◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

OMUL Ștefan Manea, sufletul de AUR şi fondatorul HOFIGAL, a trecut în neființă!

Ing. chim. Ștefan Manea este unul dintre marile repere ale cercetării românești în domeniul plantelor medicinale și aromatice. Excelent profesionist, vizionar dotat cu o putere de muncă și un talent creator ieșite din comun, Ștefan Manea a dat o nouă valoare florei românești printr-o valorificare superioară a calităților terapeutice ale acesteia, în condiții avansate de tehnologizare, cu respectarea celor mai exigente condiții de nivel european ale acestei industrii.

S-a născut la 6 iunie 1937 în comuna Goicea, jud. Dolj. Şcoala primară o termină în satul natal, fiind primit când încă nu implinise 6 ani, fiind cel mai tânăr din clasa întâi, fapt ce a făcut ca la 24 de ani să fie inginer, iar la 29 de ani director al unei întreprinderi bucurestene. După absolvirea Liceului „Fraţii Buzeşti” din Craiova, drumurile îl poartă spre amfiteatrele Facultăţii de Chimie Industrială din Bucureşti, secţia Chimie organică, pe care o absolvă în 1961. Una dintre marile provocări ale vieţii sale a fost investirea sa în funcţia de director general la Combinatul Chimic din Giurgiu (1975 – 1988). Giurgiu era o „consecinţă” a altor funcţii deţinute anterior, în perioada 1962-1968 îşi face „ucenicia” de conducător, fiind şef de secţie la Uzina de Medicamente Bucureşti (1962-1968), ca mai apoi la Biofarm Bucureşti să ocupe funcţia de director general între anii 1968-1974.

În aprilie 1990, cu un minim de capital, pune bazele unei societăţi pe acţiuni cu profil şi obiective care erau unice în România. Ambiţia sa din copilărie de a „iubi cartea”, dorinţa de a fi mai mult decât ar fi vrut tatăl său, dar şi acel misterios imbold l-au ajutat pe Ştefan Manea să creeze şi să dezvolte o companie recunoscută a fi azi liderul produselor naturale din România – un brand de prestigiu românesc – HOFIGAL – cea mai puternică divizie de cercetare din industria farmaceutică și cosmetică din România și una dintre cele mai renumite mărci pentru produsele homeopate, fitoterapeutice și galenice din țara noastră. Suplimentele alimentare, produsele cosmetice, ceaiurile și tincturile alcătuiesc un portofoliu impresionant de peste 450 de produse care s-au bucurat de o reală apreciere internațională. Excelența acestor remedii a fost marcată prin cele peste 80 de medalii, din care 45 de aur de aur primite la târgurile și expozițiile internaționale prestigioase. I se spunea ”omul în viață cu cele mai multe brevete de invenții de pe planetă”, peste 121, toate fiind transformate în remedii naturale terapeutice iubite și consumate de către români, și nu numai.

Cercetătorul Ștefan Manea a fost profund preocupat de sănătatea românilor pe care i-a iubit și i-a onorat prin invențiile sale, una dintre constantele activității sale fiind aceea de a contribui la educarea pentru sănătate a românilor și de a promova prevenția ca stil de viață.

A avut un crez şi un destin: BINELE SEMENILOR SĂI!

Prin întreaga sa viață, prin pasiunea pentru știință și dragostea față de fiinţa umană, OMUL Ștefan Manea rămâne pentru noi toţi un exemplu demn de urmat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

4 comentarii pentru “OMUL Ștefan Manea, sufletul de AUR şi fondatorul HOFIGAL, a trecut în neființă!

  1. A fost un om chiar de aur. Nu cred că se va mai naște unul ca el. Bunul Dumnezeu să-l ia în gradina Lui unde sunt florile naturale pe care le-a iubit o viață. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

  2. De ce a trebuit sa moara el? Avea atatea de facut inca! Si avea la indemana atatea pentru sanatate! Oare deranja prea multe persoane?

  3. La cate ceaiuri zicea ca bea credeam ca se duce lejer la 100 de ani. Ceaiuri, coenzime, spiruline, zicea ca lua de toate dar nu s a vazut. Bunicii nostri nu mai luau d astea si au trait mai mult ca el. Smecherii, sa si vanda produsele! Oricum, Dumnezeu sa l ierte!

  4. Manea e „omul de aur” care i-a distrus viața tatălui meu, când lucra la Combinatul Giurgiu. Pentru că așa a vrut el, să nu-i dea transferul. Până la urmă, de inimă rea, tata s-a îmbolnăvit și a murit. Un „om de aur” într-adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *