului a fost nevoit s-o promulge, după ce Curtea Constituțională i-a respins sesizarea, iar Parlamentul i-a returnat legea nemodificată. Camera Deputaților a respins, pe 3 noiembrie, cererea de reexaminare a proiectului de lege care instituie data de 4 iunie drept Ziua Tratatului de la Trianon. PNL, USR și UDMR s-au opus în plen, însă PSD și PMP au reușit să treacă proiectul de lege. În…

Citește mai mult

Jurnaliști în linia întâi a profesiei – reuniune a conducerii UZPR cu membri ai Consiliului Național Consultativ

Cea de-a patra sesiune din seria întâlnirilor conducerii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România cu șefii și coordonatorii de filiale din toată țara, reuniți în cadrul Consiliului Consultativ Național al UZPR, a fost un nou prilej de a „se lua pulsul” din teritoriu al organizației, de a se creiona repere ale activității viitoare și de a se evalua pilonii fundamentali ai evoluției UZPR, centrați pe suportul solid al celei mai puternice uniuni de creație din țară. Pe agenda reuniunii s-au aflat teme de stringență și de primă importanță pentru jurnaliștii profesioniști…

Citește mai mult

Lansare Mihai Eminescu -The Legend of the Evening Star & Other Poems: Translations by Adrian G. Sahlean

Volumul   Mihai Eminescu -The Legend of the Evening Star & Other Poems: Translations by Adrian G. Sahlean  cuprinde versiuni suplimentare ale traducerilor din Eminescu care i-au adus lui Adrian G. Sahlean numeroase premii începând cu anul 2000, consacrându-l drept un retroversionist de elită în multiple genuri literare în lumea anglofonă. Sunt puțini români, chiar și din Diasporă, care știu ca tălmăcirea Luceafărului, inclusă în volum, a fost pusă în scenă off-Broadway de un regizor american în 2005 și 2008. Ediția (print-on-demand), reprezintă modalitatea curentă prin care cărțile sunt tipărite și comandate doar prin filierele internaționale de distribuiție (precum Amazon,…

Citește mai mult

Eminescu în viziunea lui Tudor Nedelcea

Lucrarea asupra căreia vom stărui succint în continuare (Tudor Nedelcea, Eminescu. Prefață de acad. Mihai Cimpoi, Cuvânt Înainte de Theodor Codreanu, Postfață de prof. dr. Victor Crăciun. Ediția a II-a, revăzută și adăugită, Editura Tracus Arte, București, 2020, 1013 p.) este, așa cum o recomandă și titlul, una de eminescologie. Ea este semnată de Tudor Nedelcea, recunoscut cărturar craiovean, critic şi istoric literar, prozator, jurnalist, editor, ˮun cercetător complex“, cum îl numește unul dintre cei care-l cunosc foarte bine, un “scotocitor de arhive și de bibliografii specializate, lăsând imaginea unui…

Citește mai mult