◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Aprobări și Hotărâri la Consiliul Director al UZPR

Ședința din luna mai a Consiliului Director a UZPR a analizat cum s-a  realizat importanta hotărâre de constituire a unor noi Filiale în București pentru jurnaliștii pensionari, în funcție de domiciliul din cele șase sectoare ale Capitalei. La cele peste 560 de sms-uri  expediate, au răspuns peste 90 % dintre  membrii care și-au exprimat opțiunea de a face parte din Filiala sectorului respectiv . Au fost membri care au optat pentru a rămâne în Filiale inițiale, din timpul activității lor, ceea ce s-a consemnat favorabil. Consiliul Director a Aprobat și…

Citește mai mult

Povestea izvorului miraculos de la Slănic-Moldova

Se împlinesc în această primăvară, 125 de ani de la descoperirea izvorului ,,Sfântul Spiridon” din stațiunea Slănic-Moldova (1895). Numit și ,,Izvorul Sfânt”, acesta este un izvor cu totul special, atât din punct de vedere al compoziției fizico-chimice, cât și al încărcăturii sale spirituale. Este o apă naturală, care provine 100% din natură, de aceea se poate simți o diferență clară între acest izvor și diversele tipuri de compoziție minerală ale celorlalte izvoare din stațiunea de la poalele Nemirei. Numele său a fost dat întru cinstirea serdarului Mihalachi Spiridon, descoperitorul primul…

Citește mai mult

Dreptul internaţional umanitar şi ziariştii care transmit din zonele de conflict

Dreptul internaţional umanitar şi ziariştii care transmit din zonele de conflict — Interviu cu preşedintele Filialei Prahova a Asociaţiei Române de Drept Umanitar, colonel (rz) dr. Dumitru Codiţă — Cu opt ani în urmă, la iniţiativa Asociaţiei Române de Drept Umanitar (ARDU), în baza legii nr. 177/2013, data de 14 mai devenea Ziua Dreptului Internaţional Umanitar, iar un an mai târziu, se aniversa prima ediţie a acestei sărbători. La Ploieşti, fiecare ediţie are o tematică sub care se desfăşoară activităţile premergătoare zilei DIU, iar anul acesta „vedeta” este mass-media, prin…

Citește mai mult

Premieri peste premieri

2019 s-a dus pe apa unei sâmbete din care ne-am ales, mai toți!, cu o pandemie durabila ( din nevoile cuiva!) ce se apropie de cea mai lunga zi a anului 2020! Posibil ca atunci sa aibă loc, la cald!, festivitatea de premiere a celor mai valoroși ziariști sportivi romani. Pana atunci, Consiliul APSR s-a întrunit online și a stabilit laureații anului trecut, an sportiv curmat când ne era lumea mai draga, peste prag, în așteptarea și pregătirea JO de la Tokyo sau a EURO 2020, care, ambele, și-au schimbat…

Citește mai mult

Precizări referitoare la redeschiderea Muzeului Municipiului București

Muzeul Municipiului București se pregătește pentru redeschidere ţinând cont de toate recomandările pentru siguranţa publică necesară reluării activităţii în sectorul cultural creativ.În acest moment sunt analizate toate măsurile care trebuie să fie aplicate atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul angajat, complementar cu acelea care urmează a fi dispuse la nivel naţional de autorităţi. MMB este preocupat de asigurarea tuturor condiţiilor optime de siguranţă şi protecţie pentru public.„În momentul în care vor ajunge la noi toate regulile necesare pentru protecția vizitatorilor elaborate de autoritățile competente și vom ști ce avem…

Citește mai mult

Au decapitata legea abrogării pensiilor speciale

În Constituţie scrie, la articolul 16 că „(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege”. Ceva mai încolo, la articolul 47, se menţionează: „(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege”. Prin urmare, faptul că există aceste pensii speciale poate fi considerat neconstituţional. Pentru că face discriminare…

Citește mai mult

„Storytelling” cu Yossi Alfi la Cafeneaua online a ICR Tel Aviv (14 mai 2020)

