◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

Podomanția, sau cum se ghicește în talpa piciorului

Ghicitul în talpa sau podomanția este o tradiție întâlnită în Asia, în special, în Iran. Talpă și degetele picioarelor releva informații importante despre personalitatea unei persoane.

Podomanția și degetele

Fiecare deget este asociat cu o anumită regiune a corpului. Degetul mare este asociat cu regiunea gâtului, corespunde elementului eter și reflectă modul în care persoana comunica. Degetul mare de la piciorul drept reprezintă bucuria, în timp ce, degetul mare de la piciorul stâng reprezintă tristețea, supărarea, necazul.

Cel de al doilea deget de la piciorul drept este conectat la inimă. El întruchipează dorinţele și aspiraţiile, în timp ce, degetul al doilea de pa piciorul stâng reprezintă emoţiile, sentimentele. Degetul mijlociu este conexat la plexul solar. Cel de la piciorul drept reprezintă agresivitatea, iar cel de la piciorul stâng reprezintă creativitatea.

Al patrulea deget este conexat la abdomenul inferior și reprezintă elementul apa. Cel de la piciorul drept reprezintă ataşamentul, iar cel de la piciorul stâng reprezintă dragostea.

Degetul mic al piciorului este conexat cu pământul. Cel de la piciorul drept reprezintă frica, iar cel de la piciorul stâng reprezintă sexul și încrederea în sine.

Podomanția și caracteristica degetelor

Degetele picioarelor pot fi drepte sau îndreptate spre dreapta sau stânga. Vă prezentăm câteva caracteristici.

  • Degete mari, persoana energică.
  • Degete mici, o persoană introvertită care își reprimă energiile.
  • Degete rotunde, o persoană sensibilă.
  • Degete ascuțite, o persoană agresivă.
  • Degete suprapuse, tendinţa de a depinde de alții.

Podomanția și talpa piciorului

Forma tălpii ascunde multe secrete despre personalitatea fiecăruia. O talpă arcuită reflecta faptul că persoană are înclinaţii intelectuale. În caz contrar, persoana este influenţabila, ţine cont de părerile altora.

Fiecare zonă din talpa piciorului reflecta sensibilitatea unui organ intern. Chiar și modul cum călcam, cum mergem ne permite să analizăm starea de sănătate a subiectului. Zona tendonului lui Ahile reflecta reactivitatea vaginală și a uterului. Perniţa piciorului reflecta activitatea plămânilor, inima și pieptul. Zona laterală a tălpii reflecta activitatea articulaţiilor.

Fiecare picior reflecta activitatea organelor interne aflate pe aceeași parte. De exemplu, talpa piciorului stâng reflecta activitatea rinichiului stâng, al plămânului stâng sau al testiculului stâng.

Podomanția, o altă formă de ghicit

Diversele forme de ghicit din istoria umanității poartă numele de clarviziune mantică. De regulă, nu se ghicește numai viitorul, ci și prezentul și trecutul.

Ghicirea viitorului este cea mai spectaculoasă și mai tragică pentru om. Primele mărturii scrise despre practica divinației provin de la akkadieni, strămoșii culturali ai sumerienilor.

Ghicitul în oglindă poartă denumirea de catoptromanție și este asemănător cu ghicitul în apă sau ghicitul în cristale. Ghicitul în oglindă este o practică perpetuată din Antichitate și până în prezent.

Și în România se practică ghicitul în oglindă, mai ales în noaptea de Crăciun, de Sânziene, de Sfântul Andrei. În urma unor incantații, fetele își pot vedea ursitul în oglindă.

Omul a fost fascinat de obiectele care îi reflectă chipul. Șamanii din Siberia utilizează oglinzile din cupru pentru a chema spiritele. În unele culturi, se spune că oglinzile trebuie acoperite pe timp de noapte, pentru a fi siguri că sufletul celui care doarme să nu rămână prins în oglindă. La evrei, este important să se acopere toate oglinzile în casa unde a decedat o persoană. Dacă oglinzile nu sunt acoperite, spiritul celui decedat poate rămâne blocat în oglindă și nu mai poate trece în lumea de dincolo.

Cititul în cristale

În jurul cristalelor, de-a lungul istoriei, s-a creat o întreagă filosofie ocultă. În civilizațiile precolumbiene, cristalul avea o funcție prioritară, fiind mijlocul prin care preoții inițiați comunicau cu lumea de dincolo, obținând informații despre destinul omenirii.

Într-un craniu de cristal, inițiatul reușea să cuprindă necunoscutul, viitorul, vizualizându-l în simboluri

De regulă, se folosește un cristal mare de cuarț. Unul dintre cei mai renumiți cititori în cristale a fost Nostradamus care a scris celebrele Centurii după ce a văzut viitorul omenirii într-o sferă de cristal.

Unul dintre cele mai celebre cazuri de viziuni în cristal a fost cel al parapsihologului Maxwell. În fața unui auditoriu numeros, Maxwell a vizualizat într-o sferă de cristal o navă al cărui pavilion era în trei culori, roșu, negru și alb. El a mai descifrat și cuvântul Deutschland. Vaporul naviga în derivă în largul oceanului și era plin de fum. El a mai relatat despre o mulțime de oameni formată din marinari, pasageri, care erau îngroziți de ceea ce se întâmpla la bordul navei.

O săptămână mai târziu, presa vremii informa despre vaporul Deutschland care suferise o avarie gravă ca urmare a exploziei unui cazan.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *