◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

Unguente pentru cârcei! Remediu rapid pentru cârcei

Când apar cârceii?

De obicei, cârceii apar la nivelul muşchilor de la picioare, după efort muscular intens asociat cu deshidratarea. Apar în cazul oricărei persoane, cârceii nu sunt o boală, dar pot avea şi cauze generate de disfuncţii circulatorii sau ale nervilor. cârceii se manifesta prin: durere bruscă, spasm şi inflamarea ţesutului muscular, uneori vizibilă.

Cauza apariţiei cârceilor este lipsă de potasiu, magneziu, zinc, calciu, lipsa vitaminei P. Sarcina, canicula, folosirea repetitivă a aceleaşi grupe de muşchi, trecerea de la cald la rece sau invers pot fi cauze ale instalării cârceilor.

 

De asemenea, cârceii sunt mai frecvenţi la persoanele supraponderale (din cauza greutăţii peste medie care apăsa asupra muşchilor), la sportivi, la persoanele cu o circulaţie sanguină defectuoasă. cârcei apar şi în cazul încălţămintei defectuoase, a hainelor incomode. în ceea ce priveşte vârstă, persoanele trecute de 65 de ani prezintă un risc mai mare de a suferi de cârcei din cauza inactivităţii şi a atrofierii muşchilor. Atunci când episoadele cu cârcei devin frecvente, trebuie consultat medicul.

Manevre imediate

Pe moment, criza dureroasă poate fi ameliorată rapid prin câteva trucuri. Se masează zona dureroasă, în direcţia naturală a muşchiului, atât cât puteţi suporta. Masajul uşor poate relaxa tensiunea şi eliberează durerea. De asemenea, îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Faceţi câteva mişcări ale piciorului, mâinii, gâtului. Un duş cald sau fierbinte poate ajuta la relaxarea muşchilor şi la alinarea durerilor. O altă modalitate de a scăpa de cârcei este să puneţi un pachet de gheaţă pe zona respectivă.

Aplicaţi căldură dacă muşchiul este tensionat şi rece dacă muşchiul este dureros la atingere, după ce crampă a trecut. Schimbaţi imediat încălţămintea, dacă aceasta a fost cauza, schimbaţi poziţia şi încetaţi activitatea care a declanşat cârcelul. Pentru a evita apariţia altor crampe, faceţi regulat exerciţii de flexibilitate. De asemenea, nu pierdeţi din vedere hidratarea adecvată. Consumaţi regulat apă, înainte de a simţi senzaţia de sete.

Ceaiuri şi unguente

Aveţi grijă la alimentaţie, iar dacă aveţi o carenţă de calciu, asiguraţi-vă că mâncaţi zilnic lactate. Cojile de la patru ouă crude se pisează şi se amestecă cu zeamă de la două lămâi. Se lasă la macerat trei zile, apoi se adăugă miere, după gust.

Două linguri din amestec pe zi, vă vor aduce necesarul de calciu zilnic. Pentru deficitul de potasiu, luaţi un amestec format din două linguri de oţet de mere şi o linguriţă de miere, într-un pahar de apă caldă.

Mâncaţi ananas. Acest fruct conţine o enzimă numită bromelaina, care contribuie la refacerea ţesuturilor lezate, ameliorând crampă musculară. Pentru cei care au des cârcei, înainte de fiecare masă, se iau două linguriţe de miere cu lăptişor de matca, şi apilarnil. Se mai poate lua o linguriţă de miere cu şase picături de tinctura de propolis.

Zilnic se bea o cană ceai de măceşe, urzică, busuioc, coada calului. Tot cu pedicuţa se previn cârceii care apar pe timp de noapte. Se umple un săculeţ de pânză cu pedicuţa uscată. Se pune pe picioare sau unde apare cârcelul şi se doarme aşa. Planta are proprietăţi active şi un an de zile. înainte de baie, adăugaţi în apă două grame de aspirină efervescentă, iar după baie masaţi zonele predispuse la cârcei cu ulei de arnica, levănţică sau arbore de tei.

Plante care relaxează muşchii

Levănţică este un adevărat tranchilizator vegetal, fiind recunoscută pentru proprietăţile ei calmante. Masajul cu ulei de levănţică normalizează circulaţia şi elimina contracţiile musculare. în caz de cârcei, masaţi muşchiul respectiv cu apă călduţă în care aţi pus cinci picături de ulei de levănţică şi trei de ulei de măghiran.

După câteva minute de masaj, încordaţi muşchiul, pentru a răspândi tensiunea rămasă şi veţi scăpa de durere. Infuzia de măghiran este un foarte bun calmant împotriva cârceilor. Se beau două-trei căni cu ceai fierbinte într-un interval de două ore, producându-se o puternică încălzire a corpului, precum şi o senzaţie de relaxare a muşchilor, ceea ce va duce la dispariţia cârceilor.

Tot pentru alinarea durerilor provocate de cârcei, se iau două linguri de măghiran şi se pun într-un pahar plin cu ulei de măsline. Se lasă la macerat două săptămâni. Se strecoară şi se foloseşte la masaj când apar cârcei. Fiind bogat în saponine, oxalat de calciu, alcaloizi şi histamina, untul pământului elimina durerile provocate de cârcei.

Locul masat cu unguent de untul pământului se va încălzi, iar contracţia musculară va dispărea că prin minune. Specialiştii în fitoterapie spun că şi ceaiul de coada racului este la fel de eficient. Peste trei linguriţe de coada racului se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă să stea 5 minute. Se beau, zilnic, trei căni de ceai cald.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *