◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Matematică, pentru a salva democraţia / Acad. Gheorghe PĂUN

Un titlu dătător de speranţe, pentru că, se ştie/crede, dacă matematica spune ceva, atunci aşa trebuie să fie! Iar democraţia, în ultima vreme, chiar pare a avea nevoie de un terapeut, poate chiar adus cu ambulanţa, deci în condiţii de urgenţă… De mai mule numere, mă străduiesc să scriu un editorial optimist – şi asta, pentru varii motive. (1) Nu vreau să par o Casandră cobitoare sau speriată (sunt doar un bunic preocupat), (2) mi s-a reproşat explicit, întâmplător sau mai degrabă nu, de către un număr de cititoare, nu…

Citește mai mult

RESPONSABILITATEA DE A PROTEJA (R2P)/ Intervenția ambasadorul României la ONU 

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut luni, 17 mai 2021, o intervenţie în plenul Adunării Generale a ONU, în cadrul dezbaterii generale pe tema responsabilității de a proteja (R2P), prevenirea genocidului, crimelor de război, epurării etnice și crimelor împotriva umanității. Ambasadorul a reiterat sprijinul României pentru principiul responsabilității de a proteja și mandatele consilierilor speciali ai Secretarului-General ONU pentru R2P, respectiv pentru prevenirea genocidului. A exprimat apreciere pentru raportul pe tema responsabilității de a proteja, prezentat recent de către Secretarul-General ONU, precum și susținere…

Citește mai mult

Ședința Consiliului Director al UZPR a aprobat o pleiadă de manifestări cu simbolistică de tezaur național Întrunită statutar, ședința Consiliului Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a trecut în revistă în detaliu o pleiadă de manifestări la care Uniunea va participa în perioada următoare, toate cu simbolistică de tezaur național și toate derulate cu contribuția semnificativă a organizației, care participă în calitate de organizator sau de partener. UZPR organizează Premiile revistei „Cronica timpului”, aflate la cea de-a doua ediție și care vor remarca personalități ale presei scrise apropiate de…

Citește mai mult

Ziua Naţională a Aromânilor-marcată la TVR 3, sâmbătă şi duminică

„Nu hiu faimos ama hiu arman” este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramușat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreaga lume, cu speranța că soarta îi va scoate în cale adevărul și femeia la care visează. Le va găsi? Și, dacă da, cu ce preț?Regizorul de teatru și film Toma Enache este licențiat al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi…

Citește mai mult

Pictura arestată

Publicând această carte, trebuie, desigur, să scriu o prefață. Ceea ce aș vrea să subliniez în primul rând este un fapt politic.  Venind la putere la 23 august 1944, întărindu-se prin guvernul așa-zis democrat, instaurat la 6 martie 1945 și prin alegerile de la 19 noiembrie 1946, blindați de diviziile rusești și consilierii sovietici, câtă frunză și iarbă, comuniștii prin politica partidului muncitoresc român au preluat cele mai verificate principii ale gândirii bolșevice: arestarea clasei reacționare burgheze. Aici intrau o mare parte dintre artiștii diferitelor ramuri culturale: muzicieni, actori, scriitori,…

Citește mai mult

O nouă apariție editorială Parohia Iosefin

Autorul cărții, Părintele Dr. Ionel Popescu, cunoscut spațiului ecleziastic și cultural prin contribuția consecventă și bine conturată în slujirea Bisericii și a școlilor teologice din Banat, oferă cititorilor aceste gânduri ce împletesc, deodată, prezentul cu trecutul într-o memorie comună, așternută în scris.      Lucrarea de față, structurată pe două planuri, are în vedere atât creionarea unor momente sau personalități recente, cât și redescoperirea trecutului prin fapte, evenimente și persoane luminoase. Explicațiile simple, concise și pe înțelesul fiecărui creștin, dedicate cu precădere omului recent, completează o necesitate pastorală actuală. Dacă în societatea contemporană…

Citește mai mult

Federația Coaliția pentru Educație are o nouă conducere

19 mai 2021 – În luna aprilie, cele 16 organizații membre ale Federației Coaliția pentru Educație s-au reunit la Adunarea Generală, ocazie cu care au fost prezentate Raportul și Bilanțul pe anul 2020. Ca urmare a împlinirii termenului de mandat și a retragerii, de la 1 martie 2021, a Danielei Vișoianu din poziția de Președintă, au avut loc alegeri pentru Consiliul Director al Coaliției.  Membrii noului Consiliului Director, aleși în data de 16 aprilie 2021, pentru un mandat de trei ani sunt: Diana Certan, Președintă, din partea Organizației Umanitară CONCORDIA …

Citește mai mult

 Amintiri de la revista TRIBUNA despre debutul lui Nichita Stănescu  

                  În iarna anului 1998 am participat la un concurs de șah organizat de Uniunea Scriitorilor, la inițiativa președintelui de atunci, regretatul critic literar Laurențiu Ulici, fiind cazați la una din vilele de la Cumpătu din Sinaia. Venisem de la Cluj cu poetul Negoiță Irimie, redactor la revista TRIBUNA din Cluj, încă de la înființare ei în 10 februarie 1957.             Trebuie să spun că în luna mai din acel an am debutat și eu cu poezia “Eu m-am născut când… “ .Tot în acel an a debutat Nichita Stănescu,…

Citește mai mult

„France-Presse” a revenit pe profit, cu ajutorul Guvernului 

În cadrul unei ședințe a Consiliului din 29 aprilie 2020, AFP își valida conturile anuale pentru 2019, închizând astfel primul exercițiu financiar de când Agenția și-a lansat planul de transformare și a semnat un acord de ținte și de resurse cu Guvernul francez. În 2018, agenția de presă trecuse pe plus pentru prima dată după 2013. Veniturile comerciale ale AFP au rămas stabile în 2019, la 167 milioane euro. Prin implementarea unui plan de imagine și urmărirea tendinței puternice către investigații digitale, agenția a reușit să compenseze efectele crizei durabile…

Citește mai mult

Militarii români și-au încheiat definitiv misiunea în Afganistan.

Ultimii 100 militari români s-au întors în țară. MApN:” Acum, toți cei 19 ani de prezență a trupelor românești aici trec în cărțile de istorie” Ministerul Apărării Naționale a anunțat pe facebook revenirea ultimilor 100 militari români din Batalionul de Protecție a Forței Jderii.   „Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecție a Forței Jderii au plecat din Baza Aeriană Kandahar către baza din Bagram, de unde vor veni acasă   Acum, toți cei 19 ani de prezență a trupelor românești aici trec în cărțile de istorie. Militarii și-au încheiat…

Citește mai mult

„Perfecțiunea lumii începe de la tine însuți. Sensul vieții e însuși viața. Rostul trecerii noastre pe Pământ – desăvârșirea…” ne spune doamna Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar Iulia Gorea Costin

Doamna Iuliana Gorea a absolvit cursurile Facultății de Filologie din cadrul Universității de Stat din Chișinău (1982), apoi Facultatea de Drept a aceeași universități (1990). A urmat stagii de pregătire în Rusia (Sankt Petersburg), SUA (Sacramento-1992 și Orlando-1994), Franța (Nice-2000), Elveția (Geneva-2001). A lucrat ca profesoară începând din 1975, inspector școlar în cadrul Ministerului Învățământului, apoi primar al satului Bahmut, raionul Călărași (1982–1986) și lector la Universitatea “Ion Creangă” (1989–1990). În anul 1990, pune bazele Liceului român-englez “Mircea Eliade” din Chișinău, fiind primul său director. A fost căsătorită cu Nicolae…

Citește mai mult

Claudia Ion s-a stins din viaţă. A condus vânzările TVR, Kanal D şi Antena

Omul de media Claudia Ion s-a stins din viaţă în această dimineaţă. În luna iunie, Claudia Ion ar fi împlinit 53 de ani. Suferea de o boală necruţătoare care s-a agravat în ultimul an. Claudia va fi înmormântată joi, pe 20 mai, în comuna Ion Luca Caragiale, satul Mărginenii de Sus, din judeţul Dâmboviţa, unde avea o casă de vacanţă. Claudia Ion, carte de vizită: – Ultima dată a lucrat în media în grupul Intact. A venit în Intact de la 1 septembrie 2015 ca director de vânzări Antena 3,…

Citește mai mult