◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Adio, dar vei rămâne în amintirile noastre, dragă PERUTI!

Astăzi, ne-a mai părăsit unul dintre ziariștii care au pus bazele presei reșițene de după decembrie 1989 – PETRU BUZZI. Peruti cum îi spuneam noi, colegii de redacție. Peste două luni, la 18 decembrie 2021, ar fi împlinit 70 de ani, ne-ar fi adunat în jurul lui, cum a făcut-o în alți ani, și-ar fi oferit tradiționalul meniu de 1 Decembrie: fasole cu cârnați.  Peruti a intrat în presă în 1981, la ziarul Flamura din Reșița, și a fost unul dintre cei zece ziariști care au pus bazele ziarului „Timpul”,…

Citește mai mult

La Mulți Ani, DAN PLĂEȘU!

În momente speciale, în mod cert, cel mai frumos și unic dar este tot acela pe care singur ți-l pregătești. Unică surpriză, plăcută și mângâietoare. Depinde și de preferințele fiecăruia. Și mai ales, dacă e vorba de un creator de universuri ficționale, care toată viața numai pe tărâmuri speciale a pășit, plăcut simțindu-se în universul și în compania  unor personaje care strălucesc prin spirit și umor, înzestrate cu o așa inteligență, încât nimic nu scapă din ceea ce numim nimicnicie a omenescului, săgeți ale tonusului ironic  ce lovesc mereu, la…

Citește mai mult

Gazeta Munteniei – Anul XIX. Nr. 371

‟Unde nu este lege, acolo nu este libertate!”  MOTTO:         “Puterea națiunilor nu mai stǎ deci astǎzi ȋn virtutea fizicǎ, ci ȋn științǎ și ȋn bogǎție”. A.D. XENOPOL    A ieşit de sub tipar nr. 371 al publicaţiei regionale “Gazeta Munteniei”, periodic de informaţie social economică. Din cuprinsul acestei ediţii spicuim: Editorialul intitulat: În treizeci și doi de ani – Prefăcături mari – semnat de directorul Florenţ Mocanu, precum şi articole referitoare la: Dâmbovița: A fost semnat contractul de finanțare pentru cel mai important proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județ, Argeș: Comuna Buzoești – progrese semnificative…

Citește mai mult

Aniversare 30 de ani rubrică ”150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă”

  De ce 150 de cuvinte ? La început a fost Cantonul. Un canton CFR dezafectat în mijlocul unei păduri de la marginea Bucureștiului. Acolo am locuit cincisprezece ani neîntrerupt, începând cu 20 iulie 1988, fără lumină electrică, fără apă curentă, fără vecini. Dar nu singur. Câini, pisici, capre, găini, rațe, gâște și jur-împrejur pădurea cu căprioare, mistreți, vulpi, păsări și tot ce mișcă în frunzișul ei. Apoi l-am adus pe Pintea, un ciobănesc românesc carpatin, luat de pui de la o stână din Valea Timișului. Un câine puternic, frumos, deștept…

Citește mai mult

Ai un proiect de mediu? Înscrie-l în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

ECOTIC lansează a XIII a ediție a concursului Gala Premiilor pentru un Mediu Curat într-o nouă structură ce vizează două categorii de înscrieri și nominalizări: proiecte dedicate protecției mediului și personalitatea de mediu a anului.  Ediția de anul acesta va recunoaște și implicarea jurnaliștilor în promovarea protecției mediului prin oferirea unui PREMIU SPECIAL dedicat acestora.  Concursul premiază proiecte care au un impact pozitiv asupra comunității în ceea ce privește conservarea mediului înconjurător. Până acum, peste 600 de proiecte au fost înscrise în cei 12 ani de concurs. Înscrierile și nominalizările…

Citește mai mult

„Chiar eu l-am dus în sala de operaţie. Te gândeşti la copilul tău, de acasă…”

Realizatoarea Alina Grigore ne spune povestea salvatorului Marius Enescu, în episodul al doilea al seriei de reportaje „Frontul de acasă”. Emisiunea se vede miercuri, 13 octombrie, de la ora 22.30, la TVR 1.  Plutonierul adjutant Marius Enescu este un veteran al războiului din Afganistan, unde a fost de cinci ori. Ca sanitar, a mers alături de camarazii săi în patrule. A acordat primul ajutor şi a salvat vieţi chiar şi atunci când el însuşi a fost rănit. Povestea lui merită aflată. Alina Grigore ne-o spune în cel de-al doilea episod…

Citește mai mult

Atelierul de lingvistică Istro-Română de vineri, 15 octombrie 2021

Dragi membri și prieteni ai ARA, Dorim să vă aducem la cunoștință că Academia Româno – Americană de Arte și Științe organizează prin Zoom în data de 15 octombrie 2021, 7-9 AM (Los Angeles, SUA) / 17-19 (România) / 16-18 (Croația) / 15-17 (UK), al cincilea mini simpozion de anul acesta, cu tema Istroromâna: stadiul actual al cercetării, în colaborare cu Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române, în cadrul grantului PN-III-P1-1.1-TE-2019-0832 finanțat de UEFISCDI, director de proiect conf. univ. dr. Ionuț Geană. Vorbită astăzi de…

Citește mai mult

Allianz-Țiriac devine asigurătorul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Echipei Olimpice – ”Team Romania”

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Allianz-Țiriac Asigurări, reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume, au semnat astăzi un parteneriat prin care Allianz-Țiriac a devenit asigurătorul oficial al COSR și al Echipei Olimpice ”Team Romania” care va reprezenta România la toate competițiile care vor avea loc în următorii cinci ani.  Parteneriatul este construit pe două direcții: asigurarea bunurilor și a facilităților COSR care permit pregătirea pentru competiții și sustinerea sportivilor prin asigurări de viață și asigurări medicale în străinătate, deoarece înțelegem că sănătatea este…

Citește mai mult

CURIERUL DE PRETUTINDENI NR.57

A venit toamna și odată cu ea a venit și nr.57 din „Curierul de Pretutindeni”. Astăzi Daniel G. Petra vă spune despre haosul de la reînceperea școlii în Israel, Etgard Bitel continuă serialul despre reîmpărțirea sferelor de influență și vă oferă un reportaj de la Beer Sheva, Teșu Solomovici îl onorează pe Moses Gaster, iar la „Viața bate filmul” puteți citi despre Papesa Ioana. Monica Andreescu vă spune povestea neștiută a lui Magheru, iar Herbert Goldstone vă povestește despre un „virtuoz”. Nu lipsesc rubricile consacrate: „De-ale lui Bea”, „Cogito Ergo…

Citește mai mult

TEODORA IDVOREAN : ” Personal cred că orice ziarist se simte protejat de UZPR”

IOAN VASIU – Vă rog să vă amintiți când și unde ați început activitatea de jurnalism ?TEODORA IDVOREAN: – Eram studentă în anul întâi al Facultății de Construcții din Timișoara când am simțit nevoia unei activități extracuriculare, care să-mi permită să mă joc cu ideile, cu cuvintele, nu doar cu cifrele. Întâmplător am citit un articol în ziarul „Forum Studențesc”, o cronică a meciului de fotbal dintre Poli Timișoara și Steaua București semnată de Mihai Junea. Nu îl cunoșteam, dar mi-a plăcut modul în care a pus în valoare victoria…

Citește mai mult