◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Ce nu vă spun autoritățile și presa vândută. Situația pare gravă, dar este mult mai ușoară decât în urmă cu două luni

Ce nu vă spun autoritățile și presa vândută: În ultimele zile s-au realizat de două ori mai multe teste pe zi decât în perioada Stării de Urgență. Situația pare gravă, dar este mult mai ușoară decât în urmă cu două luni. Iată calculele… Pentru că nu mai dau doi bani pe ce pretind autoritățile românești și o mare parte a presei centrale, care și-a vândut integritatea pe 30 de arginți, am calculat media testelor făcute de la izbucnirea epidemiei și am comparat-o cu numărul testelor făcute în ultimele zile. Toate…

Citește mai mult

Alesandru Duţu – „Armata Română de la Prut la Stalingrad şi înapoi la Prut (1941-1944)”

Colonelul (r) Prof. univ. dr. Alesandru Duţu este un binecunoscut istoric militar român. Lucrările domniei sale sunt examinate şi citate de specialiştii din domeniul celui de-Al Doilea Război Mondial, atât de istoricii din dreapta, cât şi din stânga Prutului. Cartea, pe care avem onoarea s-o prefaţăm, este la a doua ediţie, corectată şi adăugită, şi este consacrată unui subiect mereu actual, accentuat cu împlinirea în acest an (2020), a 75 de ani de la victoria statelor Coaliţiei antihitleriste asupra Germaniei naziste şi Japoniei militariste. Este vorba de condiţiile implicării României…

Citește mai mult

Punte

  Rogu-te, Valentin Nicolaevici, spune dacă îți mai amintești, că eu nu cred să poți uita o astfel de tărășenie, zi-mi cum se numește chestia ceea lungă de vreo doi metri, lățimea nici nu mai contează la cât de grea era, și acum îmi pare rău că te-am rugat când mă gândesc cu câtă îndărătnicie ai căutat prin tot Chișinăul, dar ai făcut-o în gol, ceea ce te-a ambiționat și mai abitir, ai început să vizitezi toate magazinele de piese auto ce-ți ieșeau în cale, mă uimise râvna cu care…

Citește mai mult

Medalion excepțional: „Nicolae Grigorescu și poetica imaginii”

Muzeul Municipiului București vă invită să admirați, în perioada 15 iulie – 16 august 2020, la Palatul Suțu, un număr de șase tablouri pictate de Nicolae Grigorescu, care se adaugă și completează, într-un medalion special, expoziția tematică „Natură moartă, natură vie. Capodopere din colecția Pinacotecii Municipiului București”.<<Nicolae Grigorescu a plecat să-și continue pregătirea artistică la Paris, în anul 1861, când s-a înscris la École nationale supérieure des beaux-arts, studiind în această instituție puțin timp. Foarte rapid s-a alăturat grupului pictorilor de la Barbizon, manifestând o vocație specială de pictor peisagist.La…

Citește mai mult

Poezia ca ceremonie a textului

Poezia este pentru literatură, și nu numai, exprimarea unei interdicții care se dedublează după cum ea pune în joc trăiri de ficțiune care reînnoiesc și contestă sistemul formal admis. Un fenomen aparent paradoxal afectează, în ultimii douăzeci de ani, literatura lumii: pe măsură ce poezia își continuă parcursul normal, de formă experimentală, destabilizatoare și antisistem, proza neagă orice am crezut că ar fi câștigat în secolul al XX-lea. Proza, în special romanul, pare a fi reținut din întreaga sa experiență doar funcția povestirii, o anume sondare psihologică și câteva variabile…

Citește mai mult

Biletele și abonamentele la concertele online ale Concursului „Enescu” 2020 se pun în vânzare marți, 14 iulie 2020

Concursul Internațional „George Enescu” lansează marți, 14 iulie 2020, la ora 12.00, vânzarea biletelor și a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor care vor fi organizate în cadrul ediției din acest an, urmând ca în luna august organizatorii să decidă împreună cu autoritățile de resort dacă va fi permis și accesul publicului în sala Ateneului Român. „Lansarea vânzării de bilete și abonamente pentru accesul online la concertele și recitalurile Concursului «Enescu» este un moment special într-un efort extraordinar depus în ultimele luni pentru organizarea competiției, în ciuda pandemiei…

Citește mai mult