În contextul situației actuale la nivel internațional, ICR Tel Aviv își adaptează activitatea culturală la realitățile prezente și organizează ciclul „Cafeneaua Românească” online pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv. Următorul eveniment din cadrul „Cafenelei Românești” online va avea loc în data de 14 mai 2020, la ora 16.00, în limba ebraică, prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a ICR Tel Aviv: https://www.facebook.com/icr.telaviv/ și pe canalul oficial de YouTube al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv: https://www.youtube.com/channel/UCrV8OAoQyKqOA7d1dGrFesQ/videos și îl va avea ca invitat pe Yossi Alfi, personalitate marcantă a culturii israeliene, fondatorul…

Citește mai mult

O conștiință pe nume Paul Goma

În aceste zile triste, de pandemie universală, la Paris s-a stins una dintre cele mai importante personalități pe care le-a dat vreodată pământul Basarabiei: Paul Goma. Un mare scriitor. O mare conștiință. Un mare basarabean. A fost, atunci când pământul nașterii sale traversa momente grele, alături de noi. I-am simțit bătaia de inimă, ne-a susținut, ne-a încurajat. Îi voi rămâne recunoscător pentru faptul că la sfârșitul lui martie 2007, atunci când am fost reținut de către oamenii lui Voronin și amenințat cu închisoarea, datorită intervenției ferme a lui Paul Goma…

Citește mai mult

39 de ani de la zborul in cosmos a primului și singurului român, Dumitru – Dorin Prunariu

39 de ani de la zborul primului și singurului român care a zburat în cosmos, Dumitru – Dorin Prunariu Pe 14 mai 2020 se împlinesc 39 de ani de când primul și singurul cosmonaut român, Dumitru – Dorin Prunariu, a înconjurat Pământul de 125 de ori, parcurgând 5.260.000 km, cu viteza de 28.000 km/oră, însumând un timp total de zbor de 7 zile, 20 de ore, 42 de minute și 52 de secunde. La doar 29 de ani era al 103-lea cosmonaut din lume la momentul zborului. Acest zbor, de importanță epocală,…

Citește mai mult

˝Covid-19˝ la Editura UZP

CORNELIU D. ZEANA, absolvent al Facultății de Medicină Cluj-Napoca, medic primar cardiolog și boli interne, cu competență în imunologie clinică, autor a 10 tratate de medicină, printre care IMUNOLOGIE CLINICĂ, primul tratat autohton în domeniu, medic-scriitor, Vicepreședinte al Societății Medicilor Scriitori și Publiciști din România, autor al unor cărți de literatură premiate și remarcate la târguri internaționale de carte, cu peste 400 de emisiuni la Radio România (conferințe, teme de sănătate), inclus în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române, membru de onoare al Crucii Roșii, membru al UNIUNII SCRIITORILOR PROFESIONIȘTI…

Citește mai mult

COMUNICAT IMPORTANT PENTRU MEMBRII U.Z.P.R.

Până în data de 1 iunie 2020, la Sediul Central al Uniunii nu se lucrează, ÎN INTERIOR, cu publicul.  Dacă ați sosit la Sediu, sunați la unul din numerele de telefon 021.317.9225 sau 0746.137.914 și veți fi, imediat, contactat în Holul Mare de la intrare. In Sediul Central vor putea intra câte două persoane, cu respectarea strictă a DISTANȚEI SOCIALE. Întâlnirile sunt obligatorii – CU MASCĂ !  Program  cu publicul, ÎN INTERIOR, de LUNI până VINERI între orele 10-14.  Se pot face programări prin telefon la  021.317.92.25 sau 0746.137.914      Departamentul…

Citește mai mult

˝Omul și artistul˝ – carte nouă la Editura UZP

PREFAȚĂ Asemenea tuturor volumelor cu caracter autobiografic și prezenta carte a lui Ștefan Isac debutează cu o seamă de date personale care i-au marcat copilăria, adolescența și maturitatea. Aceste „anotimpuri” ale autorului sunt împănate cu informații despre anii de studii. În paralel, cititorul poate urmării evoluția sa profesională și artistică în domeniul culegerii și promovării folclorului muzical autentic al Banatului, precum și urcușul anevoios spre înaltele porți ale măiestriei interpretative. Drumul său, ca artist creator, veți constata, dragi cititori, este jalonat de o seamă de „borne” ale succeselor incontestabile prin,…

Citește mai mult