◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Regina Madridului! Simona Halep, a 15-a victorie consecutivă la turneul organizat de Ion Ţiriac

Liderul tenisului feminin mondial, Simona Halep, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro, după ce a învins-o cu 6-1, 6-4 pe Kristyna Pliskova (Cehia). Sportiva noastră s-a impus după o oră şi 15 minute şi a avut emoţii doar în setul secund. Simona a câştigat toate seturile disputate în această ediţie a Madrid Open: 6-1, 6-0 cu Makarova, 6-0, 6-3 cu Mertens şi 6-1, 6-4 cu Kristyna Pliskova. Liderul WTA, care a câştigat ediţiile 2016 şi 2017 de…

Citește mai mult

Cum a devenit 9 mai o zi cu o importanță CRUCIALĂ în istoria României

Ziua de 9 mai a marcat evenimente importante în istoria poporului român. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar și Ziua Europei. Proclamarea independenţei statale la 9 mai 1877 nu a fost un act spontan, ci o încununare a strădaniilor tot mai numeroase din acei ani, o aruncare peste bord a ultimei verigi a suzeranităţii otomane. În acea zi memorabilă, Mihail Kogălniceanu, declara în Parlamentul ţării: „suntem independenţi, suntem naţiune de sine statatoare”….

Citește mai mult

Lansarea volumului FORȚA CIVICĂ A FEMEILOR

Joi, 31 mai 2018, ora 18.00, la Târgul de carte Bookfest va fi lansat volumul Forța civică a femeilor. Este, așa cum declară coordonatoarea volumului, o carte-manifest, care adună la un loc 100 de povești ale femeilor din România care, prin implicare civică, schimbă în bine această țară, făcând-o mai suportabilă și chiar mai frumoasă. Vom asculta împreună și povestea dnei. Daniela Popescu, președinte Federația Europeană a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO, care onorează prin prezență acest volum.   Virginia Meheș

Citește mai mult

Ceremonie George Emil Palade

Muzeul Național de Istorie a României a primit, astazi, in cadrul unei ceremonii, o semnificativa donatie: Însemnele Premiului Nobel – diploma și medalia cu care a fost distins profesorul doctor George Emil Palade. Obiectele au intrat în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și au fost expuse în Sala Tezaurului Istoric. Actele donatiei au fost semnate de dr. Philip Palade, fiul laureatului Nobel si de dr. Ernest Oberlander-Tarnoveanu, directorul general al Muzeului de Istorie a Romaniei. Vineri, 11 mai 2018, Radio Romania International va difuza un reportaj special de…

Citește mai mult

FASCINAȚIA ZIARISTICII DE CURSĂ LUNGĂ

Nu întâmplător lansarea volumului „Jocuri în imperiul de cenușă” avea loc în 3 mai. În chiar Ziua Mondială a Libertății Presei. Într-o pagină a cărții citim despre observația care i se face realizatorului de emisiuni radio, admonestat că prea critică guvernul, cel care dă banii. Observație care-o determină să ia atitudine, renunțând la o colaborare lipsită de libertate de exprimare. Și iarăși nu întâmplător, în sala de la Camera de Comerț din Reșița erau prezenți mai ales ziariști. Majoritari dintr-o mai veche generație. Cu care autoarea, cunoscuta și recunoscuta Dorina…

Citește mai mult

„BAUTURA FERICIRII” – „Moartea începe în colon”

“Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină Doctorul Cătălin Luca e de părere, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer. ”Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă dr. Luca. Aceasta se datorează formării, de-a lungul timpului, a așa-numitei ” plăci de mucoid”…

Citește mai mult

ITHACA 532, Cine luminează, Alejandra Pizarnik, Argentina

Cine luminează Când mă privești, ochii mei sunt chei, zidul are secrete, frica mea cuvinte, poeme. Numai tu faci din memoria mea o fascinată călătoare, un foc neîntrerupt. Alejandra Pizarnik, Argentina Traducere Germain Droogenbroodt și Gabriela Căluțiu Sonnenberg

Citește mai mult

Presa,”câinele de pază „a democraţiei-sau unele „haite de câini”care muşcă democraţia

Atitudinea consecvent critică a unor trusturi de presă, scrisă, dar mai ales TV, de la noi,au subminat consensul politic, mai ales în ultimii patru ani, făcând, astfel, guvernarea să fie bulversată.Se cunoaşte faptul că presa,în ţara noastră, şi-a avut începutul în secolul XIX.(În 1829 la Bucureşti-Ion Eliade Rădulescu cu sprijinul lui Kisseleff scoate Curierul Românesc, primul ziar din Muntenia, iar la Iaşi apare Albina Românească a lui Gheorghe Asachi), care după 1989 a cunoscut un avânt deosebit, căpătând şi sintacma de”câinele de pază”al democraţiei.Însă,după o perioadă gri şi aservită unei…

Citește mai mult

Expo Romania-Italia – închidere

Roma, 7 mai 2018 – În zilele de 5-6 mai, CCIRO Italia, Asociația Românilor din Italia (ARI) în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni sub înalt patronajul Guvernului României prin prezenta Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, si Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale au organizat a VIII-a ediție Expo Romania-Italia. Evenimentul s-a dorit a fi unul de interes național pentru Romania si de interes general pentru romanii din Italia,…

Citește mai mult

Lansare de carte peste Prut „Sufletul viorii.Nicolae Botgros”

Un fenomen, un geniu, o epocă, un talent, un Om: toate întruchipate într-un suflet uman! Un eveniment istoric legat de o lansare de carte! În ziua când legenda culturii române Nicolae Botgros își lansa la Chișinău la Biblioteca Națională cartea vieții sale „Sufletul viorii.Nicolae Botgros”, alcătuită de către distinsa ziaristă și interpretă de muzică populară Veta Ghimpu Munteanu, la Panmujom, în zona demilitarizată a peninsulei Coreea, Kim Jong-un, liderul de la Phenian, și omologul său de la Seul, Moon Jae-in, au semnat declarația istorică de pace. Cititorul nostru este în…

Citește mai mult