◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.07.2024

Alianţa Europeană
a Agenţiilor de Presă condamnă atacul
asupra site-ului agenţiei poloneze PAP

Consiliul de administraţie al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA) condamnă cu fermitate atacul cibernetic asupra site-ului agenţiei poloneze de presă, care a avut loc în urmă cu câteva zile. Înţelegând valoarea pe care agenţiile de presă credibile şi libere o aduc societăţii noastre, EANA subliniază, într-o reacţie publicată pe site-ul său, necesitatea fundamentală ca jurnalismul adevărat să fie securizat şi lăsat în afara oricărui tip de conflict. „Condamn cu fermitate atacul cibernetic asupra agenţiei de presă poloneze. Având în vedere pericolul potenţial al continuării unor astfel de incidente, îi îndemn pe consumatorii de media să fie extrem de precauţi şi să fie critici faţă de ştirile cu un conţinut neobişnuit sau cu un ton senzaţionalist. Este foarte important să verificăm informaţiile din diferite surse pentru a contracara în mod eficient potenţialele ameninţări care pot afecta instituţiile noastre de presă”, a declarat Elmir Huremowicz, membru al Consiliului de administraţie al EANA şi director general al FENA.

Potrivit AGERPRES, o ştire falsă în care premierul polonez Donald Tusk este citat anunţând o mobilizare a cetăţenilor polonezi care ar urma să fie trimişi să lupte de partea Ucrainei în războiul cu Rusia a fost difuzată pe fluxul de ştiri al agenţie de presă PAP. Ştirea a apărut de două ori şi a fost de fiecare dată anulată de agenţia PAP, care a dezminţit-o imediat, cu precizarea că nu a produs o asemenea ştire şi că verifică circumstanţele incidentului.

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *